Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ



Ο Ελευθεροτεκτονισμός πρεσβεύει πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, για τα οποία εργάζονται οι Ελευθεροτέκτονες μαζί με τους άλλους ανθρώπους. 


Η Αδελφοσύνη και η αλληλεγγύη είναι από τις κύριες Τεκτονικές αξίες.

Η πραγματικότητα απέχει από το να είναι ιδανική και να εκπληρώνει τα αξιακά Ελευθεροτεκτονικά αιτήματα.

Αυτό που έχει ουσιαστική αξία είναι η συνεχής προσπάθεια για τη οικοδόμηση του Αδελφικού κόσμου.

Η φιλοπατρία είναι μια από τις πρώτιστες αξίες στον άνθρωπο του σημερινού κόσμου και ιδιαίτερα στον Έλληνα.

Ο Ελληνικός Ελευθεροτεκτονισμός ιστορικά ενσωμάτωσε την αξία της φιλοπατρίας και με τους αγώνες και τα έργα του την κατέστησε κορυφαία, πάνω απ’ τον κοσμοπολιτισμό της πανανθρώπινης αδελφοσύνης.

Για τον Έλληνα Τέκτονα πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Έχω πολλούς λόγους να θεωρώ πως αυτό ισχύει και για τους Τέκτονες των άλλων χωρών.

Η πατρίδα παραμένει για τους Τέκτονες όλων των χωρών η κορυφαία αξία.

Εργαζόμαστε πρώτα για το καλό της πατρίδας μας και μετά κινούμαστε σε ευρύτερους χώρους.

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γειτονικές χώρες που έχουν και πρέπει να έχουν φιλικούς δεσμούς.

Έχουν όμως και διαφορές που δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται.

Η Κύπρος είναι ένα κομμάτι του Ελληνισμού από τα προιστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, που βρισκόμενη στο σταυροδρόμι της ιστορίας, των πολιτισμών και των λαών, διατήρησε όλες τις ιδιότητες που την κατατάσσουν στο Ελληνικό Γένος και Έθνος.

Η Κύπρος ήταν και είναι Ελλάδα.

Πολιτικοί λόγοι δεν επέτρεψαν να ανήκει στο Ελληνικό κράτος.

Η Κύπρος είναι σήμερα ανεξάρτητο κράτος, μέλος του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαικής Ενώσης και σαν ανεξάρτητο κράτος αναγνωρίζεται από το σύνολο σχεδόν της παγκόσμιας κοινότητας.

Η Τουρκία το 1974 εισέβαλε στην Κύπρο, έθεσε υπό την κατοχή της μεγάλο τμήμα της και εγκαθίδρυσε το καθεστώς της ονομαζόμενης Βόρειας Κύπρου, που αναγνωρίζεται σαν κράτος από την ίδια και ελάχιστες χώρες. 

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και την αποκαλεί ως Νότια Κύπρο.

Στην Κύπρο εγκαθιδρύονται πρώτα στοές της τότε Μεγάλης Βρετανίας και αργότερα στοές της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος, που πρόταξε το πατριωτικό καθήκον της και παραβίασε την Τεκτονική αρχή της εδαφικότητας, τότε που ήταν νέα και αδύναμη απέναντι στην πανίσχυρη Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας.

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε η Μεγάλη Στοά της Κύπρου.

Στην Κύπρο δεν υπήρχε Ύπατο Συμβούλιο του 33 βαθμού και πρώτο ιδρύθηκε το Ύπατο Συμβούλιο της Κύπρου, που σήμερα έχει ως Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη τον αδ. Θεοδόσιο Θεοδοσίου.

Αργότερα ιδρύθηκε ένα ακόμα Ύπατο Συμβούλιο της Κύπρου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνολικά δύο Ύπατα Συμβούλια στην Κύπρο.

Το 2013 το Ύπατο Συμβούλιο της Τουρκίας διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη το Πανευρωπαικό Συνέδριο Υπάτων Συμβουλίων.

Εκεί από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Σπύρος Καμαλάκης και από Κυπριακής ο Θεοδόσιος Θεοδοσίου.

Ο Σπύρος Καμαλάκης εισηγήθηκε την μη συμμετοχή της Κυπριακής αντιπροσωπίας για λόγους Τεκτονικής ευταξίας και η εισήγησή του έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα η Κυπριακή αντιπροσωπεία να θεωρηθεί όχι ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής.

Ο Θεοδόσιος Θεοδοσίου κατήγγειλε τη συμπεριφορά του Σπύρου Καμαλάκη ως αντεθνική και όχι μόνο, ενώ ο τελευταίος υπεραμύνθηκε των θέσεών του για την Τεκτονική ευταξία.

Τα παραπάνω παρουσιάσθηκαν από μας μαζί με την άποψή μας, ότι δηλ. μέσα στην Κωνσταντινούπολη το 2013 ο εκπροσωπών την Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ζητήσει αποκλεισμό της Κυπριακής αντιπροσωπείας για κανένα λόγο.

Ήταν εξ άλλου γνωστό ότι στο προηγηθέν παγκόσμιο συνέδριο του Καναδά είχαν συμμετάσχει και οι δύο χωρίς να δημιουργηθεί κανένα θέμα.

Το Ύπατο Συμβούλιο της Τουρκίας στο σχετικό ενημερωτικό έντυπό του ονομάζει το Ύπατο Συμβούλιο της Κύπρου, ως Ύπατο Συμβούλιο της Νότιας Κύπρου, ευθυγραμμιζόμενο με την εξωτερική πολιτική της πατρίδας του.

Μετά την κυκλοφορία του άνω εντύπου ο Σπύρος Καμαλάκης απέστειλε την από 21η Οκτωβρίου 2014 επιστολή του, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων : «…Παλαιοί Τεκτονικοί δεσμοί συνδέουν το Ύπατον Συμβούλιον δια την Τουρκίαν με αυτό δια την Ελλάδα (βλ. σχ. Διάγγελμα του Υπάτου Ταξιάρχου δια την Τουρκίαν)…..Λόγω του συνεχιζομένου θορύβου, εις τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως και προς αποκατάστασιν της αληθείας, δεν απεκλείσθη από το 51° Συνέδριο των Υπάτων Μεγάλων Ταξιαρχών Ευρώπης, που έλαβε χώρα εις Τουρκίαν, το Ύπατον Συμβούλιον δια την Κύπρον αλλά το Ύπατο Συμβούλιο " Νοτίου" Κύπρου!!! (Giiney Kibris) (Βλ. σχ.)…»

Είναι προφανές ότι ο Σπ. Καμαλάκης επανέρχεται μετά από ενάμισυ χρόνο περίπου από τα συμβάντα, με τον παραπάνω νέο ισχυρισμό του περί Υπάτου Συμβουλίου Νότιας Κύπρου, για να αιτιολογήσει την εθνικά και Τεκτονικά επιζήμια συμπεριφορά του, επιδεικνύοντας μια ακόμα εθνικά και Τεκτονικά επιζήμια συμπεριφορά, με το να υιοθετεί και να επικαλείται την Τουρκική ορολογία για το Ύπατο Συμβούλιο της Κύπρου.

Ο Σπ. Καμαλάκης και οι περί αυτόν μπορεί να χρησιμοποιούν την Τουρκική ορολογία η την Αγγλική, την Αφρικάνικη η όποια άλλη επιθυμούν κάθε φορά και να στηρίζουν τα αντίστοιχα συμφέροντα άλλων χωρών.
  
Οι Έλληνες Ελευθεροτέκτονες αναγνωρίζουν την Κύπρο. 

Για όλους τους Έλληνες Ελευθεροτέκτονες παραδοσιακά η Κύπρος είναι η πανέμορφη και βασανισμένη Ελληνίδα κόρη.

Εμείς την λέμε Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος