Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ


Επί τέλους, όπου νάναι κλείνουν και οι παράγκες γι’ αυτή την περίοδο.
Το ηλιοστάσιο μένει και τέλος.

Και μιας και τόφερε η κουβέντα, κανονίστε πάλι τίποτα αρπαχτές απ’ τον κοσμάκη, που δεν έχει ούτε για σουβλάκι.

Μπορείτε να βρείτε οικονομικές λύσεις ώστε να έρθει ο κόσμος να γιορτάσει και να περάσει μια ωραία βραδυά.

Και μην αρχίσετε εκείνους τους ατέλειωτους λόγους, γιατί οι άνθρωποι θα θέλουν να μιλήσουν, να γελάσουν και να χορέψουν και όχι να δουν το έπος των Νιμπελούγκεν.

Και κυρίως μην αρχίσετε, μπροστά σε τρίτους, εκείνες τις γελοίες προσφωνήσεις για ενδοξότατους και υπέρλαμπρους και τ’ άλλα εμετικά αλληλολιβανίσματα και σας πετάξει κανένας πιτσιρικάς καμιά ζουμερή απ’ τη Δαλαμανάρα.

Ευκαιρία να θυμηθείτε και τα γερόντια, τις χήρες και τους αδελφούς που έχουν να φανούν καιρό και να τους δείξετε ότι δεν είσθε τελείως γαιδούρια και κάτι έχει απομείνει μέσα σας.

Έτσι τόχαμε το πράμα ρε μαστόρια τα παλιά- καλά χρόνια και είναι πολύ θλιβερό να διαπιστώνω ότι από λόγια για αδελφότητα και για αγάπη είμαστε πρώτοι, ενώ από έργα μηδέν.

Βλέπω τα γαιδούρια της ΕΜΣΤΕ, που ούτε στα ηλιοστάσια δεν μας θυμούνται, εμάς που την δημιουργήσαμε.

Και να πάρει ο διάολος, εγώ είμαι ακόμα ντούρος και έχω πολλές εκδηλώσεις να πάω.

Τα γεροντάκια όμως, όσα απ’ τους παλιούς δασκάλους ζούνε, τα έχουνε στη λησμονιά, οι Τουρκόσποροι, που τότε που φτιάχναμε την ΕΜΣΤΕ, αυτοί σερνόντουσαν σα φίδια και παραμόνευαν στα μετόπισθεν, ν’ αρπάξουν αξιώματα, όπως και οι λεχρίτες που ήρθανε μετά και τους βάλανε οι Τουρκόσποροι για κωλοσφούγγια.

Και ξέρετε γιατί τα ρίξανε στη λησμονιά, με χίλιες όσες περίφημες δικαιολογίες.

Γιατί μπροστά σε κείνα τα γεροντάκια, όλοι αυτοί ήσαντε νάνοι.

Έτσι είναι μίστερ ΡόγιαλΤζώρτζ και άλλα παιδιά των οργανώσεων για αδελφότητα και πράσσειν άλογα.

Ο Λιακόπουλος και οι συνεργάτες του, σας έμαθαν τι θα πει Τεκτονισμός και έφτιαξαν όλα όσα εσείς δουλικά αντιγράψατε και τώρα τα πίνετε με το καταδικασμένο υποκείμενο που ξεφτίλισε την αδελφότητα.

Δίπλα στο υποκείμενο αυτό πράγματι φαίνεσθε ψηλότεροι, αλλά δίπλα στα γεροντάκια εκείνα θα φαίνεσθε νάνοι.

Γι’ αυτό και τον κρατάτε εκεί μέσα και παραγκωνίσατε τους πραγματικούς δασκάλους της αδελφότητας.

Γι’ αυτό και δεν αποκαθιστάτε την ενότητα και την συναδέλφωση, αλλά εμπορεύεσθε τη χωριστικότητα και τη απαξίωση.

Για να μην πάρουν χαμπάρι τα τσιράκια ότι είσθε μούφες και χάσετε το λουφέ.

Ανάλογα γίνονται και στις άλλες Τεκτονικές οργανώσεις, αλλά τέλος πάντων αυτές είναι τζόβενα και δεν ασχολούμαστε.

Αυτό το πράμα μόνο αδελφότητα δεν είναι. Μια υποκριτική αηδία είναι και τίποτε περισσότερο.

Θυμάμαι, πρόσφατα σχετικά, όταν βάλαμε και τα τσιράκια της ΕΜΣΤΕ στα εργαστήρια του Σκωτικού τύπου, μπας και δουν σωστό Τεκτονισμό, εκτός απ’ τις Αγγλικές σούπες, είχα βρει τυχαία στο δρόμο ένα γεροντάκι, που για δεκαετίες είχε δώσει τη ζωή του για το Τάγμα.

Τον κάλεσα λοιπόν να έρθει σε μια συνεδρίαση φιλοσοφικού εργαστηρίου και επειδή του αποδόθηκαν οι παραδοσιακές τιμές, κάποια γαιδούρια, αρχίσανε τα γνωστά μουρμουρητά.

Και ξέρετε ποιος κανοναρχούσε τα μουρμουρητά?

Ο φρατέλλο που τον είχε σεβάσμιο πριν τριάντα χρόνια.

Μου την έδωσαν λοιπόν αυτές οι γαιδουριές, που τις έβλεπαν και τα τσιράκια από κάτω και γινόμασταν ρόμπες.

Τους φωνάζω λοιπόν και τους λέω "ρε παιδιά δεν χαίρεσθε που δώσαμε στο γεροντάκι μια ωραία βραδυά κι ευχαριστήθηκε ο άνθρωπος?"

"Φοβάσθε ότι θα μας πάρει τα λιλιά στα 85 του?  Μια φορά ήρθε το ανθρωπάκι και μόνο που δεν έκλαιγε απ’ τη χαρά του."

Όλο το εργαστήριο έκλαψε με τη χαρά του.

Αρχίσανε τα "αν τώρα είναι κανονικός" και κάτι αρχίδια κει πέρα, που λέγανε οι Ανοβεριανοί για τους Στιούαρτς, στα 1700, επειδή ο άνθρωπος, τα τελευταία χρόνια, ήταν μέλος σε κάποια άλλη οργάνωση.

Και επειδή εμένα τα γεροντάκια μου, με είχαν μάθει να κάνω τεκτονισμό με καρδιά και όχι μπαι δε μπουκ, τους πέταξα σούμπιτους απ’ τη σκαλωσιά και μετά τσιρίζανε σαν απλήρωτες πουτάνες.

Ψυχή βαθειά, όνειρο και καρδιά είναι η αδελφότητα ρε παιδιά.

Απ’ τη στιγμή που θ΄αρχίσουνε οι κανονισμοί, οι εγκύκλιες, οι υπολογισμοί, οι βαθμοθηρίες, οι αρπαχτές και τα ΣΔΟΕ, το χάσαμε το κορμί πατριώτες.

Άντε λοιπόν ρε μαστόρια, φέτος να δω τα γεροντάκια μας, τις χήρες και τους ξεχασμένους αδελφούς στα πρώτα και τιμητικά τραπέζια.

Έχω ανάγκη να δω κάτι όμορφο και να κλάψω από χαρά.

Μάλλον γερνάω κι εγώ.


ΡΟΖ-ΠΑΝΘΗΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος