Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΦΩΣ...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ
Μασόνια μου είμαι πανευτυχής με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, καθότι οι συμπατριώτες μας εν πλήρει πολιτική σοφία και ωριμότητι, αποφάσισαν να επιδοκιμάσουν σύσσωμο το ιερατείο του προοδευτικού πολιτικού προσωπικού, που έχει κατατάξει την πατρίδα μας στη χορεία των πλέον διακεκριμένων χωρών του κόσμου.


Οι ψηφοφόροι μας μου θυμίζουν τους συνδρομητές των ευαγών καθιδρυμάτων, τα οποία έχουν καταξιώσει το σύγχρονο τεκτονισμό στη συνείδηση της κοινωνίας και χαίρουν ιδιαζούσης εκτιμήσεως για την προσφορά τους στον πολιτισμό, την κοινωνία και την πατρίδα.


Η μεγάλη εκτίμηση της κοινωνίας μας για αυτά τα ευαγή καθιδρύματα επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα, με την έκδοση πλείστων όσων Δικαστικών αποφάσεων, που περιγράφουν την μοναδική συμβολή αυτών και των επιφανέστερων στελεχών τους, στον πολιτισμό και ιδίως στην τήρηση της νομιμότητας και την καλλιέργεια των ανθρωπιστικών αξιών της αλληλεγγύης και της αδελφότητας. (Πραξικοπήματα, ψευτοδικαστήρια, εκπαραθυρώσεις ηλικιωμένων αδελφών και λοιπά έργα ευποιίας).

Οι τιμές είναι σαν τη σύφιλη, στην προ αδ. Φλέμιγκ περίοδο.

Όποιος την αρπάξει πρώτος, θέλει να την μεταδώσει και στους άλλους, αλλά και οι άλλοι ενώ ξέρουν ότι είναι συφιλιασμένος, πάνε τρέχοντας και χωρίς καπότα.

Έτσι και οι πρωτεργάτες όλων αυτών των διακεκριμένων ατιμιών, τιμήθηκαν με ανώτατους επιτιμητικούς τίτλους και αξιώματα και με την σειρά τους ετίμησαν τους υποτιμημένους, δια  τιμών  και βαθμών ανωτάτων, οι οποίοι απεδόθησαν σεσουληδόν και άνευ καπότα, με αποτέλεσμα την πληθωριστική υποτίμηση, η οποία και αντανακλά την εν γένει καταβαράθρωση της τιμής και των άλλων αρετών, που συμβολίζονται στα αρχαία σύμβολα και ρεγκάλια της τέχνης, τα οποία σπεύδουν οι τιμηθέντες να προμηθευθούν εκ των εντιμοτέρων εκμεταλλευτών της αδελφότητας, ήγουν των λιλιεμπόρων, εις συμφέρουσας τιμάς, προκειμένου να αποδεικνύουν, άμα τη εμφανίσει, την τιμήν των εις τους ατίμους, τουτέστιν εις τους μη ενδεδυμένους τα σχετικά περιζώματα, ταινίες, μανδύες, σκήπτρα, χάμουρα, λαιμαριές και ότι άλλο φαντάζεται ο κάθε πικραμένος, ότι θα τον καταστήσει Ηρακλήν, Αινστάιν και Τζώρτζ Κλούνι ομού. 

Γι' αυτό και αποφάσισα να αποδώσω σε όλους τους Έλληνες αδδ. όλους τους βαθμούς όλων των μυητικών συστημάτων.

Η απόφασή μου αυτή για την απόδοση όλων των βαθμών όλων των συστημάτων, στηρίχθηκε και στον παρακάτω απλό συλλογισμό πού αποτελεί συνάμα και την σχετική, μοναδική προυπόθεση, που είναι η έλλειψη καταδίκης από τα δικαστήρια, προυπόθεση που ζητούσαμε και τα παλιά- καλά χρόνια.

Αφού αυτός, που τώρα είναι στην κορυφή, φέρει τον ανώτατο βαθμό και τ' αξιώματα, παρά την αυθεντική και δικαστικώς αναγνωρισμένη capitis maxima (λατινιστί = η ύπατη ξεφτίλα, η επιφέρουσα πλήρη απώλεια δικαιωμάτων και καθιστώσα τον υποβαλλόμενο εις αυτή  res, πράγμα, ώνιον, ως προφήτευσεν ο αείμνηστος Ύπατος Χρύσανθος Κατσικόπουλος, εις την προς Κωλοσσαείς επιστολήν του), αυτοί που δεν ετιμήθησαν δια τοιούτων επιτιμήσεων, επάξια θα φέρουν τις τιμές, τους βαθμούς και τ' αξιώματα όλων των μυητικών συστημάτων, τουλάχιστον. 

Μα είναι δυνατόν αυτός ο κακομοίρης ο Καραμουρτζούνης να έχει κάνει εκατόν πενήντα τριακοστούς τρίτους μούφα και ημείς τα αρχοντόπουλα της διεθνούς ωτ – μασονίκ, που μας διαβάζουν πιότερο κι απ’ το πλαίη-μποι, να μην κάνουμε καμιά δεκαριά χιλιάδες τριακοστούς τρίτους και ναίτες βεριτάμπλ;

Έτσι τελείως συφιλιασμένος, αποφάσισα να ακολουθήσω την μυητική ατραπό των μυστών των σημερινών τεκτονικών οργανώσεων, προκειμένου και εμείς εδώ οι φορουμτζήδες να μην αισθανόμαστε μειονεκτικά και κυρίως να για συμμετάσχουμε σ' αυτό το πανηγύρι της ηθικής αυτοπραγμάτωσης και της τιμητικής αναγνώρισης.

Όπως γνωρίζετε καλά, την τεράστια περιουσία που είχα την διέθεσα για την περίθαλψη ατυχών νεανίδων, ανά την υφήλιο και ιδίως για την συντήρηση των απανταχού της οικουμένης Ρωσιδάδικων, καθότι μου προσάπτουν μεγίστους ψόγους αι χαμηλόπυγοι ιθαγενείς κόρες, δια τας οποίας δεν αδιαφόρησα αλλά φρόντισα να αποκαταστήσω με ιθαγενή τσιράκια. (τα οποία θα με καταρώνται εις το διηνεκές και ιδίως κάθε φορά που τ’ ακουμπάνε για να πάρουν χρυσό λιλί, ώστε να πείσουν την πρώην χαμηλόπυγον και νυν χοντρέλλω, ότι δεν πρέπει να τους σφαλιαρίζει καθ’ εκάστην πρωίαν).

Η κατοχή των ανωτάτων βαθμών των μυητικών συστημάτων είναι η υψίστη τιμή και αναγνώριση. Πιστοποιεί ότι ο φέρων επέδειξε στη ζωή του χαρίσματα και αρετές μοναδικές και είναι κατάλληλος για να κοσμεί την κορυφή της αδελφότητας.

Είναι μεγάλη η ευθύνη απόδοσης τοιούτων βαθμών που θα πρέπει να αποδοθούν με παραδοσιακή ευλάβεια. 

Για το λόγο αυτό θα έχω ως πρότυπο τα ύπατα μυστήρια, δηλαδή τα Ελευσίνια και θα εφαρμόσω τα τυπικά τους με τελετουργική ιεροπρέπεια.

Έτσι, με τις εκθέσεις των ελεγκτών της Ελευσίνας παραμάσχαλα, απευθύνθηκα σε όλους τους λιλιεμπόρους της χώρας και τους εξήγησα την σημασία του μεγάλου έργου, καθότι η αξία των χιλιάδων λιλιών που θα πωληθούν είναι Κωλοσιαία.

Επειδή μάλιστα ακολουθώ πλήρως το Ελευσίνιο τυπικό, τους είπα ότι δεν θα κάνω μειοδοτικούς διαγωνισμούς και ούτε θα ζητήσω κλειστές προσφορές, αλλά επιθυμώ να τηρηθούν οι παραδοσιακοί κανόνες.

Με δυό λόγια όποιος μου δώσει τη μεγαλύτερη προμήθεια παγκουί, αυτός θα πάρει τη δουλειά και να ξεχνάνε τις τρίμηνες και τις μεταχρονολογημένες γενικώς, γιατί δεν προβλέπονται στο τυπικό.

Μου δώσανε κάτι προσφορές κει πέρα και με τσάντισαν γιατί με αντιμετώπισαν σαν τα καθυστερημένα του πέμπτου ορόφου, που πηγαίνανε να εκτελέσουν το τυπικόν της αρπαχτής ( μασονιστί=σμπρώχνουμε παραμύθα με το καντάρι, ώστε να κλείσουν τα όμματα των μυουμένων και να δούμε το φως εμείς, οράτε ρεγκάλια Υόρκης, κτήρια Ελευσίνας και άλλα απόκρυφα μυστήρια).

Θα κάνουμε, λέει, υπερτιμολόγηση στο διπλάσιο της τιμής και αφού τα αποφορολογήσουμε θα το πάμε φίφτυ-φίφτυ.

Σας φαίνομαι για ένδοξος ρε λαμόγια η για επίτιμος….;

Εδώ κάνουμε μαστορική πέραν του ποταμού Τρεντ.

Τουτέστιν τέρμα τα ρεγκάλια με τα χρυσά κεντήματα, δήθεν χειροποίητα κι αρχίδια μάντολες.

Είναι προιόντα χαμηλής υπεραξίας με μεγάλη συμμετοχή του εργατικού κόστους στην τιμή και μικρό περιθώριο κέρδους.

Για να κονομήσουμε, σαν άνθρωποι εμπορευάμενοι και δη εξ Ευρωπαικής Γορτυνίας καταγόμενοι, θα πρέπει να ασχολήθουμε με προιόντα υψηλής υπεραξίας, όπου το εργατικό κόστος τόχουμε χεσμένο πατόκορφα.

Θα δώσουμε στον κόσμο πράγμα γαμάτο να το φχαριστηθεί.

Τουτέστιν τα περιζώματα και οι ταινίες θα είναι χάι εντ, από ευλίγιστες οθόνες ρετίνα υψηλής ανάλυσης, με μικροεπεξεργαστές μαιμού - σναπντράγκον 1200, χρονισμένους στα 3,4 μεγκαχέρτζ, με βαι -φαι, όπου θα εμφανίζονται τα σύμβολα και τα τυπικά του βαθμού που θα συνεδριάζουμε και τα ρεγκάλια των ενδόξων, κραταιών και λοιπών παρενδυματικών θα έχουν στο περιθώριο λεντάκια που θα αναβοσβήνουν, σαν τις πινακίδες των ευαγών ιδρυμάτων του Λας Βέγκας.

Των κραταιών θα έχουν και τζι-πι-ες για να μην χάνονται και τρέχουμε κάθε μέρα στο σίλβερ-αλέρτ.

Θα μας τα φτιάξει, στο άψε σβύσε, μια παράγκα στο Πεκίνο, με κόστος 5 δολάρια το κομμάτι, για να κονομήσουνε κι αυτοί και μετά θα κάνουμε μια τιμολογιακή περιοδεία σε  πέντε έξι οφσόρ μου, στα Μπρίτις Βίρτζιν Αιλαντς - για να αφήσουμε κάτι και σ' αυτούς εκεί της ΗΜΣΤΑ - και θα τα εισάγουμε τελικά, δήθεν με κόστος πεντακόσια ευρώ, όπου θα τους κάνουμε τη χάρη να τα πάρουνε σχεδόν στο κόστος δηλ. στα πεντακόσια δέκα ευρώ ( τα πέντε στον κορμό του Καραμουτζούνη και δώρο μια χρονοκάρτα της βοιδαφόν και εξάμηνη ψυχανάλυση από τοπ- μπαργούμαν στο Μπουρνάζι).

Απ' τα πεντακόσια  θα κρατήσετε τα εκατό, που δεν θα τα βγάζατε ούτε στ' όνειρό σας με τις παλιολινάτσες που σμπρώχνετε και τα τετρακόσα θα είναι για μένα, τσιφ.

Τόκατο.

Οι άνθρωποι πέσανε στα γόνατα κλαίγοντας από συγκίνηση και μου φιλάγανε τα χέρια, φωνάζοντας «φως, φως, επιτέλους φως».

Έφυγα θλιμμένος από την απληστία τους αλλά βέβαιος για την επιτυχία του μεγάλου έργου. Η αγορά είχε μιλήσει.

Καιρός τώρα να σκεφθούμε κανένα νέο σχισματάκι η άλλην μυητικήν διαδικασίαν ώστε ν’ αλλάξουμε τυπικά, τύπους και ρεγκάλια.

Λίγο φως ρε παιδιά,… περισσότερο φως.


ΦΩΣ - ΠΑΝΘΗΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος