Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΣΕΡΣΕ ΝΑ ΦΑΜ

Το μέγα θέμα που απασχολεί τα τσιράκια του Αχαρνείου αυτές τις μέρες είναι το ποιός είναι ο αχρείος εταίρος που διέρρευσε την αποκαλυπτική έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας.


Ένα ακόμα φάουλ προστίθεται στα αμέτρητα της οργάνωσης αυτής, που έχει αναλάβει εργολαβικά την απαξίωση του Ελευθεροτεκτονισμού στην Ελλάδα.

Κατ΄αρχήν  να μιλήσουμε για την ταμπακέρα, όπως την βάζει η διοίκηση. (μετά συγχωρήσεως για τη λέξη "διοίκηση").

Παιδιά, πριν χιλιάδες χρόνια, ο μέγας Ρωμαίος νομικός, ο Γάιος, δίδαξε το πως να βρίσκουμε τις απαντήσεις σε υπαρξιακά και κοινωνικά ερωτήματα, του τύπου "ποιός έφαγε το ελάφι".

Αυτός που ωφελείται, το έφαγε και ψάξτε να βρείτε ποιός έχει το αμεσότερο όφελος.

Και επειδή πολλοί αχρείοι εκεί μέσα έχουν άμεσα οφέλη χρησιμοποιείστε την αλάνθαστη μέθοδο του Ροζ- Πάνθηρα.

Ποιός μας την έχει ξανακάνει.

Γιατί όπως και να έχει το πράμα, δεν είναι δα και τόσοι πολλοί οι πειναλέοι, που είναι εξοικειωμένοι η μαθημένοι σε διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων.

Σερσέ να φαμ και να πιουμ.

Αν μετά από τόσο εξπέιν ωλ αμπάουτ, δεν είσθε σε θέση να τον εντοπίσετε, τότε γιου μαστ γκόου φορ βρούβες ωλ αράουντ.

Πάντως σε μας ήρθε, προ χρόνου αμνημονεύτου - φρομ ταιμ ιμεμόριαμ, που λένε οι αυθεντικοί και αναγνωρισμένοι- και με τρόπο περί του οποίου ουδέν δύναται να λεχθεί, όπως διδάσκουν περί του αφάτου ονόματος της θεότητας τα βλαμμένα, περί την καβάλα ασχολούμενα.

Έτσι σας πιάσαμε, δια μιαν εισέτι φοράν, με τα βρακιά πολύ κατεβασμένα και πολύ λερωμένα, εξασφαλίσαντες ούτω τα τεκτονικά ευθυμογραφήματα της επόμενης δεκαετίας.

Τελικά ο αρχιεπίτιμος τους τα είχε πει πολύ κομψά όταν έγραφε, ότι μόνο μουρλοί θα τους δίνανε να διαχειρισθούνε χρήματα.

Για να δώσεις σ' αυτούς, έστω και μια δεκάρα, θα πρέπει να είσαι μουρλός, γκαβός και ντιπ για ντιπ συνδρομητής.

Ελεύθερος και χρηστοήθης άνθρωπος αποκλείεται να τους δώσει οτιδήποτε πέραν της ευχής του και τα μαστόρια το μόνο που θα τους δώσουνε είναι κατακούτελες σφυριές.

Όλη αυτή η αχρειότητα στη μεγαλύτερη "τεκτονική" οργάνωση της χώρας, που έχει καταλυτικές επιδράσεις για τη απαξίωση του θεσμού, θα έπρεπε και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν τηρούνταν δυο- τρία βασικά πραγματάκια.

Η τεκτονική δραστηριότητα έχει δύο κομμάτια, δηλαδή το μυητικό και το μη μυητικό η διοικητικό.

Το μυητικό είναι αυτό που συντελείται στην συνείδηση των ανθρώπων, κατά τη μύηση κυρίως.

Αυτό το κομμάτι είναι προσωπικό και αφορά μόνο τον κάθε ελευθεροτέκτονα και τη συνείδησή του.

Το μη μυητικό η διοικητικό κομμάτι είναι ότι εξωτερικεύεται σε λόγους και πράξεις.

Η εξωτερίκευση του εσωτερικού κόσμου μας συντελείται σε κοινωνικό περιβάλλον και επιδρά σ΄αυτό.

Αυτή η εξωτερίκευση, που γίνεται όχι στο νησί του Ροβινσώνα , αλλά σε κοινωνία, πρέπει να εκδηλώνεται και να λειτουργεί με τον τρόπο, που θέλει η κοινωνία, όπως αυτός ο τρόπος ορίζεται από τα ήθη, τις παραδόσεις και τους νόμους της κοινωνίας.

Τα παραπάνω είναι γνωστά, από τη εποχή που τα νοήμονα, δίποδα, θηλαστικά αποφάσισαν να ζήσουν σε κοινωνίες, έξω από τα δάση, για να αντιμετωπίσουν τον πόνο και τον θάνατο.

Τα διοικητικά θέματα, δηλαδή αυτό που εξωτερικεύεται και έχει να κάνει με τη συγκρότηση και τη λειτουργία μιας ομάδας που δρα σε κοινωνία, δεν έχουν τις πολυτέλειες του εσωτερικού βιώματος και της προσωπικής διευθέτησης.

Υπάγονται στην ρύθμιση των νόμων, διότι ως δίδασκε και ο μέγας Δημοσθένης, αν καταλυθούν οι  νόμοι και ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, τότε θα γίνουμε δάσος.

Συνεπώς αν στη διοικητική σας λειτουργία, παλιοτσιράκια του Αχαρνείου, εφαρμόσετε, τις αρχές του Ναπολεοντείου εμπορικού κώδικα (1815), που εφαρμόζονται στην πιάτσα και σε άπαντα τα μορφώματα και τα παραρτήματα, που έχουν εμπορικές δραστηριότητες, τουτέστιν αν εφαρμόσετε τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας, της τηρήσεως των συμβάσεων, της προστασίας του καλόπιστου τρίτου κλπ, τότε ουδείς αχρείος εταίρος και ουδέν αχρειότατον φόρουμ, θα μπορέσει να σας ξαναστείλει στο δάσος, ωλ ινκλούσιβ.

Απ΄τη στιγμή που έχετε επιλέξει να κάνετε νεαντερτάλειες μαγκιές, μπερδεύοντας επίτηδες και εξεπιτούτου το μυητικό με το διοικητικό, για να τρώτε μόνοι σας τις γυψοσανίδες και το ελάφι και μάλιστα να σας λέει κι ευχαριστώ, που το τρώτε, τότε έχουμε θέμα.

Χαλάτε την πιάτσα παιδιά και είμαστε υποχρεωμένοι να σας στείλουμε πίσω στο δάσος, με τα λιοντάρια και τους πάνθηρες, μόνο που εκεί οι πάνθηρες δεν έχουν ροζ χρώμα.


ΡΟΖ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΟΥΡΟ) ΠΑΝΘΗΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος