Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Μαστόρια μου ξέρουμε πως η ΜΣΤΕ έχει τόση σχέση με τη μαστορική όση και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.


Αλλά προχθές, με κείνη την επίσημη ανακοίνωση για τις συνδρομές και για  τα μορφώματα του τύπου της Υόρκης, ξεπέρασε και τον εαυτό της.

Για το παραδάκι δεν έχω να πω περισσότερα απ’ ότι σας γράφω τόσα χρόνια, αν και διαμαρτύρομαι που με αντιγράφει, στο ότι αποκαλώ τα μέλη της «συνδρομητές».

Με προβλημάτισε κομματάκι ο διαχωρισμός ανάμεσα σε μορφώματα απ΄τα οποία θα τρυγάνε το παραδάκι και σε μορφώματα άνευ παραδάκι.

Το βέβαιο είναι ότι με εντυπωσίασε ο τεκτονικός νεολογισμός «μόρφωμα».

Πρώτη φορά στην ιστορία των αιώνων του Τεκτονισμού χρησιμοποιείται ο όρος «μόρφωμα» σε επίσημο κείμενο.

Ξεφύλλισα τον Μάκη, ξενύχτησα με τον Πάκη και τις Τεκτονικές εγκυκλοπαίδειες αλλά τζίφος.

Πουθενά δεν βρήκα το λήμμα «μόρφωμα».

Έφτασα στο σημείο να κάνω κονβερτ σε γουόρντ τον Πρέστον και τη μυστική διδασκαλία της μανδάμας και να τα ψάξω με το θηριώδες μπιχλιμπίδι των 10 μεγκαχερτζ και των 33 γκίγκα - ραμ.

Σκότος μαύρο και έρεβος, σαν τον Βορρά άνευ μαθητού.

Απ’ την απελπισία μου αναγκάσθηκα να υποβληθώ στην υπέρτατη θυσία και να χρησιμοποιήσω το μόρφωμα χημικών στοιχείων, που φιλοξενείται στο κρανίο μου και καλείται εγκέφαλος η κάπως έτσι.

Η ανάδευση του μορφώματος τούτου απέφερε τα εξής μορφώματα.

Γεννήθηκα από ένα μόρφωμα που συνήθως τους λένε «γονείς» και συγκροτήσαμε ένα άλλο μόρφωμα που είναι γνωστό σαν «οικογένεια» και που ανήκει σ’ ένα μεγαλύτερο μόρφωμα που το λένε «κοινωνία».

Αυτό το μεγαλύτερο μόρφωμα που κατοικεί σε ένα πολύ συγκεκριμένο τόπο, έχει οργάνωση, παραδόσεις, νόμους και ιστορία.

Αυτό το μόρφωμα το λένε «Ελλάδα».

Όταν μεγάλωσα λίγο με στείλανε σε κάτι μορφώματα που τα λέγανε «σχολεία» και μετά πήγα σ’ ένα άλλο μόρφωμα που το λένε «Στρατό».

Και βέβαια ανήκω και σ’ένα μόρφωμα που το λένε «θρησκεία, εκκλησία και θύρα 13».

Τώρα θα μου πεις γιατί να χρησιμοποιούμε τόσα ονόματα αφού τελικά όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα μπορούμε να τα προσδιορίζουμε με μόνη τη λέξη «μόρφωμα», όπως κάνει και η ΜΣΤΕ.

Είμαι στο μόρφωμα, πήγα στο μόρφωμα, ψήφισα στο μόρφωμα, πλερώνω το μόρφωμα, μου τάφαγαν στο μόρφωμα, οι αρχηγοί του μορφώματος και γαμώ το μόρφωμα.

Πετάς τη λέξη μόρφωμα και καθαρίζεις.

Τώρα αν ο άλλος είναι περίεργος και θέλει να διαπιστώσει την ακριβέστερη μορφή του μορφώματος, ας πάει να το αποσυμβολίσει.


Εμείς, αν δεν βαριόμαστε, θα αποφαινόμαστε, κατά βούληση, κάθε φορά, για την ειδικότερη μορφή του μορφώματος.

Δικό μας είναι και το κάνουμε ότι θέμε.

Δεν θα σου δώσουμε λογαριασμό κύριος.

Ανακριτής είσαι η εισαγγελέας;

Εξ άλλου τα μορφώματα αλλάζουν μορφές, κατά τις ανάγκες της περίστασης, όπως κι ο χαμαιλέοντας.

Μαστόρια μου ο χαμαιλέοντας και η συνενόηση κουκουρούκου ανήκουν στα δάση και στην ένδοξη νεαντερτάλεια εποχή.

«Μπα», έλεγε ο ένας και «μπου» έλεγε ο άλλος και όποιος φάει τον άλλο πρώτος για να φαγωθεί κι αυτός, απ’ το λιοντάρι που παραμόνευε.

Κάποτε αποφασίσαμε ότι δεν θα τρωγόμαστε μεταξύ μας και ότι δεν θα μας τρώνε τα λιοντάρια κι έτσι βγήκαμε απ’ τα δάση και συγκροτήσαμε κοινωνίες, όπου το πιο βασικό είναι ο λόγος, δηλαδή η συμφωνία μας για τη μορφή και το ακριβές περιεχόμενό της.

Τη μορφή των όσων απαρτίζουν τον αισθητό κόσμο και τις πράξεις μας σ’ αυτόν.

Συμφωνήσαμε ότι αυτό που τρώει τον καθένα μας το λέμε «λιοντάρι» και το αυτό που μας τρώει όλους μαζί το λέμε «ασυνενοησία και παραλογισμό».

«Μαλάκα τρέξε, λιοντάρι» και όχι «Μπα - μπου».

Από τότε μαστόρια μου προσδιορίζουμε το είδος των μορφών η τέλος πάντων προσπαθούμε να το κάνουμε, όσο μπορούμε, για να ξέρουμε τι μας γίνεται, για να συνεννοούμαστε και για να μην μας τρώνε τα λιοντάρια.

Η μαστορική έχει παραδόσεις, αξίες, νόμους και συνήθειες, όπως έχει και ονόματα για όλα αυτά.

Ονόματα με αρκετά συγκεκριμένο νόημα και περιεχόμενο.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου τις ενώσεις των μαστόρων τις λέγαμε στοές και τις ενώσεις των ενώσεων αυτών, δηλαδή τις δευτεροβάθμιες ενώσεις τις λέγαμε μεγάλες στοές.

Το ίδιο ισχύει νομίζω και για τις ενώσεις των μαστόρων που γουστάρουνε να το ψάχνουν πολύ το πράμα.

Στοές Τελειοποιήσεως, περιστύλια, κλπ, τα λέγαμε και συμπαθάτε με αν δεν τα θυμάμαι καλά.

Δεν είμαι ούτε μοναδικός, ούτε αυθεντικός η αναγνωρισμένος και μπορεί να κάνω λάθη και να μην τα λέω καλά.

Αν θυμάμαι, μάλιστα, αυτές οι ενώσεις των μαστόρων είχαν ονόματα, αριθμούς και κανονισμούς για να ταυτοποιούνται αλλά και για να ξεχωρίζουν από άλλες παρόμοιες.

Και μη διανοηθεί κανείς να χρησιμοποιήσει το ίδιο η παραπλήσιο όνομα γιατί θα τον περιλάβει ο φίλος μου ο Τάκης και θα του κάνει κλύσμα με ατσαλένια μακαρόνια.

Τα παραπάνω μορφώματα έχουν πολύ συγκεκριμένα γνωρίσματα, χαρακτηριστικά και ιδιότητες και ένα από αυτά είναι ότι αποτελούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες οντότητες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η κάθε στοά, περιστύλιο κλπ είναι τελείως διακριτή και ανεξάρτητη από άλλες ομοειδείς.

Αν δεν ήσαν αυτοτελείς και ανεξάρτητες από άλλες ομοειδείς τότε δεν θα υπήρχαν και ούτε θα υπήρχε καμιά ανάγκη για τη δημιουργία και την λειτουργία τους.

Απλά και λογικά πραματάκια μαστόρια μου για όσους έχουν δραπετεύσει απ’ το δάσος και δεν γουστάρουν να τους τρώνε τα λιοντάρια.

Τώρα μη με ρωτήσετε αν αυτό αρέσει στα λιοντάρια.

Ρωτείστε τη ΜΣΤΕ που μιλά για μορφώματα και συνδρομές.

Κάτι θα ξέρει κι από λιοντάρια.


ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος