Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣΜου τη δίνουν οι ανεύθυνοι που ταυτόχρονα είναι και υποκριτές και που προσπαθούνε να επιρρίψουνε σε άλλους τις ευθύνες τους, αν ποτέ σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και παραδεχτούνε ότι κάτι στράβωσε.


Όλα όσα κάνουνε είναι τουλάχιστον θεικά και θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε.

Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και πρέπει να μαθαίνουμε απ’ αυτά. 

Λάθη δεν γίνονται, μόνο στα νεκροταφεία.

Και φυσικά πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των λαθών μας και να προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε η να περιορίσουμε τις επιζήμιες συνέπειές τους.

Δύο ειδών άνθρωποι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους.

Οι ανεύθυνοι και τα λαμόγια.

Αυτή η εισαγωγή με τα γνωστά και αυτονόητα αφιερώνεται στον πέμπτο όροφο για πολλά θέματα και κυρίως γιατί τώρα τελευταία τάχει βάλει με τους Ιππότες, που κατέφυγαν στη δικαιοσύνη για οικονομικά και διαχειριστικά θέματα.

Μην κατηγορείτε τους ανθρώπους που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη αλλά τους εαυτούς σας, γιατί με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας, εσείς οι ίδιοι τους πήρατε απ’ το χέρι και τους οδηγήσατε εκεί.

Όταν γίνανε με την Ελευσίνα τα ρεζιλίκια που λένε οι ίδιοι, οι από σας διορισμένοι, ελεγκτές…. αυτά που ο αρχιεπίτιμός σας έγραψε ότι παρέμειναν απόρρητα και εν όψει όλων αυτών μόνο κανένας παλαβός θα σας εμπιστευόταν τα χρήματά του, εσείς θα έπρεπε να κάνετε κάτι για να σώσετε ότι μπορούσε να σωθεί από κει και πέρα.

Κι εσείς όχι μόνο δεν κάνατε τίποτα αλλά συγκαλύψατε και το σκάνδαλο με τα χρήματα του κοσμάκη και τον αρχιεπίτιμο που σας ξεφώνιζε και σας απένεμε το  «βραβείο παραβατικής δεξιοτεχνίης».

Απ’ τη άλλη, αράξατε με τα στρασάκια και τις πούλιες στην ανατολή και παριστάνατε τα κοκοράκια, για να ψαρώνουνε οι συνδρομητές και να μην τολμάνε να σηκώσουνε το χεράκι τους, ούτε για να πάνε για πιπί.

Παιδιά στην Ανατολή δεν καθόμαστε για να μην πηγαίνει ο κόσμος για πιπί, αλλά για να του δείχνουμε την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφότητα, που γράφει εκεί πάνω.

Έπρεπε από τότε να κάνετε μια διαχείριση σχολαστικής νομιμότητας,  πλήρους διαφάνειας και αναμφισβήτητης αξιοπιστίας, ώστε να ξορκίσετε τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Κακώς πιστέψατε εκείνο το τσιράκι που έγραφε ότι στο θέμα έχουν πέσει ταφόπλακες και σας απένειμε το βραβείο «συγκαλυψίης».

Το τσιράκι αυτό μπορεί να ασχολήθηκε με το θύμα και τον ενταφιασμό του αλλά από ταφόπλακες ήξερε όσα και για τα σωματεία.

Σωματεία ταφόπλακες. 

Δεν παίζεστε ρε τσιράκια. 

Παρά ταύτα το κάνατε κι αυτό επίτιμο.

Τελικά και γαμώ τις συμπτώσεις, όποιος ήτανε σε στενή επαφή με κείνο το σκάνδαλο η Μ.Δ. θα γινότανε η το κάτι τις του θα είχε.

Ακόμα και κείνο τον τύπο που πλέρωνε με τις μεταχρονολογημένες, έμαθα ότι κάπου αρχιιππότη τον εκάματε. 

Ανακεφαλαίωση για εμπέδωση.

Οι από σας διορισμένοι ελεγκτές γράψανε για κακουργήματα και για πανδαισία παραβατικότητας.

Ο αρχιεπίτιμος σας έδωσε το «βραβείο παραβατικής δεξιοτεχνίης», γράφοντας ότι μόνο παλαβοί θα σας δίνανε τα χρήματά τους.

Και ο άλλος επίτιμος σας έδωσε το βραβείο «συγκαλυψίης» γράφοντας για ταφόπλακες.

Να σας δώσω τώρα κι εγώ το βραβείο «μαλακίης».

Τάχετε κάνει μπά-χα-λο. 

Όλοι οι μεγάλοι και σπουδαίοι εκεί μέσα, έπρεπε να πάρετε τις εκθέσεις των ελεγκτών, με τα βραβεία των επιτίμων, να τα βάλετε σε ένα κουτάκι και να το ταχυδρομήσετε στον Εισαγγελέα.  Αυτός θα έβρισκε την άκρη.

Δεν το κάνατε εσείς που είχατε υποχρέωση να το κάνετε.

Και άλλα δεν κάνατε.

Τόσοι λεβεκουραίοι με πτυχία και διδακτορικά δεν έχετε ακούσει σαμθινγκ αμπάουτ εταιρική διακυβέρνηση.

Αντί να κάνετε σωματεία η αστικές εταιρείες τις πρωτοβάθμιες και τις δευτεροβάθμιες ενώσεις και η κάθε μια να έχει την δική της πλήρως αυτοτελή νομική, οικονομική και φορολογική υπόσταση, παραμυθιάζατε τον κόσμο με το ίδρυμα, τις αιγίδες και ιστορίες για στρουμφάκια.

Μυαλό δεν βάζετε και δεν κάνετε τα όσα οφείλετε να κάνετε απλά και μόνο γιατί αν τα κάνετε σωστά και νοικοκυρεμένα, θα χάσετε την εξουσία και τα κλειδιά.

Δεν θέλετε πλήρως αυτοτελείς και πλήρως ανεξάρτητες ενώσεις.
(Πως θα ελέγχουμε - εξουσιάζουμε τόσο πράμα;)

Αλλά το παραδάκι τους το θέλατε.

Πετάξατε μια κουλαμάρα για αιγίδες κι αρχίδια και νομίζατε ότι βάλατε κι εκεί ταφόπλακες.

Κι αυτή η άρση καταβολής συνδρομών στην Υόρκη, που έγινε μετά τις καταγγελίες, δήθεν ένεκα κρίση, σαν περίεργη μου φαίνεται.

Μοιάζει σαν ταφόπλακα, για να αποδυναμωθεί η αυτοτέλεια των ενώσεων.

Οι φήμες λένε ότι εισπράττονταν συνδρομές κλπ επί χρόνια και διακινήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, που δεν παρουσιάστηκαν αναλυτικά στις οικονομικές καταστάσεις των αυτοτελών ενώσεων από τις οποίες προέρχονταν και ούτε υπήρχαν επίσημες και καθαρές αποφάσεις για την διακίνηση  των χρημάτων αυτών από τη μία ένωση στην άλλη κλπ.  

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το ρημάξατε το τεκτονείο παιδιά.

Αυτά είναι τα θέματα για να τα μάθουν και οι παλαβοί που σας εμπιστεύονται τα χρήματά τους και που είναι και το μόνο στο οποίο αστόχησε ο αρχιεπίτιμος, αφού ακόμα και μετά τα ρεζιλίκια σας, βρεθήκανε πάμπολοι παλαβοί που σας δίνανε του κόσμου το χρήμα, για μύητρα, λιλιά, φύκια και μεταξωτές κορδέλες.

Άλλοι βλαμμένοι από κει.

Δεν έχει να πληρώσει τα αγγλικά του παιδιού του, το βλήμα και πάει και δίνει εκατοντάδες ευρώ για να πάρει μπέρτες και σπαθάκια.

Αλήθεια κάνατε ποτέ καμιά υποψία μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια όλων αυτών των ρεγκαλίων, που εμφανίζονται στα παπύρια σας η και αυτά «κατ΄ανάθεση δοθήκανε», στα κολητάρια σας;

Γιατί μαθαίνω για πολύ μαρούλι σε φύκια και γιρλάντες.

Παλιά όταν το μασονείο ήταν στις δόξες του, με δέκα χιλιάδες άτομα προσοντούχα και με πορτοφολάρες, είχαμε μια-δυο γυναικούλες που ράβανε τα σκουτιά μας.

Τώρα που έχετε μείνει τρεις κι ο κούκος ο μπατήρης, πως εξηγούνται τόσα ρεγκαλιοπωλεία πολυτελών αξέσορις;

Αφού λοιπόν μαλώνετε για τα αξέσορις, άντε να εξηγήσετε στους ανακριτές τι λεφτά πήρατε, από πού και πως, τι τα κάνατε και πως τα κάνατε.

Ψήνομαι να δω τι θα ξεφουρνίσετε για να εξηγήσετε πως διακινούνταν τόσα χρήματα υπό την αιγίδα.

Αυτό ρε δεν είναι αιγίδα αλλά η σπηλιά του Αλή Μπαμπά.

Πάντως δεν ξέρω αυτό που έλεγε για τους εν τω σπηλαίω ο αρχιεπίτιμος, δηλαδή αν είναι κλέφτες η ψεύτες.

Αυτό θα το αποφασίσουν οι αρμόδιες αρχές.

Ηθικόν δίδαγμα.

Αν κάνατε όσα απλά έπρεπε να κάνετε και το σπιτάκι σας ήταν νοικοκυρεμένο, κανένας άτιμος η επίτιμος δεν θα μπορούσε να σας ξεφωνίσει και να σας στείλει στους ανακριτές.

Γι αυτό πρώτα αναλάβετε τις μεγάλες ευθύνες σας και μετά κατηγορείστε άλλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος