Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥΌσα τσιράκια πάνε σε αμιγείς παράγκες είναι μεγάλα κορόιδα.


Είτε είναι αμιγείς ανδρικές, είτε είναι το αντίστροφό τους, δηλαδή αμιγείς γυναικείες, άλλως γυναικωνίτες, την έχουνε πατήσει για τα καλά.

Αυτά είναι μεσαίωνας  και πασέ αμπσολούτελυ.

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράμα από το να βλέπεις και τις δύο μορφές του ανθρώπου να ζουν ενωμένες.

Οι χωριστικότητες και οι διακρίσεις μόνο κακό φέρνουν.

Ναι,  είναι νόμος της φυσικής ότι η διαφορά δυναμικού παράγει έργο και πολλοί υποστηρίζουν τις διακρίσεις και τις ανισότητες με πολύ σπουδαία επιχειρήματα ακόμα και υπέρ των αδύνατων που τους εκμεταλλεύονται οι δυνατοί, ώστε να παραχθεί έργο που θα απολαύσουν όλοι. 

Πέραν του ότι έχω πάρα πολλές ενστάσεις,  δεν μου πάει ρε παιδιά.

Δεν ακουμπάει το κρέας μου.

Φύση τιτάνια και προμηθεική που κοιτά όχι χαμηλά στη γη, αλλά ψηλά στον ουρανό είναι ο άνθρωπος και είναι άνθρωπος επειδή ακριβώς σήκωσε κεφάλι ενάντια στους νόμους της φύσης και της ανάγκης.

Εξ άλλου αυτή είναι η μεγάλη αξία που υπηρετούμε όλα τα μαστόρια οπουδήποτε κι αν οικοδομούμε.

Το μήνυμα της κατάργησης των διακρίσεων ανάμεσα στους ανθρώπους, είτε το συναντήσεις στα  τεκτονικά συντάγματα του 1700, είτε στο Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα, είναι η μεγάλη προσφορά της συντεχνίας, στον πολιτισμό.

Τώρα πως είναι δυνατό να ωρύεσαι για να καταργηθούν οι διακρίσεις απ’ τη μια κι απ’ την άλλη να λες δεν δέχομαι τις γυναίκες, εκπέμποντας μήνυμα χωριστικότητας, είναι κάτι που μόνο οι δώθε του ποταμού Τρεντ μπορούν να εξηγήσουν και μάλιστα με τόσα και τέτοια επιχειρήματα, που δεν καταλαβαίνει κανένα ον δίποδο, θηλαστικό και έλλογο, του πρώην μπάτσου, ρητώς εξαιρούμενου, λόγω του στενού δεσμού του με το μισογυνικό παπαδαριό.

Το λοιπόν προχθές έσκασα από τη ζήλεια μου.

Είχα πάει στην εγκατάσταση του νέου προέδρου της στοάς ΑΘΗΝΑ, της Μικτής Μ.ΣΤ.Ε.

(Παιδιά βγάλτε το ΜΙΚΤΗ απ’ την επωνυμία σας γιατί εσείς είσθε ο φυσικός κανόνας και η συνώνυμη είναι η εξαίρεση που πρέπει να βάλει το ΑΝΔΡΙΚΗ στην επωνυμία της. Κι αν βήξουνε, φωνάξτε με να τους κόψω το βήχα.) 

Έσκασα απ’ τη στεναχώρια μου, που είδα ένα σωρό ομορφιές, που έχασα τόσα χρόνια με τα μπακούρια της μαστορικής.

Κατ’ αρχήν ο τυπάς που εγκαταστάθηκε ήτανε σένιος και χαμηλών τόνων.

Μεγαλοστομίες, αρλούμπες και γλυψίματα του στυλ  ελαμπρύνθη η ανατολή κομμένα δια ροπάλου.

Λόγια μετρημένα και με μαστοριά.

Όχι μόνο γιατί ο άνθρωπος είναι φίνος, αλλά και γιατί η παρακαθήμενη ένδοξη και κραταιά αδελφή ψυχή της ζωής του, ήγουν το συντροφάκι του, τον κοίταζε όπως κανένας αρσενικός δεν θα σας κοιτάξει ποτέ, γιατί αυτού του είδους την βαθειά αγάπη, που οι περισσότεροι την λέμε στοργή μόνο από το  βλέμμα της μάνας, της γυναίκας, της αδελφής και της κόρης σας θα πάρετε.

Την παρατηρούσα με προσοχή καθώς έβλεπε το σύντροφό της σ’ αυτό το τελετουργικό ξεκίνημα μιας δύσκολης πορείας και διέκρινα πολλά, που δεν είχα δει ποτέ στα μπακούρια της παράγκας.

Μα πιο πολύ απ’ όλα μου άρεσε η αξιοπρέπεια που εξέπεμπε σ΄όλη τη διάρκεια της τελετής, τόσο η ίδια όσο και όλες οι αδελφές μας που είχαν την τύχη να είναι εκεί.

Η στοά ΑΘΗΝΑ ξέρετε είναι η παλιότερη μικτή στοά στη χώρα μας και τυχαίνει αυτά τα χρόνια να έχει μόνο ένα η δύο άντρες μέλη. (θα ζητήσω να με υιοθετήσουν για να σκάσετε απ’ τη ζήλεια σας μαντραχαλάδες, βλέποντας με ανάμεσα σε τόσες γυναικάρες).

Είδα πολλά εκείνη τη βραδυά την τόσο φωτεινή και μυστική.

Είδα κόρη, παλιού μάστορα να κρατά το σφυρί του επόπτη και ένοιωσα σα να βλεπα την κόρη μου να βαδίζει με δύναμη στις ίδιες δύσκολες διαδρομές της ζωής, που περάσαμε κι εμείς.

Γιάννη αδελφέ, ήμουνα εκεί και καμάρωνα την κοράκλα σου.

Και η άλλη η λεβέντισσα, η σφυροκρατούσα, με τ’ όνομα σαν του κουμπάρου μου του Σακατέα απ’ τη Μάνη.

Άντε να κουνηθεί κανένα παλιοτσιράκι, με τέτοια επόπτη.

Δεν έχω τη δύναμη να είμαι πάντα αξιοπρεπής και δεν μπορώ αλλά και δεν θέλω να κρύβω τα συναισθήματά μου ανάμεσά σας.

Αν είναι κάτι που με ενθουσιάζει ακόμα στην παράγκα είναι ότι μόνο ανάμεσα στ’ αδέλφια μου, μπορώ να ακουμπήσω την ψυχή μου.

Αυτό που μ’ έστειλε τελείως εκείνο το βράδυ σας το άφησα για το τέλος.

Εκεί λοιπόν που περίμενα στο λόμπι να μας φωνάξουνε για να μπουκάρουμε στην παράγκα, διέκρινα μια κυρία που δεν γνώριζα και που μου έκανε εντύπωση για την σπάνια φινέτσα της ταυτόχρονη με ένα στυλ δωρικής απλότητας, που μόνο οι σοφοί άνθρωποι διαθέτουν.

Την πλησιάσα για να γνωρισθούμε και…… έπεσα τ’ ανάσκελο.

Ήταν η μητέρα μιας μεγάλης αδελφής μας, που ήταν και κείνη κοντά μας.

Είναι άφατα τα βιώματα αυτά και μεις διάποροι θαυμαστές γλυκού ονείρου, που μόνο στην αγκαλιά της μάνας ζούμε, με τα μάτια μας γεμάτα απ’ τη στοργή της. 

Εκείνο το βράδυ, σ’ εκείνη την τελετή, έζησα την πιο δυνατή στιγμή, στη στοά της μητέρας μας.

Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος