Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΩΛ-ΙΝΚΛΟΥΣΙΒ


Τελικά πάλι έπεσα μέσα στις προβλέψεις μου.

Θυμάστε που σας είχα γράψει ότι θα αλλάξουνε η τον τόπο η τον χρόνο της τελετής του καψίματος του θηριώδους σοδομιστή.

Την ανέβαλλαν για το Σεπτέμβριο και αυτοί μπορεί να μην ξέρουνε το γιατί, αλλά εγώ ξέρω και θα σας το πω, με όρους τουριστικούς, μιας και το καλοκαιράκι ήλθε και πάλι για όλους μας.

Μαζεύτηκε λοιπόν το αγλάισμα του πνεύματος και της ηθικής, καταδικασμένοι, τουρκόφωνοι, καραμουρτζούνηδες, κωλοσφούγγια, λιλιομανείς, καταδότες,  παρενδυματικοί, ρουφιάνοι, τσάτσοι, βουλγαροσκοπιανοί και όλο αυτό το μπουλούκι της συμφοράς για να κάνει τεκτονισμό με πειθαρχικά.

Είναι ο μόνος τεκτονισμός που μάθανε στην ζωή τους και επειδή τον ασκήσανε με ευλαβική συνέπεια, τα δικαστήρια της πολιτείας  τους απένειμαν μοναδικά βραβεία.

Φέρανε κι απ’ την Κέρκυρα, ωλ ινκλούσιβ, τον «καταδότη», ένα ονόματι Κατσαρό, φορέσανε και τα ρεγκάλια για να πάρουνε κουράγιο απ’ τις αυταπάτες τους, κι αρχίσανε το αδελφικό έργο της καταδίωξης του ενενηντάχρονου, που ασέλγησε στα ιερά και στα όσια, βλάπτοντας τον «τεκτονισμό» τους.

" Παράξενο!
Πάντοτε είναι είτε η Θρησκεία είτε η Hθική ή ο Πατριωτισμός που προβάλλουν όλα τα άθλια υποκείμενα για να καλλωπίσουν τις επιθέσεις τους!
Στρέφονται εναντίον μας όχι βέβαια από ευτελή ιδιοτέλεια ή από το φθόνο του ομότεχνου ή, ακόμα, από έμφυτη δουλοπρέπεια, αλλά για να υπερασπιστούν δήθεν τον Πανάγαθο, τα χρηστά ήθη και την Πατρίδα "
Heinrich Heine,
" Περι καταδοτών" 


Κάποιοι που είχανε ψυχανεμισθεί ότι θα φάνε αγωγές με τη σέσουλα και θα περάσουνε το υπόλοιπον του βίου τους, ωλ ινκλούσιβ, στην Ευελπίδων, την κάνανε κατσίκα.

Συγκεκριμένα οι δύο μάρτυρες κατηγορίας λακίσανε.

Έλειπε κι ένας Παπαδάκος…κι άντε να θάψεις χωρίς παπά.

Είχανε καλέσει το σύμπαν με τηλέφωνα, μέιλ, βαθμούς, αξιώματα,  σήματα καπνού και…. τους έκλασε το σύμπαν και μείνανε μόνοι με τον καταδότη τους, ωλ ινκλούσιβ, στο Αχαρνείο.

Ξέρεις τι είναι να είναι Παρασκευή έξι ώρα απόγευμα, Ιούλιος μήνας στην Αθήνα, που έχουνε ανάψει και τα πάτερα απ’ τον καύσωνα και συ αντί να είσαι με τα πιπίνια και τα ουζάκια σου στην παραλία για να δροσίζεις το ποδαράκι, το ματάκι και την ψυχούλα σου, να είσαι μέσα στις πυρακτωμένες μπετόβεργες της πλατείας Βάθη, με ένα καταδότη, για να κάνεις πειθαρχικά και λοιπές καμενιές?

Δηλαδή οι τύποι νοσούν βαρύτατα και έχουνε κάψει μητρική και σκληρό.

Οι μουσίτσες του πέμπτου ορόφου ας μην τρίβουν τα χεράκια τους.

Όλα αυτά τα αποκαίδια που τρέξανε να πάρουνε βαθμούς και αξιώματα από τον καταδικασμένο και τον τουρκόφωνο, αύριο θα είναι στρατός και θα τον βρείτε μπροστά σας, κύριοι του πέμπτου ορόφου.

Κι αν νομίζετε ότι μ’ αυτούς τους λεβεκουραίους θα κάνετε προκοπή, πλανάσθε πλάνην οικτράν.

Στην καλλίτερη περίπτωση θα μάθετε ποινική δικονομία.

Η ξεζουμίστρα ξέρει καλά το μάντρωμα των πελατών και το ωλ ινκλούσιβ.

Έδωσε τα βραχιολάκια της συνενοχής στους αντιπροσώπους της συνέλευσης και τους μάντρωσε.

Σας την έχει πάρει ήδη τη συνέλευση, μόνο που δεν το ξέρετε.

Έχω πολλούς καλούς αδελφούς και φίλους στην Κέρκυρα, που υποφέρει όπως και όλες οι τουριστικές περιοχές μας από το μάντρωμα των τουριστών μέσα στα μεγάλα ξενοδοχεία, μιάς και οι βραχιολάκηδες ούτε τσιγάρο δεν ψωνίζουνε απ’ την αγορά.

Μικροξενοδόχους, εμπόρους, επαγγελματίες, καταστηματάρχες, υπαλλήλους, μικροπωλητές που αγωνίζονται απέναντι στον ανταγωνισμό του ωλ ινκλούσιβ των μεγαλο- πρακτόρων του τουρισμού.

Σπάσανε τα τηλέφωνά μου μ’ αυτό το εκ Κερκύρας -ονόματι ΚΑΤΣΑΡΟΣ -αγλάισμα της Τεκτονικής λεβεντιάς του να καρφώνεις ένα ενενηντάχρονο και αφού μου λέγανε διάφορα για το κάρφωμά του, μου είπανε και για τα σημερινά χάλια της αγοράς και τα ωλ ινκλούσιβ των μεγάλων ξενοδοχείων και των κρουαζιερόπλοιων.

Τα καρφιά και οι καταδότες μου τη σπάνε από την πρώτη δημοτικού, όπως και το μάντρωμα.

Κι επειδή στα θέματα αυτά δεν είμαι και ο πλέον ειδικός, απευθύνθηκα στους μεγάλους του είδους προκειμένου να μάθω πως είναι στημένη η μηχανή και ποιά τα αντίμετρα.

Λίγα φυστίκια Αιγίνης και ένα πεντάστερο ΜΕΤΑΞΑ, σταλμένα με την ACS, κάνουν τα πουλάκια της γκρέητ κουήν να κελαηδάνε, στο σκάιπ.

Εδώ διαλύσαμε το ΕΣΥ της Θάτσερ, με τρία δίφραγκα.

Ακούστε τι μου σφυρίξανε οι αρχιμάστορες δώθε του ποταμού Τρεντ.

Ινίσιαλι, υπάρχει πρόβλημα είτε είσαι μέσα είτε είσαι έξω απ΄το κουπεράκι.

Μην διαγράψεις τον μίστερ Μαμαλακέας και τον καταστήσεις ήρωα της κουπερατίβας.

Άσε που μετά δεν θάχεις να γράφεις.

Άστονα μέσα στο κουπεράκι με τους κολλητούς του ωλ ινκλούσιβ, χωρίς πειθαρχικά, σχίσματα, μίσος και αλληλοσπαραγμό.

Εσείς έχετε την Τζάγκουαρ.

Κάντε και σεις την Τζάγκουαρ ωλ-ινκλούσιβ, να δεις για πότε το κουπεράκι εξαφανίζεται.

Τα άτομα είναι πολύ προχώ στην ομοιοπαθητική, ο έστι μεθερμηνευόμενο….

Όλοι δικαιούνται να συμμετέχουνε όπου γουστάρουνε, αλλά διοικητικά καθήκοντα και ψήφο μόνο σε ένα μέρος.

Δεν θάρχονται οι στρατοκράτες της Σπάρτης να ψηφίζουνε στο δήμο της Αθήνας .

Θα δεις για πότε μένουνε μόνες τους οι δευτεράντζες, αφού όλοι ξέρουνε ότι η αυθεντική ρίαλ πάουερ είναι ο πέμπτος όροφος.

Ρε μαστόρια μου, όσο κι αν φαίνεται καλή η πρόταση, κάπου δεν με πιάνει στο κρέας μου, στο γονίδιο του χωριάτη ενός φτωχού Ελληνικού χωριού, εκεί ψηλά στ’ άγονα βουνά της ορεινής Αρκαδίας.

Εκεί, που η ζωή είναι πολύ σκληρή, είμασταν όλοι ενωμένοι σαν πραγματικά αδέλφια, κι ας βριζόμασταν όλη μέρα.

Τους πονηρούς η τους χαζούς δεν τους πετάγαμε στους γκρεμούς.

Αυτά τα κάνανε οι Λάκωνες, οι πεδινοί τεμπέληδες, που δήθεν γυμναζόσαντε λίγες ώρες.

Εμείς που την παλεύαμε μέρα-νύχτα στο κατσάβραχο, απλά τους ρίχναμε δυό- τρεις φούσκους και τους βάζαμε στο πίσω κατώι με τα ζωντανά.

Οι άξιοι ήσαντε μπροστά να δίνουνε γραμμή και να φροντίζουνε, ώστε το χωριό να μείνει ενωμένο, για να μην χαθεί.

Θέλαμε να είμαστε ένα πραγματικό και όχι ένα χωριστικό ωλ-ινκλούσιβ, όπως τόχαν ονειρευτεί παλιά για όλους τους ανθρώπους, οι Τέκτονες.


ΡΟΖ-ΠΑΝΘΗΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος