Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΠΕΡΙ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ, ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΥΛΩΝ

Σπάσανε τα κοντέρ της αναγνωσιμότητας του φόρουμ με τα πρόσφατα δημοσιεύματά του κι αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες.


Το φόρουμ σέβεται το μυαλό κι ακουμπάει την καρδιά των ανθρώπων.

Βλέπω το πως μεταχειρίζονται τους συνδρομητές τους οι διάφορες δήθεν τεκτονικές οργανώσεις και παθαίνω .

Στο προηγούμενο άρθρο μου έγραψα για τα κείμενα των μαιμούδων της Αχαρνών και των πιτσιρικάδων στα Κάτω Πατήσια.

Τα επίσημα τεκτονικά έγγραφα θα πρέπει να διακρίνονται από μυητική απλότητα, σεμνότητα και τις άλλες αξίες της μαστορικής τέχνης.

Είναι άκομψο και κυρίως υποκριτικό να επαγγέλλεσαι τον ηθικοπνευματικό δημιουργό και να συμπεριφέρεσαι σαν τσόκαρο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περιγράψεις και το πιο άσχημο πράγμα, παραμένοντας όμορφος κι ανέγγιχτος.

Όμως, εδώ οι τύποι είναι τελείως αναλφάβητοι.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν τολμάνε να βγάλουνε μια ανακοίνωση για τα μείζονα θέματα της καταδίκης του Τεκτονισμού από την Ιεραρχία η για το ρατσισμό.

Δεν είναι καν σε θέση να βάλουνε δυο αράδες στη σειρά, χωρίς να κάνουνε καμιά πενηνταριά ορθογραφικά, συντακτικά και νοηματικά λάθη.

Ρε τσιράκια αν δεν έχετε ένα φιλόλογο να σας γράφει αυτά που θέλετε, να σας τα γράφουμε εμείς, ώστε να μην μας εκθέτετε και σαν αδελφότητα αναλφάβητων.

Σήμερα τα έχω πάρει με ένα κείμενο του πέμπτου ορόφου για τη σύνοδο Σεβασμίων, επιθεωρητών και κοσμητόρων, που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Το κείμενο αυτό εμφανίζει όλες τις παραπάνω και άλλες πολλές παθογένειες.

Θα ασχοληθώ με ορισμένες που χτυπάνε στο μάτι με την πρώτη ανάγνωση.

Το πρώτο είναι όχι αυτά που λένε αλλά αυτά που δεν λένε, δηλαδή αυτά που κρύβουνε πίσω από το δάχτυλό τους, σαν τα μικρά παιδιά.

Έσκασε πυρηνική βόμβα με τη μπούκα του ΣΔΟΕ, με τις βαρύτατες καταγγελίες μελών τους στις αρχές, με δίκες και δημοσιεύματα στον τύπο και οι μάγκες παριστάνουνε τα παπάκια στο νερό.

Λέξη για την ταμπακέρα προς τους χαχόλους των στηλών.

Τα ερμάρια τους μαράνανε και τα σπαθόλουρα που καταλήγουν στις ντουλάπες Στοών.

Παιδιά δεν πειράζει. Θα τα πείτε στους ανακριτές με όλη σας την άνεση.

Με μια άλλη παράγραφο μας πληροφορούν ότι εκεί μέσα υπάρχουνε φαύλοι, δειλοί και πρόστυχοι που  άνανδρα, πίσω από το προσωπείο της ανωνυμίας, διασπείρουν ύβρεις, ψεύδη και λάσπη.

Παπαπαπά….πιπέρι….Ούτε ο Ροζ Πάνθηρας δεν τους περιλούει έτσι.

Τελικά αν μαζέψω τους χαρακτηρισμούς που έχουνε εξαπολύσει για τα μέλη τους, οι εκάστοτε διοικήσεις τους κλπ, θα κάνω μουσείο υβριστικής τέχνης.

Ανήθικοι, μοναδικοί, τρελοί, αυθεντικοί, κακούργοι, αναγνωρισμένοι, ταφοπλακάδες, συκοφάντες, άνανδροι, ψεύτες, φιλάνθρωποι, υβριστές, λασπολόγοι, φαύλοι, δειλοί και πρόστυχοι.

Και βέβαια εκείνο το «υποβασταζόμενος», στο έγγραφο των μαϊμούδων, είναι η κορύφωση του υβριστικού οργασμού.

Πάντως θα ήθελα κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το «πρόστυχοι», που, λόγω της υποβόσκουσας σεξιστικής νοηματοδότησης, με εξιτάρει τα μάλλα.  

Σε άλλο σημείο είναι εξομολογητικοί και παραδέχονται, έστω χωρίς να ζητήσουνε συγγνώμη (αν δω ποτε τις λέξεις «ζητάμε συγγνώμη», σε έγγραφο Μεγάλης Στοάς, θα γίνω κολλητός του Καραμουρτζούνη), ότι με τις συνδρομές των μελών είχανε κομματάκι πρόβλημα.

Γράφουνε οι μοναδικοί αυθεντικοί και αναγνωρισμένοι αλάνθαστοι.

«Ένα από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά των αλλαγών που απαιτούνται είναι η με άμεση ισχύ αλλαγή του τρόπου εισπράξεων συνδρομών με προσωποποιημένη διαδικασία.».

Δηλαδή μέχρι τώρα οι αλάνθαστοι δεν τα κάνανε καλά με την είσπραξη των συνδρομών, των παλαβών που τους εμπιστεύονταν τα χρήματά τους.

Τι ντηλόιτ κι αρχίδια κει πέρα. Ο αρχιεπίτιμος τους τα είχε πει σε χρόνο ύποπτο και μάλιστα δωρεάν.

Τώρα λοιπόν οι αλάνθαστοι θα τα κάνουνε σωστά και μάλιστα θα κάνουνε τα εξής….

(Χριστούλη μου βοήθα τους γιατί θα πάνε μέσα σούμπιτοι και θα γίνουμε ρόμπες).

 «Οι Στοές καθώς και όλα τα μορφώματα του Τύπου της Υόρκης αποτελούν παραρτήματα του Σωματείου. Οι Στοές έχουν δυνατότητα οικονομικών κινήσεων, ενώ τα μορφώματα του Τύπου της Υόρκης δεν έχουν. Ετσι η μηνιαία συνδρομή προς το Σωματείο «ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» που θα εισπράττεται από τον Ταμία κάθε Στοάς, η οποία πλέον ανέρχεται σε € 20,00 είναι διαχειρίσιμη και ελέγξιμη με τους ίδιους κανόνες για όλα τα μέλη του Σωματείου. Για τα μη μέλη του Σωματείου το αυτό ποσόν θα αποδίδεται απ' ευθείας προς το Τεκτονικό Ιδρυμα πράγμα το οποίο εκτός των διαχειριστικών δυσκολιών επισύρει και την επιβολή της αντίστοιχης φορολογίας.»

Για να σας αναλύσω τα παραπάνω και για να σας εξηγήσω το τι ακριβώς θα πάθετε όλοι εκεί μέσα χρειάζομαι τα εξής:

Αμοιβή τριπλάσια της ντηλόιτ. Οι δωρεάν συμβουλές δια του παρόντος ιστοχώρου μας τελείωσαν. Δέχομαι και μεταχρονολογημένες του Ιδρύματος,  λαικ Ελευσίνα.

Θα με ανακηρύξετε Μέγα Αρχιεπίτιμο της ΜΣΤΕ και των μορφωμάτων της Υόρκης.

Πολύ μου ήρεσεν ο όρος μορφώματα της Υόρκης. Μου θυμίζει αιγίδες και ταφόπλακες.

(Παιδιά έτσι να το πείτε και στους ανακριτές και σας βλέπω Κορυδαλλό πλέης)

Θα καταργήσετε το τυπικό εργασιών της ΜΣΤΕ και αντ’ αυτού θα εκτελείτε το τυπικό του Ροζ Πάνθηρα, κατά το οποίο θα μπουκάρω υποβασταζόμενος υπό τριάντα κλεφτών και αμαρτωλών, ενώ ο Καραμουρτζούνης, ο Παραβαλανέας και ο πρώην μπάτσος θα τραγουδάνε το σουξέ της Ρίτας Σακελαρίου «Ιστορία μου Αμαρτία μου». Συμβιβάζομαι και με «το κελί 33» του Μαργαρίτη.

Το χειρότερο στο παραπάνω κείμενο είναι η αναγγελία των φρικτών βασανιστηρίων που ετοιμάζουνε για τους συνδρομητές τους, μετακαλώντας ειδικό βασανιστή της UGLE, που θα τους λοβοτομήσει, διαμελίσει και σοδομίσει με την αποτρόπαια ομιλία του για τον ΗΛΙΑΣ ΑΣΜΟΛ και για το πόσο βλαμμένοι είσθε για να κάθεστε και να σας λένε τέτοιες παπαριές.


ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος