Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑΣ

Της μουρλής έγινε στην συνέλευση της Μπουζουμπούρας, τον περασμένο Γενάρη.


Κι επειδή αυτά είναι ανωτέρων βαθμών και δεν τα πιάνουνε οι συνδρομητές, θα κάνω ένα εξπλέιν.

Κατ’ αρχήν να σας κάνω μια περίληψη του έργου, για να καταλάβετε με τι έχετε να κάνετε.

Η Μπουζουμπούρα είναι μια ψευτοτεκτονική οργάνωση με φασιστικές αρχές και πρακτικές.

Κάτι σαν το Αχαρνείο.

Δεν έχει καμία ουσιαστική σχέση με τον τεκτονισμό, τις αρχές και τις πρακτικές του.

Εκεί πάνε διάφοροι άνθρωποι, νομίζοντας ότι θα κάνουν τεκτονισμό, αλλά εκεί κάνουνε άλλα πράγματα και επειδή οι άνθρωποι δεν ξέρουνε, κάνουνε ότι τους λένε οι διοικήσεις. 

Αυτό που ενδιαφέρει αποκλειστικά τις διοικήσεις είναι το μπαγιόκο και πως θα το διαχειρίζονται ανεξέλεγκτα.

Το πως διαχειρίζονται αυτές οι διοικήσεις τα ιερά χρήματα των αγαπημένων αδελφών τους θα το δείτε στις εκθέσεις των ελεγκτών τους αλλά και στην πρόσφατη έκθεση του γνωστού ελεγκτικού οίκου Ντηλόιτ, αν σας τη δώσουνε.

Τους τα έχει πει επιγραμματικά ο επί δεκαπενταετία φυλαρχός τους.

Εδώ και αρκετά χρόνια ξεφτιλίζουν το θεσμό στα δικαστήρια και στην κοινωνία με διάφορα σκάνδαλα και παρανομίες και το πράμα όσο πάει χειροτερεύει καθώς έχουνε πέσει και συνεχίζουνε να πέφτουνε βροχηδόν αγωγές, μηνύσεις και καταδίκες, ενώ η παραγωγή ουσιαστικού έργου συναγωνίζεται σε ποιότητα και ποσότητα το πολιτιστικό τμήμα του σωματείου εκδορέων « Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ».

Και επειδή το κατάστημα έχει αναδουλειές και έχουνε μείνει μόνο λίγα φουκαρόνια που με το ζόρι βάζουνε στο σακούλι ένα εικοσάευρο, (άντε εικοσιπεντάευρο),  οι διοικήσεις φτιάχνουνε βαθμούς και τάγματα για να μαζεύουνε μαρούλι.

Τα τελευταία χρόνια φτιάξανε και πουλάνε Υόρκη και τώρα προσπαθούνε να μετατρέψουνε τις στοές σε παρατήματα ενός σωματείου και προσπαθούνε μ’ αυτό να παίξουνε τον παπά, όπως παλιά με το ίδρυμα, για να έχουνε τα κλειδιά και την κουτάλα.

Υόρκη υπό μεγάλη στοά και στοές παραρτήματα σωματείου, μήτε στη Μπουζουμπούρα θα δείτε.

Αυτά μόνο στο Αχαρνείο συμβαίνουν, λόγω συνωστισμού λαμογιών, ασχέτων και ηλιθίων. 

Όλα τα παραπάνω τα γράφουμε χρόνια, γιατί έχουν ένα θεματάκι με τη χρήση των στοιχειωδών νοητικών λειτουργιών και εν πάσει περιπτώσει, επανάληψη αρχή μαθήσεως.

Και μην αρχίσετε πάλι το γνωστό τροπάρι ότι αυτά τα βγάζω απ’ το μυαλό μου γιατί κάθε λέξη από τα παραπάνω που γράφω, προέρχεται από δικά τους κείμενα.

Σε κείνη τη συνέλευση το κράξιμο που έφαγε ο Ρογιαλτζώρτζ και το συμβούλιό του ήταν άνευ προηγουμένου.

Η αφορμή δόθηκε όταν ο επί των νομικών παινεύτηκε ότι καθαρίσανε με το ΣΔΟΕ, που έλεγξε μόνο μια υπόθεση δεξίωσης σ' ένα ξενοδοχείο και ότι απολύσανε τον τυπάκο, της τύπισσας του πρώην χωροφύλακος.

Τα ήκουσεν αυτά ο πρώην χωροφύλαξ και τα πήρε ανακέφαλα.

Έτσι με στυλ Πάγκαλου, απευθύνθηκε στον Ρογιαλτζώρτζ και του είπε " μαζί τα κάναμε", "τόσα χρόνια ήσουνα στο συμβούλιο και τόσα αναπληρωτής μου, μην μας παριστάνεις τον άσχετο", " είσαι κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία", ενώ ο εν ενεργεία παρέμενε σιωπηλός, με το κεφάλι κατεβασμένο.

Και για να είμαστε αντικειμενικοί, εδώ είχε απόλυτο δίκιο ο πρώην χωροφύλαξ.

Μαζί τα κάνατε Γιώργη.

Και την Ελευσίνα, και τα της Υόρκης και τις προσλήψεις και τις απολύσεις του υπαλληλικού προσωπικού, τόσο του αμειβόμενου, όσο και του αμείβοντος.

Στη συνέχεια τον παρέλαβε ο Τουρκόφωνος και τον πέταξε βουρντουβαρά, ωρυόμενος ότι το σεράι ήταν επίτηδες αφύλαχτο και έτσι μπόρεσε ο υποβασταζόμενος να μπουκάρει και να κατσικωθεί στο γραφείο του υπάτου.

Μέχρι και ο Παπαδάκος, τον "έδειρε", τον Ρογιαλτζώρτζ, εκείνη την αποφράδα ημέρα. 

«Ναι είχαμε ραντεβού σπίτι μου την ώρα που γινότανε το ντου στο Αχαρνείο, αλλά άργησες.»

Εκείνο το «άργησες», ελέχθη εις άπταιστον αραμαικήν και τσάκισε κόκκαλα.  

Και μέσα στον κακό χαμό, σηκώθηκε και ο καρπαζοεισπράχτορας να πουλήσει μούρη και να τους υπενθυμίσει ότι είναι ο πρώτος τέκτων….

Τώρα αν είπε «του κόσμου η του υποκόσμου», θα σας γελάσω.

Ο φίλος μου ο Σπύρος πάντα ευγενής και πραγματικά κύριος τους τα είπε απλά και στακάτα. 

«Κύριοι η Υόρκη έπρεπε να είναι ανεξάρτητη».

Ο έστι μεθερμηνευόμενο « κάτω τα ξερά σας απ’ το μαρούλι».

Αλλά τα χειρότερα ήρθανε μετά και μάλιστα με ραβασάκια απ’ τον Πειραιά, που απέκρουσε πανηγυρικά την προσπάθειά τους να καταργήσουνε το συνεταιρισμό του και να παίρνουνε αυτοί τα χρήματα των στοών κι αν θέλουνε να τους δίνουνε κανένα χαρτζηλίκι για τσιγάρο.

Ο επί πολλά χρόνια μέλος των αδόξων, που ξέρει πράματα και θάματα και είναι και παιδί τζιμάνι, με σαραντατρείς σελίδες βιογραφικό επιτυχιών, αυτός μάλιστα που είχε πει ότι οι Ελευσίνιοι πρέπει να μυηθούν και στην εισαγγελία, τους έστειλε ένα χεστήριο και τους τα ψέλνει καλλίτερα κι από μένα.

Τους λέει λοιπόν ότι παριστάνουνε τους σωτήρες, ότι λένε ψέματα στους συνδρομητές, ότι διοικούν το τάγμα με συγκεντρωτικό και αυταρχικό πνεύμα, ότι πάνε να καταργήσουνε το αυτοδιοίκητο των στοών και να τις καταστήσουνε παραρτήματα σωματείου, ότι πάνε να εντάξουνε την Υόρκη στο ταμείο της ΜΣΤΕ, ότι παραβιάζουνε τους κανονισμούς κλπ.

Μετά τα παραπάνω συμβουλεύω τα μέλη του παρόντος συμβουλίου να μην διανοηθούνε καν να υποβάλουνε υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές γιατί τους περιμένει πίσσα και πούπουλα.

Από τη Μπουζουμπούρα, για το Ελληνικό Τεκτονικό Forum

Ρ.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος