Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣΗ δικαστική πλευρά της υπόθεσης του σκανδάλου στο Ύπατο Συμβούλιο έληξε με την έκδοση της απόφασης 590/2015 του Αρείου Πάγου και την πλήρη δικαίωση του Ραφαήλ Ντε Σιγούρα, δικαίωση,  που είχαν αποδώσει και όλες οι προηγηθείσες αποφάσεις των Δικαστηρίων.

Το κράτος με τα επίσημα όργανά του, στα οποία απευθύνθηκαν οι διάδικοι, έκρινε οριστικά, τελεσίδικα και αμετάκλητα ότι η εκλογή του Χρήστου Μανέα, ως Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου, η εκλογή και η εγκατάσταση νέων 33ων και το πειθαρχικό σε βάρος του νόμιμου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου, ήσαν παράνομα και γι αυτό τα ακύρωσε. 

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε και αυτή είναι η απόφασή της.

Πρόκειται για ένα σταθμό στην ιστορία του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.

Θέλω να σας πω και εγώ την γνώμη μου, σαν ο Ανθύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης, που κλήθηκα τον Δεκέμβριο του 2008 να συνδράμω τον νόμιμο Ύπατο, αλλά κυρίως σαν ένας απλός Ελευθεροτέκτονας.

Ο Ραφαήλ Ντε Σιγούρα είναι ο αρχαιότερος αδελφός μας και όλη του τη ζωή  υπηρέτησε την αδελφότητα, χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα.

Ήταν μεγάλη η τιμή να ηγηθεί του Υπάτου Συμβουλίου, ένας παλιός και καλός αδελφός, που είχε τιμηθεί για την αντιστασιακή δράση του κατά του Ναζισμού.

Στο Ύπατο Συμβούλιο είχε εκλεγεί πριν πολλά χρόνια και το έργο του για τη δημιουργία του θησαυροφυλακείου υπήρξε υποδειγματικό.

Όταν εκλέχτηκε Ύπατος, εκλέχτηκε με τις ψήφους όλων των μελών του Υπάτου Συμβουλίου, πλην του Χρήστου Μανέα, που είχε εισέλθει στο ύπατο συμβούλιο με πρόταση του ίδιου του Ντε Σιγούρα.

Αφότου εκλέχτηκε Ύπατος και λίγους μήνες πριν από το γνωστό σκάνδαλο, δέχτηκε κοντά στο Τεκτονικό μέγαρο, δολοφονική επίθεση, από άγνωστο, κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρότατα.

Η παράνομη αντικατάστασή του και τα όσα επακολούθησαν έγιναν από τους Μανέα, Καμαλάκη και Μπάλλα, που είχαν προσυνεννοηθεί για να ενεργήσουν, όπως ενήργησαν.

Ο Ύπατος όταν αρνήθηκε να παραδώσει, υπέστη τη βίαιη και υβριστική συμπεριφορά του Χρήστου Μανέα, που διέταξε την «εκπαραθύρωσή» του, που εκτέλεσαν οι συνεργάτες του και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. 

Προς τιμή του, ο μακαρίτης ο Μπάλλας, μετανόησε και μου ζήτησε να βοηθήσω το Ραούλ.

Ο γέροντας αδελφός μας, στη δύση της ζωής του, καταδιώχθηκε από τον κόσμο που είχε ζήσει.

Υπέστη διώξεις, διασυρμούς και περιπέτειες, που κανένας μας δεν θέλει να περάσει, ιδίως στο τέλος της ζωής του.

Ακούστηκαν πολλά για νομιμότητες, κανονισμούς, αναγνωρίσεις, προσκλήσεις και αντικαταστάσεις, επανεκλογές και παραγραφές, προκειμένου να «δικαιωθούν», πάση θυσία, αυτοί που διέπραξαν τις παραπάνω παρανομίες, αλλά και όσοι συνεργάσθηκαν έμπρακτα μ΄αυτούς, για να κλέψουν τον ανώτατο βαθμό του τάγματος.

Αυτά λέχθηκαν σε πλήθος αδελφών, οι περισσότεροι των οποίων τα δέχθηκαν και δεν αντέδρασαν.

Οι όρκοι και οι αξίες που υπηρετούμε είναι πολύ σαφείς και επιβάλλουν συμπεριφορές και πράξεις με τις οποίες επαληθεύουμε την τεκτονική μας ιδιότητα και το βαθμό που φέρουμε.

Δεν είναι αποδεκτή οποιαδήποτε έκπτωση από διδάσκαλο Ελευθεροτέκτονα και είναι έγκλημα η ανοχή στην αδικία, από κάθε Τέκτονα 30 βαθμού και πέραν.

Οι περισσότεροι γνώριζαν απόλυτα ότι σε βάρος του γέροντα, γινόταν μια αδικία, που τον γέμιζε με μεγάλη πίκρα και δυνατό πόνο, στη δύση της ζωής του.

Οι περισσότεροι από μας τους παλαιότερους, έντρομοι θυμηθήκαμε τον πόνο και την πίκρα που είχε περάσει ο μακαρίτης ο Ριζόπουλος, πριν φύγει απ’ τη ζωή.

Ελάχιστοι βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν.

Οι περισσότεροι ανέχθηκαν και συνέργησαν.

Ήδη έχουν προσέλθει και έχουν λάβει παράνομα τον 33 βαθμό, πάνω από εκατό άνθρωποι, που γνώριζαν τι έχει συμβεί.

Όλοι αυτοί αποδέχθηκαν η και συνέπραξαν σε μια μεγάλη αδικία, σε μια ανελέητη και εξοντωτική μεταχείριση, με εφέσεις, αναιρέσεις και τρίδιπλα πειθαρχικά σε βάρος του γέροντα.

Δεν συνεχίζω να  επικαλούμαι βαθμούς και δεοντολογίες, που ίσως και να είναι ψευτοσύμβολα πια.

Θα απευθυνθώ σε όλους αυτούς που παρανόμησαν, συνέργησαν η αποδέχθηκαν και ιδίως σ’ αυτούς που σήμερα, παριστάνουν τους Πιλάτους. 

Πετάξατε στο δρόμο ένα γέροντα και τον κακοποιήσατε ανελέητα μέχρι σήμερα.

Δεν είστε ούτε τέκτονες, ούτε καν άνδρες.

Είστε παλιάνθρωποι.

Δημοσθένης Δημόπουλος 33
Πρ. Ανθύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Υπάτου Συμβουλίου του 33ον Βαθμού δια την Ελλάδα, του Α.Α.Σ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος