Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Τελικά ο Κάπελας μου έδωσε την ιδέα.

Θα σας παρουσιάσω όλες τις πικρές αλήθειες σχετικά με τις παραδόσεις της μαστορικής.

Πρώτον και μέγα.

Ναός του Σολομώντα ουδέποτε στην ιστορία υπήρξε.

Αν υπήρχε θα είχαν βρεθεί ιστορικά τεκμήρια, όπως τα ορίζει η επιστήμη, πλην όμως μέχρι σήμερα τζίφος.

Η μόνη πηγή είναι η Παλαιά Διαθήκη, που έχει γραφτεί εκατοντάδες χρόνια μετά την υποτιθέμενη ανέγερση του ναού από τον Σολομώντα.

Δεύτερον.

Και αν ακόμη υποθέσουμε ότι είχε κατασκευαστεί από τον Σολομώντα, ο ναός, αρχιτέκτονας δεν ήταν ο Χιράμ, αλλά η μηχανικάρα, ο φίλος μου ο Ματτές. (Απ’ το όνομά του προέρχεται και το ακρωνύμιο ΜΑΤΣ).

Δεν υπάρχει στην ιστορία άλλο έργο του περίφημου αυτού αρχιτέκτονα, όποτε το μάλλον ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι και εδώ έχουμε να κάνουμε με μύθο και όχι με ιστορική πραγματικότητα.

Άσε που οι πληροφορίες από την Παλαιά Διαθήκη, περί αυτόν τον άνθρωπο, δεν βοηθάνε.

Ο τύπος ήταν ορφανός από πατέρα και η μάννα του όχι μόνο δεν είχε μία για σπουδές και μεταπτυχιακά, αλλά η καυμενούλα τριγύρναγε με ένα σακούλι για να της ρίχνουνε κανένα ξεροκόμματο να ζήσει η ίδια και το ορφανό.

Αλλά και αν υπήρξε, τον φάγανε λάχανο, όχι οι αχρείοι εταίροι, αλλά οι μεγάλοι διδάσκαλοι για να μην φανερώσει τις πομπές τους, με τα εικονικά και τις γυψοσανίδες. (Το νου σου Μιχάλη με τις ελεγκτικές).

Μετά, αυτοί οι κλεφταράδες, για ξεκάρφωμα, βουτήξανε κάτι συνδρομητές, που «δώσανε» και τη μάννα τους, δι’ ο και έκτοτε πειθαρχικά γίνονται μόνον κατά την μετάσταση της μάννας.

Ανακήρυξαν το μακαρίτη και επίτιμο και όλα μέλι γάλα.

Όλα αυτά τα ήξερε καλά ο μίστερ Άντερσον και γι αυτό, όπως ίσως γνωρίζετε, ο τρίτος βαθμός έγινε αρκετά χρόνια μετά την ίδρυση της μεγάλης κομπίνας, της ονομαζομένης υπό συνδρομητών και άλλων χάπατων γενικώς, ως Μεγάλης Στοάς.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια τσιράκια μου και χαίρομαι που σας την έσπασα.

Για να σας τη σπάσω δε ακόμα περισσότερο, θα σας πω και ολίγα περί των Ναιτών Ιπποτών, που τόσο τους γουστάρετε, προκειμένου ως αυθεντικοί και αναγνωρισμένοι τραβεστί (παρενδυματικοί), να φοράτε τους ζουρλομανδύες και τα στρασάκια όλων εκείνων των βρωμερών, πειναλέων, τοκογλύφων που επέπεσαν στην πατρίδα μας και δεν άφησανε γυψοσανίδα ούτε για δείγμα.

Ο Πάπας για να ξεφορτωθεί απ’ την πλάτη του, όλους τους ενδόξους, τους μαφιόζους, τα λαμόγια και τους ανώμαλους και για να μην γίνει και κανένα σχίσμα μέσα στα πόδια του (λέγε με Ρόγιαλτζωρτζ), τους πούλησε το παραμύθι για το ναό και τ’ άγια χώματα που έπρεπε ν’ απελευθερωθούν απ’ τους μιαρούς αλλόπιστους.

Οι βρωμεροί, ως γνήσιοι συνδρομητές, τον φάγανε αμάσητο τον κατιμά και έτσι δημιουργήθηκαν εκείνες εκεί οι ανθρωπιστικές δράσεις που υπό των θυτών αποκαλούνται «σταυροφορίες» και υπό των θυμάτων «οργή θεού».

Σε μια απ’ αυτές τις επιδρομές, οι κατσαπλιάδες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το Βυζάντιο είχε εξασθενήσει, μετά τη μάχη του Μάτζικερτ και τρωγόσαντε μεταξύ τους, όπως τρώγονται τώρα στο Αχαρνείο, μπουκάρανε υποβασταζόμενοι, στην Βασιλεύουσα και την κάνανε σαν το ύπατο συμβούλιο, μετά την επέλαση του Καραμουρτζούνη.

Αυτή είναι η πραγματική και η μεγάλη άλωση, διότι έκτοτε, όποιος περνούσε απ’ έξω, της τράβαγε κι από μία άλωση, να του βρίσκεται.

Έτσι νομίζανε δηλαδή όλοι οι ένδοξοι κατακτητές, γιατί στην πραγματικότητα η πόλη ουδέποτε παραδόθηκε σε οποιονδήποτε από το παπαδαριό, που ήτανε και ο πραγματικός ιδιοκτήτης της.

Απλά το παπαδαριό νοίκιαζε το κατάστημα πότε στους αυτοκράτορες, πότε στους σταυροφόρους και πότε στους Τούρκους η στους Αγγλοαμερικανούς.

Και για να ξαναρθώ στους βρωμερούς Ναίτες, ακόμα θυμούνται στην Κύπρο τις ληστρικές κραιπάλες τους, με την έκφραση «πίνει σα ναίτης» η την «κουμανταρία» δηλ. το κρασί εκείνο που με δυό τζούρες σε ρίχνει τ’ ανάσκελο.

Οι λήσταρχοι αυτοί μυηθέντες, στα τοκογλυφικά μυστήρια, ήσαν οι πρώτοι δυτικοί τραπεζίτες και εφευρέτες της μεγάλης κομπίνας, ήγουν των αξιογράφων. (Γραμμάτιο σε διαταγή, συναλλαγματική κλπ).

Δίνανε χαρτάκια και βουτάγανε πραγματικές αξίες, δηλαδή εμπορεύματα, ανθρώπους, χρυσάφι και γης.

Όταν πια ο λαός δεν άντεξε την ληστεία και τον εξανδραποδισμό, ήρθαν οι σωτήρες του και τους κάψανε ζωντανούς, για να τους πάρουνε το μαγαζί και να εκμεταλλεύονται αυτοί τον κοσμάκη.

Οι κατηγορίες και οι φήμες ότι ήσαντε αδελφάρες, παιδόφιλοι και αντεθνικώς δρώντες, αποδείχθηκαν με αδιάσειστες έγγραφες ομολογίες, που υπέγραψαν οικεία και ελευθέρα βουλήσει, προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, όπως εξ άλλου πράττουν και οι σημερινοί διάδοχοί τους, οι και συνδρομητές αποκαλούμενοι.

Μόλις πρόσφατα αποδείχθηκε πως οι παπάδες που τους κάψανε, είχανε περισσότερους παιδόφιλους αμολητούς, δι ο και ζητήσανε συγνώμη, μετά από εξακόσια χρόνια, πράγμα το οποίο σκοπεύω να κάνω και εγώ, ώστε να λυτρωθώ, όχι από τα αμαρτήματα αυτά, αλλά από αυτά που σας είπα, μιμούμενος το διακεκριμένο στέλεχός σας, που ανέπτυξε τις πικρές αλήθειες για τα εθνικά μας σύμβολα και τους θρύλους της Ελληνικής ψυχής.


ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος