Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας από τους μεγάλους λόγους της περιθωριοποίησης του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού υπήρξε ο αντιτεκτονισμός.


Ο αντιτεκτονισμός προήλθε από την Εκκλησία και τους εξαιρετικά συντηρητικούς κύκλους.

Υπήρξε πολύχρονος, έντονος, συνεχής και αποτελεσματικός.

Οι Τεκτονικές Διοικήσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων απέτυχαν πλήρως και σ' αυτό το μεγάλο θέμα.

Ενώ γνώριζαν καλά το πρόβλημα και υπήρχε μεγάλη διεθνής αλλά και Ελληνική εμπειρία επέδειξαν τακτική στρουθοκαμήλου.

Δεν οργανώθηκαν, δεν προσπάθησαν και δεν αγωνίσθηκαν με σύστημα, υπομονή και επιμονή.

Απέτυχαν παταγωδώς.

Το χειρότερο είναι ότι σήμερα ενώ γνωρίζουν καλά την αποτυχία αυτή και τις εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειές της, συνεχίζουν την ίδια τακτική και αυτό δεν είναι πλέον ένα μεγάλο ατόπημα η ένα μεγάλο σφάλμα, αλλά ένα έγκλημα.

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για το θέμα και έχουμε θέσει τις διοικήσεις προ των ευθυνών τους.

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε.

Διαβλέποντας μεγάλους κινδύνους αναγκασθήκαμε να απευθύνουμε την από 28.9.2012 ανοικτή επιστολή μας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων αναφέραμε “...Τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, οι επιθέσεις εναντίον του Ελευθεροτεκτονισμού έχουν ενταθεί ανησυχητικά, με συνεχή εμπρηστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα, σε έντυπα και στο διαδίκτυο, προερχόμενα κυρίως από ακραία θρησκευτικά και εθνικιστικά κέντρα, που δυστυχώς αναπαράγονται από τα σκανδαλοθηρικά και ανεύθυνα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για ρατσιστικά φαινόμενα, που υποδαυλίζουν βίαιες συμπεριφορές σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διέρχεται η χώρα μας...”

Ούτε και μετά από αυτή τη δημόσια παρέμβασή μας, οι διοικήσεις των οργανώσεων έπραξαν οτιδήποτε.

Επακολούθησαν και άλλα, πολύ σημαντικά γεγονότα που αφορούν τον Ελευθεροτεκτονισμό, τον αντιτεκτονισμό και τον ρατσισμό και η στάση των διοικήσεων δεν ήταν παρά η συνεπέστατη και πολύσημη απουσία.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στην απουσία θέσεων στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως π.χ. πρόσφατα για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων η για το αντιρατσιστικό, που έρχεται για δεύτερη φορά στην επικαιρότητα, μέσα σε λίγους μήνες.

Γι' αυτά, η απουσία τους ήταν αναμενόμενη και οι ελπίδες οποιασδήποτε ενέργειας, από το παράδειγμα των έντονων και μαχητικών εκδηλώσεων των Γάλλων και Ισπανών τεκτόνων, πρόσφατα, για το θέμα των αμβλώσεων, υπήρξαν μόνο σ' όσους εθελοτυφλούν η αγνοούν το πόσο ανίκανοι και μοιραίοι είναι αυτοί που αποτελούν τις διοικήσεις των σημερινών οργανώσεων, που αξιώνουν να χρησιμοποιούν Τεκτονικές επωνυμίες.

Αναφέρομαι κύρια στην εκκωφαντική σιωπή που υπήρξε μετά την, προ λίγων μηνών, ιστορική επανάληψη της αντιτεκτονικής πράξεως του 1933 από την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι η πράξη αυτή κρινόμενη από το χρόνο και από τις συνθήκες, κάτω απ' τις οποίες εκδόθηκε ήταν εμπρηστική, προβοκατόρικη και κυριολεκτικά μας έβαζε στο στόχαστρο της κοινωνικής αγανάκτησης, αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Έγραψα τότε ότι “... Τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, οι επιθέσεις εναντίον του Ελευθεροτεκτονισμού έχουν ενταθεί ανησυχητικά, με συνεχή εμπρηστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα, σε έντυπα και στο διαδίκτυο, προερχόμενα κυρίως από ακραία θρησκευτικά και εθνικιστικά κέντρα, που δυστυχώς αναπαράγονται από  τα σκανδαλοθηρικά και ανεύθυνα μέσα ενημέρωσης.

Καμιά μεγάλη η  αδήριτη δογματική και ποιμαντική αναγκαιότητα δεν επέβαλε στην ιεραρχία να επαναλάβει την παγκοίνως γνωστή θέση της για τον Ελευθεροτεκτονισμό, εν μέσω της μεγάλης κρίσεως.

Η πράξη αυτή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Της Ελλάδος, εκδιδόμενη, κάτω από τις παραπάνω συνθήκες, μόνο σαν επισημοποίηση και νομιμοποίηση των ακραίων επιθετικών στοιχείων και συμπεριφορών, θεωρείται και σαν μήνυμα στοχοποίησης και κλιμάκωσης της επιθετικότητας κατά του Ελευθεροτεκτονισμού.

Σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διέρχεται η χώρα μας, πράξεις και συμπεριφορές σαν την παραπάνω πράξη της ιεραρχίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και καταστροφικές για την κοινωνική ειρήνη.

Αποτελεί δικαίωμα της Εκκλησίας να ορίζει τα του οίκου της, αλλά η ιστορία διδάσκει ότι τα μηνύματα αυτών των πράξεών της, εκπεμπόμενα σε περιόδους κοινωνικών κρίσεων και εντάσεων, φορτίζονται ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να υποδαυλίζουν και να εμπνέουν βίαιες και αντικοινωνικές συμπεριφορές.


Με λύπη καταλήγουμε στη διαπίστωση ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την συγκεκριμένη πράξη της υπονομεύει την κοινωνική ειρήνη και την ενότητα σ’ αυτή τη μεγάλη κρίση που περνά η χώρα και ο λαός μας.-
...”


Παρά την μεγάλη κρισιμότητα των καιρών και την μεγάλη επικινδυνότητα της πράξεως της Ιεραρχίας, οι διοικήσεις απουσίασαν.


Στο περιθώριο του συνεδρίου που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της GODF στην πόλη Ρεμς της Γαλλίας, ο Μεγ. Διδάσκαλος αδ. Daniel Keller εξέφρασε την ανησυχία του για την αναβίωση του αντιτεκτονικού κλίματος .
Όπως δήλωσε ο Μ.Δ και δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα La Parisien ΄΄…τους τελευταίους μήνες βλέπουμε να πυκνώνουν οι φωνές οι οποίες καταγγέλλουν ότι ο Τεκτονισμός είναι απειλή για τη Δημοκρατία. Ανησυχούμε διότι αρχίζει να φαίνεται ξανά η κορυφή του παγόβουνου…΄΄

Μετά απ' όλα τα παραπάνω δεν μπορώ πια να ισχυρισθώ ότι πρόκειται για διαρκή αμέλεια η για μόνιμη ανικανότητα των ηγουμένων αυτών των οργανώσεων, να υπηρετήσουν και να προστατεύσουν τον Ελευθεροτεκτονισμό.

Φοβάμαι πως μια τέτοια επιεικής θέση θα υποτιμούσε επικίνδυνα και τα γεγονότα και τη λογική.


Δ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος