Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΤΚΑ


1946

Γεννήθηκε στη Δράμα Ανατολικής Μακεδονίας την 1η Νοεμβρίου 1946. Ακολούθησε οικονομικές σπουδές στο τμήμα Οικονομικών της ΑΣΟΕΕ και μεταπτυχιακές στο Business του Πανεπιστημίου ΜΑΚ ΓΚΙΛ του Καναδά.

 

Ο Βασίλης Πάτκας  νυμφεύθηκε την Ιουλία-Ελένη Χαλκίδου και απέκτησε τρία τέκνα. Εργάσθηκε ως ανώτερο στέλεχος της ΕΤΒΑ από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε το 1995.

 

 

Η Τεκτονική  του σταδιοδρομία:

1968

Μυήθηκε στη Συμβολική Στοά «ΌΣΙΡΙΣ» στις 16 Δεκεμβρίου 1968, του ντρουάϊ μέν

1970

Στις 25 Μαΐου 1970 μετείχε στην ίδρυση της Συμβολικής Στοάς «ΑΠΟΛΛΩΝ».

1978

Σε ηλικία 32 ετών γίνεται Σεβάσμιος Διδάσκαλος της Στοάς «ΑΠΟΛΛΩΝ» και την διοικεί για 8 χρόνια, από το 1978 μέχρι το 1986.

 

1986   -  1988

Ακολούθως από το 1986 έως το 1988 διετέλεσε Τρις Ισχυρός Διδάσκαλος της Στοάς Τελειοποιήσεως «ΑΛΗΘΕΙΑ»

 

 

1988

Στην ταραχώδη Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο πάρκ το έτος 1988, πρωτοστατεί υπέρ της αλλαγής του Καταστατικού του Σωματείου. Πλέον καταργούνται οι αντιπρόσωποι και με βάση των αρχή της «ισότητας των μελών», μπορούν και εκλέγονται όλα τα μέλη που έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια στο Τάγμα. Η Διοίκηση πλέον εκλέγεται δημοκρατικότερα από διευρυμένο εκλογικό σώμα.   

 

 

 1989

Την 5η Φεβρουαρίου 1989 στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου το «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΟ» θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και εκλέγεται. Έχει την στήριξη των πολυπληθών Στοών «ΑΘΗΝΑ», «ΕΛΛΑΣ», «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΥΡΗΣ», «ΟΣΙΡΙΣ». Ο Αδελφός Ερρίκος Λεβή τον ορκίζει εθνικό μεγάλο διδάσκαλο του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στοών, που τελούσε υπό την αιγίδα του εδρεύοντος στο Παρίσι Διεθνούς Μικτού Τεκτονικού Τάγματος Λε ντρουάΪ μέν

 

1988-1990

Παράλληλα από το έτος 1988 έως το 1990 διατελεί Σοφότατος Διδάσκαλος του Υπερτάτου Περιστυλίου «ΦΟΙΒΟΣ».

 

1991

Στις 26 Οκτωβρίου 1991 επανεκλέγεται Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος & Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας και εξαγγέλλει την Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της νέας Διοίκησης. Επίσης διακηρύσσει το «σπάσιμο της απομόνωσης» από πλευράς επικοινωνίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε διεθνές επίπεδο και υπόσχεται την συμμετοχή μας στο Διεθνές Τάγμα Λε ντρουάΪ μέν για να ακούγεται η ελληνική φωνή διεθνώς τόσο στα όργανα του Διεθνούς Τάγματος Λε ντρουάΪ μέν, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συντάγματος όσο και στα διεθνή συνέδρια που οργανώνουν διάφορες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες του Λε ντρουάΪ μέν.

 

1992   

Το ξεκίνημα της διεθνούς δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας γίνεται τον Μάρτιο του 1992 με την συμμετοχή μας στο διεθνές συνέδριο των Βρυξελλών. Ηγείται μεγάλης αντιπροσωπείας και η συμμετοχή στο Συνέδριο συνδυάζεται με εκδρομή στην Τεκτονική πόλη Μπρίζ.

 

1993

Την 24η Ιανουαρίου 1993 αυξάνεται στον 33° Βαθμό από το Ύπατο Συμβούλιο του ντρουάΪ μέν στο Παρίσι.

 

1994

Ηγείται αντιπροσωπείας στη Βιέννη με την συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο του  ντρουάΪ μέν


Εμπνέεται την διοργάνωση του Α’ Πανελληνίου Συνεδρίου της Αθήνας το οποίο διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία από 1-3 Απριλίου 1994.

Συμβάλλει στην ίδρυση των Στοών στη Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία. Διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας των Βαλκανικών χωρών έρχονται στην Ελλάδα και μυούνται στις Συμβολικές Στοές «ΕΛΛάΣ 1117» σε Πρώτο Συμβολικό Βαθμό παρουσία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου  αδελφού Γκροζάν και σε Τρίτο Συμβολικό Βαθμό από την Στοά «ΑΘΗΝά 815»  προκειμένου να στελεχώσουν τις Στοές στις πατρίδες τους.

      

1995

Η επιμορφωτική εκδρομή στην Αίγυπτο και η επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων των αδελφών. 

 

1996

Η έντονη δραστηριότητά του, ως εθνικός μεγάλος διδάσκαλος η συμμετοχή του για πρώτη φορά στα διεθνή δρώμενα του Διεθνούς Τάγματος ντρουάΪ μέν στις Βρυξέλλες, και στη Βιέννη, η διοργάνωση του πρώτου Πανελληνίου Συνεδρίου της Αθήνας το 1994, παρουσία των ηγετών και άλλων ομοσπονδιών, αλλά κυρίως η ίδρυση νέων Στοών στις Βαλκανικές Χώρες, όπου οι ίδιοι απέτυχαν να συστήσουν, αποτέλεσαν την αιτία για τη διατάραξη των αγαθών σχέσεων με το Γαλλικό Τάγμα.

Η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν η αρμόζουσα για την ιστορική περίσταση. Αποφάσισε την ανεξαρτητοποίησή της και την επανίδρυσή της ως αυτεξούσιας και ανεξαρτήτου οντότητας.

Την 14η Δεκεμβρίου 1996 παρουσία όλων των Σεβασμίων Διδασκάλων των Συμβολικών και Φιλοσοφικών Στοών εισηγήθηκε και ίδρυσε το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα «ΔΕΛΦΟΙ» του οποίου ανέλαβε την Προεδρία, λαβών τον τίτλο του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου και Μεγάλου Διδασκάλου του Διεθνούς Τάγματος και Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου.

 

 

 

 

 

1997 - 1998

Ακολουθεί μία διετία αναδιοργάνωσης. Κύριο μέλημα του είναι η αναγνώριση του Διεθνούς Τάγματος από τις άλλες Τεκτονικές Δυνάμεις. Στο έργο του έχει συμπαραστάτες ικανότατους αδελφούς που έχουν διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Οι αδελφοι: Παναγιώτης Μουτζουράκης, Γεώργιος Πατζής, Ρούλα Ρογκάν λαμβάνουν δράση. Οι πρώτες διασυνδέσεις γίνονται με την Στοά της Ματσεράτα της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας όπου μετέβη ο αδελφός Γεώργιος Πατζής τον Μάρτιο του 1998.

 

 

1999

Στις 26 Μαρτίου του 1999 η Ελληνική Αντιπροσωπεία υπό τον αδελφό Κώστα Μαρίνο συνοδευόμενο από τους αδελφούς Παναγιώτη Μουτζουράκη και Μιχαήλ Κοφινά μεταβαίνουν στην Ιταλία όπου με την υπογραφή Συμφώνου ξεκινά η διαδικασία αναγνώρισης μεταξύ Στοών των δύο Ταγμάτων.

 

Στις 5 Απριλίου 1999 ο αδελφός Παναγιώτης Μουτζουράκης ορίζεται Εντεταλμένος του Υπάτου Συμβουλίου επί των Εξωτερικών Υποθέσεων.

 

Στις 17 Δεκεμβρίου 1999 εγκαθιστά την νέα Μεγάλη Στοά με Εθνικό Μεγάλο Διδάσκαλο τον αδελφό Κωνσταντίνο Μαρίνο.

 


2000

Στις 12 Φεβρουαρίου 2000 ηγείται μεγάλης αντιπροσωπείας η οποία μεταβαίνει στο Ρήγιο της Καλαβρίας κατόπιν προσκλήσεως της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Ταγμάτων Μεσογειακών Χωρών. Υπεγράφη Σύμφωνο Ειρήνης και Φιλίας μεταξύ των δύο Τεκτονικών Δυνάμεων με Εγγυητές Φιλίας τους Αδελφους Βασίλειο Πάτκα και Φράνκο Φράνκι και Εντεταλμένο & σύνδεσμο των δύο δυνάμεων τον αδελφο Παναγιώτη Μουτζουράκη.

 

 

 

 

Στις 14-16 Απριλίου του 2000, ηγείται 50 μελούς αντιπροσωπείας η οποία συμμετέχει ως «παρατηρητής» στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Κλιψάς, της Διεθνούς Τεκτονικής Εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει τα Τάγματα που υπέγραψαν την Συνθήκη του Στρασβούργου της 22ας Ιανουαρίου 1961. Η ενεργός δράση του αδελφου Γεωργίου Πλουμή, επιτυγχάνει να προσκληθούμε από την Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος η οποία και υποστηρίζει την αίτηση εγγραφής μας ως τακτικού μέλους στο Κλιψάς. Κατά το πανηγυρικό κλείσιμο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης υπεγράφησαν τα Σύμφωνα Φιλίας και Ειρήνης μεταξύ του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος «ΔΕΛΦΟΙ» και της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος. Στην συνέχεια ο Μέγας Διδάσκαλος της Γαληνοτάτης Μεγαλης Ανατολης της Ελλάδος Αδελφος Κοντογιάννης επέδωσε τον Ύπατο αδελφο Βασίλειο Πάτκα το «Μετάλλιον Τιμής, πρωτης Τάξης δια Επιβράβευσιν Πολυετούς και Διακεκριμένης Τεκτονικής Δράσεως».

 

 

Στις 17 Απριλίου 2000 οι ξένες δυνάμεις που συμμετείχαν στην Συνέλευση καλούνται να επισκεφθούν το Μέγαρο μας και να παραστούν στις εργασίες της Στοάς ΑΘΗΝΑ.    

 

Τον Ιούνιο του 2000 ηγείται πολυπληθούς αντιπροσωπείας η οποία μεταβαίνει στην Ισπανία. Εκεί υπογράφονται τα Σύμφωνα Ειρήνης & Φιλίας με την Μεγάλη Συμβολική Στοά της Ισπανίας, την οποία εκπροσωπεί ο αδελφος Χαβιέ Οταολά και τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής του Κογκό, αδελφό Ζαμπιλά.  

Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ο Πρόεδρος του Κλιψάς και Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής του Λουξεμβούργου αδελφός Μάρκ Αντουάν Κοσί προσκαλεί στο Λουξεμβούργο, στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη αδελφό Βασίλειο Πάτκα.


Τον αμέσως επόμενο μήνα, δεχόμαστε πρόσκληση συμμετοχής από την Ιταλία στο Διεθνές Ελευθεροτεκτονικό Συνέδριο του Παλέρμο. Ο αεικίνητος αδελφός Βασίλειος Πάτκας μεταβαίνει στη Σικελία και εκφωνεί λόγο στο Συνέδριο το οποίο είχε θέμα: «Μυητική Παράδοση της Μεσογείου και του Βορείου Ατλαντικού».

 

 

 

 

 

 

 

2001

  

28 Απριλίου 2001 ιδρύεται νέα Στοά στη Βουλγαρία.

 

19 Μαΐου 2001 πραγματοποιείται στη Βυρηττό η αδελφοποίηση του Τάγματος μας, με την Μεγάλη Κεντρική Στοά του Λιβάνου 

 

26 Μαϊου 2001 στην Κωνσταντινούπολη οι αντιπρόσωποι των Ταγμάτων-Μελών στο Κλιψάς ομόφωνα ψηφίζουν την ένταξη του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ, στο Κλιψάς . Με την είσοδό μας στο Κλιψάς ανοίγει ο δρόμος επικοινωνίας με όλο τον κόσμο: από την Χιλή μέχρι τον Καναδά και από τη Σκανδιναβία μέχρι την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης αδελφός Βασιλειος Πατκας συνοδευόμενος από μεγαλειώδη 75 μελή αντιπροσωπεία, παίρνει τα εύσημα για την τάξη, το μέγεθος και την άψογη εμφάνιση της. Το μεγάλο γεγονός εορτάζεται τις επόμενες ημέρες κατά την διάρκεια της εκδρομής στο Βόσπορο και τα Πριγκηπόνησα.

 

14 Οκτωβρίου 2001, εορτάζονται τα 75 χρόνια του Μικτού Τεκτονισμού στην Ελλάδα με κάθε μεγαλοπρέπεια. Στον εορτασμό παρευρίσκονται αντιπροσωπείες από όλα τα Συμβολικά και Φιλοσοφικά Εργαστήρια του Τάγματός μας και ειδικότερα από τις Ανατολές Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Επίσης αντιπροσωπείες του Κλιψάς, της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας, Φιλελεύθερης Μεγάλης Στοάς της Τουρκίας, της Μεγάλης Ανατολής του Βελγίου, της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος, της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος και του Τάγματος του Ερυθρού Σταυρού του Κωνσταντίνου.

 

9-11 Νοεμβρίου 2001, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας συμμετέχει στην 3η Συνάντηση των Μεσογειακών Δυνάμεων που έλαβε χώρα στη Νάπολι της Ιταλίας, κατά την οποία έγινε η υπογραφή της Ιδρυτικής Χάρτας, της τότε ονομαζομένης Τεκτονικής Αλύσου της Μεσογείου, η οποία σήμερα φέρει τον τίτλο Μεσογειακή Τεκτονική Ένωση. Η υπογραφή του Βασιλείου Πάτκα και των υπολοίπων εννέα Μεγάλων Διδασκάλων σηματοδότησε την απαρχή μιας πολύ δυναμικής Τεκτονικής οργάνωσης  που ασχολείται με τα κοινά θέματα που απασχολούν τις τρεις  ηπείρους που βρέχονται από την Μεσόγειο.

 

Συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της Μεγάλης Στοάς οι οποίες περιλαμβάνουν κυρίως την σύσφιξη των σχέσεων με τους αδελφούς της περιφέρειας.  

 

 

2002

Την παραμονή των Θεοφανείων του 2002 η υγεία του δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα. Τον κρατά μακριά από κάθε δραστηριότητα του Τάγματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επανέρχεται στις δραστηριότητες του, τον Απρίλιο τιμώντας το Ροδοσταυρικό Συμπόσιο. Την 7η Δεκεμβρίου 2002 εγκαθιστά την νέα Μεγάλη Στοά με Εθνικό Μεγάλο Διδάσκαλο τον αδελφό Δημήτριο Λυμπέρη.

2003

 

Εισάγει τον νέο θεσμό του Μεγάλου Συμβουλίου Τελειοποιήσεως της Ελλάδος, το οποίο θα λειτουργεί ως αυτόνομος οργανισμός με σκοπό την διοίκηση των Στοών Τελειοποιήσεως υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου.

 

Την 1η Απριλίου 2003 ιδρύεται το Συμβολικό Τρίγωνο ’’Ατένα’’ Ανατολής Σώλτ Λέηκ Σίτυ στη Γιούτα των Η.Π.Α. Οι μυήσεις των αμερικανών αδελφών πραγματοποιούνται στις Συμβολικές Στοές απόλλων, αθηνά, όσιρις. Ο αδελφός Βασίλειος Κάρπος, ανιψιός του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου αναλαμβάνει ενεργό δράση μέσω των επαφών του στις ΗΠΑ.

 

Στις 27 Μαΐου 2003 μεταβαίνει στην Γουαδελούπη προκειμένου να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του Κλιψάς. 

 

Στις 23 Ιουνίου 2003 δέχεται πρόσκληση από το Γκραν Οριάν Ντε Φρανς για τον εορτασμό των 275 χρόνων από την ίδρυση του Ελευθεροτεκτονισμού στην Γαλλία. Στο Παρίσι τους Μεγάλους Διδασκάλους δεξιώθηκε στο Μέγαρο των Ιλισίων ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κύριος Ζακ Σιράκ.

 

4 Απριλίου 2003 ξεκινούν οι επαφές με το Γκράν Οριάν Ντε Φράνς, με την επίσκεψη αντιπροσωπείας στο Τάγμα μας και την συμμετοχή τους σε πανηγυρική κοινή Συνεδρία με την Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολής της Ελλάδος. 

 

 

 

2004

Στις 31 Ιανουαρίου 2004 ανταποκρίνεται σε πρόσκληση της Μεγάλης Στοάς Οπερά της Γαλλίας, συνοδευόμενος από την Εντεταλμένη στη Γαλλία αδελφή Αντωνία Ευθυμιάτου

 

Στις 17Φεβρουαρίου 2004 η Συμβολική Στοά «ΑΠΟΛΛΩΝ» τον τιμά με τον εορτασμό των 35 χρόνων του στον Τεκτονισμό.

Στις 24 Απριλίου 2004 μεταβαίνει και πάλι στο Βέλγιο συνοδευόμενος από τον αδελφό Μιχαήλ Ελευθερίου και την αδελφή Αντωνία Ευθυμιάτου και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Τεκτονικού Χώρου Εσπέϊς και της Ένωσης Λατινικών Ταγμάτων.

 

Στις 20 Μαΐου 2004 μεταβαίνει στο Σαντιάγκο της Χιλής προκειμένου να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του Κλιψάς

 

Στις 22 Οκτωβρίου 2004 μεταβαίνει στην Ταρραγόνα της Ισπανίας συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία, στη 5η Συνδιάσκεψη της Τεκτονικής Ένωσης της Μεσογείου. Στη συνέχεια γίνεται μεγάλη εκδρομή Βαρκελώνη, Κόρντοβα, Σεβίλλη, Γρανάδα.

Στις 13 Νοεμβρίου 2004 μετά από πρόσκληση της Μεγάλης Ανατολής της Ελβετίας μεταβαίνει στην Γενεύη προκειμένου να παραστεί στην τελετή εγκατάστασης νέων αρχών και να υπογράψει Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ των δύο δυνάμεων.

 

 

2005

 

Στη Ρώμη στις 15 Μαΐου 2005 πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Κλιψάς και με μεγάλη αντιπροσωπεία εκπροσωπεί το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα  ΔΕΛΦΟΙ.

Ένα νέο χτύπημα δέχεται στην υγεία του. Η δράση του όμως δεν σταματάει. Το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα  ΔΕΛΦΟΙ εκπροσωπείται σε όλες τις διοργανώσεις του εξωτερικού με μεγάλες αντιπροσωπείες και μέσω των Εντεταλμένων του Υπάτου Συμβουλίου.

 

2006

 

Το Διεθνες Τεκτονικο Ταγμα  ΔΕΛΦΟΙ έχει αναλάβει προ διετίας την εντολή της διοργάνωσης της 6ης Συνδιάσκεψης της Τεκτονικής Ένωσης της Μεσογείου. Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης αναρρώνει και δεν δύναται να προσέλθει στο Τάγμα. Οι συνεργάτες του τον καθησυχάζουν και τον βεβαιώνουν για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου. Και πράγματι το Συνέδριο διεξάγεται με κάθε μεγαλοπρέπεια, σε σημείο που ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχυ στην ποιότητα και την οργάνωση των διεθνών συναντήσεων. Ο άδελφος Βασίλειος Πάτκας κάνοντας μία γενναία προσπάθεια προσέρχεται τελικά στο Συνέδριο που πραγματοποιείται 23 με 26 Φεβρουαρίου 2006, και με μία εκπληκτική δύναμη φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες του Συνεδρίου. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά την δύναμη της θέλησης.  

Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο στην Τελετή Κλεισίματος των Εργασιών υπογράφουν την Διακήρυξη των Αθηνών και κάνουν ε έκκληση στις άλλες τεκτονικές δυνάμεις να ενωθούν μαζί τους στην Τεκτονική Άλυσσο, δεδομένης της πραγματικής αδελφικής αγάπης που τους διέπει, προκειμένου να μεταδώσουν αυτά τα μηνύματα και εκτός των Ναών τους, σεβόμενοι την διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα κάθε όντος καθώς και την Απόλυτη Ελευθερία της Συνειδήσεως!

 

 

Στις 16 & 17 Δεκεμβρίου 2006 πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός των 10 χρόνων του Υπάτου Συμβουλίου, παρουσία εκλεκτών αντιπροσωπειών, που εκπροσωπούν Ύπατα Συμβούλια άλλων Τεκτονικών Δυνάμεων της Ευρώπης. Κατά την διάρκεια της Τελετής εορτασμού υπογράφονται Σύμφωνα Φιλίας & Ειρήνης με Τεκτονικές Δυνάμεις της Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ρουμανίας.

 

 

2007

 

Την 13η Ιανουαρίου 2007 συμμετέχει με αντιπροσωπεία του Υπάτου Συμβουλίου στην Τελετή Εγκατάστασης του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου της Ισπανίας, στη Βαρκελώνη.

  

Στις 22 Μαρτίου 2007 ηγείται πολυπληθούς αντιπροσωπείας στην Αττάλεια της Τουρκίας επ’ ευκαιρία της 7ης Συνδιάσκεψης της Τεκτονικής Ένωσης της Μεσογείου, όπου γίνεται και η υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας & Αλληλεγγύης με την Γκράν Λότζια Σιμπόλικα Λότζια Εσπανιόλα. Παράλληλα γίνεται και εκδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας.

    

Στις 17 Μαΐου 2007 γίνεται στο Πόρτο της Πορτογαλίας η ετήσια Γενική Συνέλευση. Εκεί υπογράφονται και τα Σύμφωνα Φιλίας & Αλληλεγγύης με την Μεγάλη Μικτή Στοά της Ολλανδίας, με την Γαληνοτάτη Μεγάλη Στοά Λίνγκουα Εσπανιόλα, με την Μεγάλη Στοά των Κέδρων του Λιβάνου και την Κεντρική Μεγάλη Στοά του Λιβάνου.

 

 

24 Μαΐου 2007 συμμετοχή στην 19η Διεθνή Συνάντηση των Υπάτων Συμβουλίων στη Ρώμη ως παρατηρητές.

 

 

2 & 3 Ιουνίου 2007 συμμετοχή σε Μυητικές εργασίες 33ου του Υπάτου Συμβουλίου του Βελγίου.

 

 

Ημέρα σταθμό στην ιστορία του Τάγματος αποτελεί η 13η  Οκτωβρίου 2007, όταν  πραγματοποιείται η Διεθνής Μύηση στον 18ο Βαθμό από το Υπέρτατο Περιστύλιο «ΦΟΙΒΟΣ» υπό την σφύρα της αδελφής Θέκλης Πουλούκη. Η αναγνώριση του έργου του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ, από τις ξένες Τεκτονικές Δυνάμεις οδήγησε στην υπογραφή, μετά το πέρας της Μύησης, των πρώτων Συμφώνων Φιλίας & Συνεργασίας σε επίπεδο Υπάτων Συμβουλίων.

 

 

2008

 

13 Ιανουαρίου 2008 στις Βρυξέλλες για την εγκατάσταση του Υπάτου Συμβουλίου του Υπάτου Κολλεγίου του Σκωτικού Τύπου του Βελγίου.

  

Στις 28 Φεβρουαρίου 2008 υπεγράφη Σύμφωνο Φιλίας με την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας στο Παρίσι.

 

Την 16η Μαρτίου 2008 υπογράφεις τη Ρώμη το Σύμφωνο Φιλίας και Αλληλεγγύη με την Μεγάλη Στοά της Ιταλίας σε επίπεδο Υπάτων Συμβουλίων.

 

Στις 17-19 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία η 8η Συνδιάσκεψη των Τεκτονικών Δυνάμεων της Μεσογείου. Η συμμετοχή στο συνέδριο συνδυάσθηκε με εκδρομή στην Προβηγκία.

 

Μετέβη στις 22 έως 25 Μαΐου 2008, στην Μπαραγκουϊγια της Κολομβίας για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Κλιψάς τους έτους 2008

  

Την 31η Μαΐου 2008 παρίσταται στο Μεσογειακό Συνέδριο των Υπάτων Συμβουλίων στο Τορίνο.

 

     

Θεωρώντας ότι εάν το Στρασβούργο είναι σύμβολο της Ευρωπαϊκής ιδέας, η Αθήνα είναι το λίκνο της ιδέας της Δημοκρατίας, το Διεθνές Τεκτονικό Ταγμα Δελφοί διεκδίκησε και επέτυχε να αναλάβει την διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Τεκτονικού Συνεδρίου από 20 έως 23 Ιουνίου 2008 στην Αθήνα. Το Συνέδριο χαιρέτισε με μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσε Μανουέλ Μπαρόζο. Επ΄ευκαιρία της μεγάλης διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε και η Αφή των Φώτων της γαλλόφωνης Στοάς «Μυητικός Λαβύρινθος» αρ.2018, του Ρίτ Φρανσέζ, την πρώτη σφύρα της Στοάς ανέλαβε η αδελής Ίνας Πιπεράκη από τον Υπατο Μεγάλο Ταξιάρχη

 

Την 10η Οκτωβρίου 2008 ηγείται μεγάλης αντιπροσωπείας στο Ρίμινι της Ιταλίας για την συμμετοχή στον εορτασμό των 100 χρόνων της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας, η επίσκεψη συνδυάζεται με περιήγηση στη Ραβέννα και την Φαέντζα.

 

Στις 22 Νοεμβρίου 2008 εγκαθιστά την Μεγάλη Στοά με εθνικό μεγάλο διδάσκαλο τον αδελφό Παναγιώτη Μουτζουράκη

 

 

2009

 

24 Ιανουαρίου 2009 στις Βρυξέλλες για την Συνάντηση Κορυφής των Υπάτων Συμβουλίων.

 

 

3-4 Απριλίου 2009 μεταβαίνει με αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη στο 3ο  Διεθνές Τεκτονικό Συνέδριο.

 

Συμμετέχει με μεγάλη αντιπροσωπεία στη Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κλιψάς στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας 22-25 Μαΐου 2009.

 

29 έως 31 Μαΐου 2009 μεταβαίνει στην Καζαμπλάνκα Συνοδευόμενος από τον Μεγάλο Καγκελάριο επί των Εξωτερικών Υποθέσεων του Υπάτου Συμβουλίου αδελφό Παναγιώτη Μουτζουράκη για την Συνάντηση των Υπάτων Συμβουλίων κατά την οποία το Ύπατο Συμβούλιο του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ γίνεται μέλος της Διεθνούς Ένωσης των Υπάτων Συμβουλίων των φιλελεύθερων Τεκτονικών Δυνάμεων.

 

1η Σεπτεμβρίου 2009 στο Παρίσι στην Τελετή Έναρξης Εργασιών του Υπάτου Συμβουλίου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας.

   

 

                                                   

 

 

Στις 31 Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιείται στην Αθήνα Διεθνής Συνάντηση των Υπάτων Συμβουλίων και υπογράφονται Σύμφωνα Φιλίας με τα Ύπατα Συμβούλια της Γαλλίας και της Ισπανίας.

 

 

4 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιείται η Αφή Φώτων της Ερευνητικής Στοάς «Διώνη», αρ,2021 και την πρώτη σφύρα αναλαμβάνει η αδελφή Θέκλη Πουλούκη από τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη.

 

 

Ίδρυση τριών Στοών στην Βραζιλία στις πόλεις Σαο Πάολο, Σαο Βισέντσε και Ιτουπέβα όπου η Στοά στεγάζεται σε ιδιόκτητη Στέγη.

 

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του μαζί με τους Μεγάλους Διδασκάλους εννέα μεγάλων Ταγμάτων της Ευρώπης στη συνάντησή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο του 2009 με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κύριο Μπαρόζο  και τον Πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κύριο Πέτερινγκ.

2010

 

Στι; 21 Μαρτίου 2010 η μεγάλη μεικτή στοά της Ελλάδος στη πανηγυρική Συνεδρία του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νεαρών Τεκτόνων των τιμά ανακηρύσσοντας τον Επίτιμο Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Μεικτής στοάς της Ελλάδος

22 Απριλίου 2010 μεταβαίνει στην Βαρκελώνη και συμμετέχει στην Τελετή Εγκατάστασης του Υπάτου Συμβουλίου της Ισπανίας.

 

Στις 10 Ιουνίου 2010 μεταβαίνει στη Βηρυτό για να συμμετάσχει στην 10η Συνδιάσκεψη της Τεκτονικής Ένωσης της Μεσογείου.

 

 

31 Αυγούστου 2010 μεταβαίνει στο Παρίσι στην έναρξη εργασιών του Υπάτου Συμβουλίου.

 

12 Σεπτεμβρίου 2010 μεταβαίνει στο Παρίσι και υπογράφει Σύμφωνο Φιλίας με την Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας.

 

Τον Οκτώβριο του 2010 γίνεται νέα συνάντηση στις Βρυξέλλες κατόπιν σχετικής προσκλήσεως.

 

20-21 Νοεμβρίου 2010 η Ομάδα των Φιλελευθέρων και Αδογματικών Ταγμάτων για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση πραγματοποίησε την συνάντησή της στην Αθήνα. Την διοργάνωση ανέλαβε το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα Δελφοί και ειδικότερα η γαλλόφωνη Στοά Μυητικός Λαβύρινθος υπό την διεύθυνση της αδελφής Ινας Πιπεράκη.

 

Τον Δεκέμβριο του 2010 κατόπιν αποφάσεως του Υπάτου Συμβουλίου ιδρύεται η «Τάξις Ευεργετών της Ανθρωπότητας» και τιμά τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Δανέζη και Ευστράτιο Θεοδοσίου.

Στις 17 Δεκεμβρίου ιδρύει την Συμβολική Ερευνητική Στοά «ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ» αρ,2023 και αναλαμβάνει την προεδρία της.

 

 

2011

 

4 και 5 Φεβρουαρίου 2011 εορτάζεται με κάθε λαμπρότητα η επέτειος των 15 χρόνων του Υπάτου Συμβουλίου.

 

20 και 21 Μαΐου 2011 μεταβαίνει στο Στρασβούργο και συμμετέχει στην Γενική Συνέλευση του Κλιψάς

 

24 Σεπτεμβρίου 2011 εντάσσεται στους κόλπους του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ η Στοά ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝ  η οποία ιδρύθηκε υπό της Μεγάλης Ανατολής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και εργάζεται σύμφωνα με τα Τυπικά της ακριβούς προσομοιώσεως γνωστά και ως  Αμίλλης. και λαμβάνει τον αριθμό 2.026

 

17 Oκτωβρίου 2011 εντάσσεται στους κόλπους του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος  ΔΕΛΦΟΙ, κατόπιν εισηγήσεως του στο Ύπατο Συμβούλιο η ανεξάρτητη Συμβολική Στοά ΙΣΙΣ 1896 και λαμβάνει τον αριθμό 2.029

27 Νοεμβρίου  2011 εντάσσεται στους κόλπους του ΔΤΤ ΔΕΛΦΟΙ η Αυτόνομη Στοά ΑΘΗΝΑ ΣΟΦΙΑ και λαμβάνει τον αριθμό 2.030

Συνεχίζοντας τον διάλογο, προσεκλήθη τον Νοεμβρίου του 2011 στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο με άλλους αξιωματούχους των Ευρωπαϊκών Φιλοσοφικών μη Θρησκευτικών Οργανώσεων και ανώτατους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια συνάντηση με θέμα: «Συνεταιρισμός για τη δημοκρατία και την από κοινού ευημερία με τη Νότιο Μεσόγειο». 

 

Στις 11 Δεκεμβρίου 2011 ιδρύεται η Μεγάλη Ανατολή ΟΡΦΕΥΣ  στην Ανατολή Πατρών.

 

2012

`

 

28 Ιανουαρίου 2012 εγκαθιστά το Μεγάλο Συμβούλιο της Μεγάλης Μεικτής Στοάς Της Ελλάδος με Εθνικό Μεγάλο Διδάσκαλο τον αδελφό Παναγιώτη Μουτζουράκη.

 

 

 

 

 

 

18 Φεβρουαρίου 2012 διοργανώνεται επίσκεψη του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας αδελφού Κιγιάρ Αρτζιζέ και σε ανοικτή εκδήλωση προς το κοινό παρουσιάζεται ομιλία με θέμα:  ¨Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Ελευθεροτεκτονισμού».

 

 

 

25 Μαΐου 2012 μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη στην Ευρω-Μεσογειακή Συνάντηση των Υπάτων Συμβουλίων,

 

3 Σεπτεμβρίου 2012 μετέβη στο Παρίσι για να συμμετάσχει στην έναρξη των Εργασιών του Υπάτου Συμβουλίου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας.

 

4 Σεπτεμβρίου 2012 μετέστη αιφνιδίως στην Αιωνία Ανατολή από την πόλη του Φωτός.  

 

 

Αναγνώριση και  σεβασμός αποδόθηκε στο πρόσωπο του Κραταιοτάτου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου από τους ηγέτες των άλλων Ταγμάτων, που κατά φυσική επέκταση αφορά την αξιοπιστία και το γόητρο του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος «ΔΕΛΦΟΙ» και της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος.

Μία έντονη φυσιογνωμία με οράματα που ταιριάζουν σε έναν Έλληνα, οδήγησε τον Ελληνικό Τεκτονισμό στα πέρατα του κόσμου. Η αποφασιστικότητα, η τόλμη και η αισιοδοξία που τον διέκριναν σε όλη του τη ζωή, θα αποτελούν για μας διδάγματα ζωής.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος