Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΝΟΟΥΝ

Αυτό τον καιρό με θλίψη παρακολουθούμε τα διαδραματιζόμενα στις μεγάλες "Τεκτονικές" οργανώσεις.


Παρουσιάζουμε τα γεγονότα και τις θέσεις μας γι’ αυτά.

Οι υπεύθυνοι για τα όσα διαδραματίζονται επιχειρούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους και να εμφανίσουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM ως αναξιόπιστο.

Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε με πλήρη και καθολική άρνηση, αφού ουδέποτε αναφέραμε οτιδήποτε που να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όμως….

Θα αποδεχθούμε την «αναξιοπιστία» με την έννοια ότι από μεγάλη αγάπη στο θεσμό και σεβασμό στα πρόσωπα των ανθρώπων και για να τους προστατεύσουμε,  δεν έχουμε παρουσιάσει την πλήρη εικόνα των σοβαρότατων και τραγικών πράξεων, που συνθέτουν την έκπτωση.

Οι νοήμονες νοούν.

Η μέθοδος που παρουσιάζουμε τα θέματά μας είναι ιδιαίτερα προσεκτική και μετριοπαθής.

Παρουσιάζουμε γεγονότα αφού έχουν ελεγχθεί με σχολαστικότητα και στηρίζονται σε πλήθος αποδείξεων.

Εκφέρουμε τις θέσεις μας πάνω σ’ αυτά επώνυμα, με μετριοπάθεια και προκειμένου να εκπληρώσουμε την παιδευτική αποστολή μας.

Κρίσεις αυθαίρετες χωρίς παρουσίαση γεγονότων ουδέποτε υπήρξαν εδώ.

Ο αναγνώστης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κρίνει τις θέσεις μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν γνωρίζει τα γεγονότα πάνω στα οποία τοποθετούμαστε.

Οι κύκλοι οι οποίοι προσπαθούν να μας απαξιώσουν σχετίζονται με τα όργανα και τα πρόσωπα, που έχουμε παρουσιάσει τις πράξεις και τις αρνητικότητές τους.

Τους έχουμε καλέσει κατ’ επανάληψη να παρουσιάσουν επώνυμα η και ανώνυμα τις θέσεις τους και έχουμε εγγυηθεί προσωπικά την πλήρη ελευθερία και την ακρίβεια στην παρουσίαση των απόψεών τους.

Οι ανεπίσημες προφορικές δικαιολογίες η οι επιθέσεις, οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί εναντίον μας, κρυφά και πισώπλατα, επιβεβαιώνουν τις απόψεις μας γι’ αυτούς.

Όποιο συλλογικό όργανο η πρόσωπο έχει κάτι να πει για μας, να το πράξει έγγραφα και επώνυμα και να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως κάνουμε εμείς.

Διαφορετικά ας σιωπήσει για να μην εκτίθεται και άλλο.

Εμείς δεν είμαστε μέλη οργανώσεων με καταστατικές φασιστικές και παράνομες διατάξεις που παραβιάζουν κατάφωρα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις τεκτονικές αξίες.

Δεν συμμετέχουμε σε οργανώσεις που δεν στηρίζουν τα εθνικά θέματα της πατρίδας μας.

Δεν είμαστε μέλη σε οργανώσεις που παραπλανούν συστηματικά για την νομιμότητά τους, την ιστορία, τον τύπο τους κλπ.

Κανένας δεν είπε για μας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθική η ότι μόνο τρελοί θα μας εμπιστεύονταν να διαχειρισθούμε τα χρήματά τους.

Δεν έχουμε εμείς σχέση με κακουργηματικές πράξεις στα χρήματα του κοσμάκη, ούτε συγκαλύψαμε εγκλήματα και αδικήματα.

Δεν απιστήσαμε εμείς κατά του Τεκτονικού Ιδρύματος η κατά των υποθέσεων οποιουδήποτε.

Για να μην διακινδυνεύσει το Ίδρυμα και οι κόποι των πατέρων μας, δεν περάσαμε σε επίθεση ούτε το 1986, ούτε σήμερα.

Στερηθήκαμε τα κτήρια μας για να μην εκτεθεί ο θεσμός με εμπλοκές και διενέξεις.

Δεν συνεργασθήκαμε ποτέ,  όχι με τους μεγαλύτερους αντιτέκτονες  και τις εφημερίδες τους  αλλ’ ούτε καν με όσους, ιδιωτικά,  θα πρόσβαλαν στο παραμικρό το θεσμό μας.

Δεν εργασθήκαμε για εμπόρους όπλων και ναρκωτικών.

Δεν διαρεύσαμε έγγραφα αδελφών μας στον τύπο.

Αντίθετα προστατεύσαμε και σεβαστήκαμε όλους τους αδελφούς μας, ακόμα κι αν μας είχαν βλάψει.

Δεν στείλαμε σε πειθαρχικά αδελφούς για κανένα λόγο, πολύ περισσότερο δεν πετάξαμε στο δρόμο γέροντες, στο τέλος της ζωής τους.

Δεν αποδοκιμάζουν τις δικές μας πράξεις οι δικαστικές αποφάσεις.

Δεν διατυμπανίζουμε per mare per terra διακρίσεις, βραβεία και «φιλανθρωπίες» η την εκτέλεση του καθήκοντός μας στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία.

Δεν γελοιοποιήσαμε εμείς θεσμούς και σύμβολα αλλά καυτηριάσαμε τη γελοιοποίησή τους.

Δεν κατεβάσαμε εμείς την σημαία της Κύπρου μας μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ούτε καλέσαμε εμείς την αστυνομία μέσα στα τεκτονικά κτήρια για να συλλάβει αδελφούς μας.

Δεν έχουμε κολλητούς παπάδες που μας βρίζουν και ζητούν επίσημα τη διάλυσή μας.

Δεν καταδικασθήκαμε εμείς σε φυλάκιση για εγκλήματα κατά αδελφών και μάλιστα ατιμωτικά εγκλήματα.

Όλα τα παραπάνω άλλοι τα έχουνε κάνει και όχι μόνο τα έχουμε γράψει, αλλά περιποιηθήκαμε δεόντως και αυτούς και τις οργανώσεις τους.

Γι’ αυτό σκούζουνε στα μουλωχτά.

Και τους ευχαριστούμε που σκούζουνε γιατί έτσι επιβεβαιώνουν, ότι κάνουμε καλή δουλειά.

Δ.Δ.


(Υ.Γ. Τις απειλές για τη ζωή μου, όσοι με γνωρίζουν από παλιά, ξέρουν που τις έχω γραμμένες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος