...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑΠριν από λίγες μέρες ο αδ. Δημοσθένης Δημόπουλος 33, G.C.K.T., με δημόσια δήλωσή του ανακοίνωσε ότι εν όψει της διαπίστωσης της ΜΣΤΕ, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει διοίκηση του Α.Α.Σ.Τ. και προκειμένου να αποφευχθούν τα όσα δυσάρεστα είχαν συμβεί στην Κύπρο προ λίγων ετών, αναλαμβάνει την διοίκηση του Τύπου.


Στο παρόν άρθρο μας θα παρουσιάσουμε τι είχε συμβεί στην Κύπρο, παραπέμποντας στις ιστοσελίδες των αναφερόμενων Τεκτ. Σωμάτων.

1. Σύμφωνα με τα διεθνή Τεκτονικά ειωθότα, κάθε ανεξάρτητο κράτος δικαιούται να έχει μίαν Μεγάλη Στοά, κάτω από την οποίαν θα λειτουργούν όλες οι Στοές της επικράτειας. Παρόλο ότι από της ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, οι Τέκτονες της Κύπρου εδικαιούντο να ιδρύσουν την δική τους Μεγάλη Στοά, τούτο, δια πολλούς λόγους, κυρίως συναισθηματικούς, δεν υλοποιείτο. Μετά από αρκετές προσπάθειες, οι Κύπριοι Τέκτονες, την 4ην Δεκεμβρίου 2005, συνήλθαν τελικά εις Γενική Συνέλευση και πήραν την ιστορική απόφαση της ιδρύσεως της δικής τους Μεγάλης Στοάς της Κύπρου, δια συντριπτικής πλειοψηφίας.  Στη συνέχεια, ακολούθησε η διεξαγωγή της 1ης Εκλογικής Συνελεύσεως της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου, την 15ην Ιανουαρίου 2006….

2.   Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός εισήχθηκε στην Κύπρο το 1899, με την ίδρυση του πρώτου ΦιλοσΕργαστ με την επωνυμία Υπέρτατον Περιστυλίον «ΠΛΑΤΩΝ» αρ. 6, εν ΚοιλΑμαθούντος και ΑνατΛεμεσού, υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου του 33° Βαθμ διά την Ελλάδα. Έκτοτε, ιδρύθηκαν, στην Κύπρο, υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου του 33° και Τελευταίου Βαθμού δια την Ελλάδα, του ΑΑΣΤ, άλλα 9 Φιλοσοφικά Εργαστήρια. Το Δικαστήριο του 31°, η Σύνοδος του 32° και το Ύπατο Συμβούλιο του 33° και τελευταίου βαθμού δια την Κύπρο, του ΑΑΣΤ, ιδρύθηκαν την 22α Μαΐου, 2006, ιστορική ημέρα για τον Κυπριακό Φιλοσοφικό Τεκτονισμό, αλλά και τον Κυπριακό Τεκτονισμό γενικότερα. Η επίσημη Εγκαθίδρυση του Υπ Συμβ 33° και Τελευταίου Βαθμού διά την Κύπρο, του ΑΑΣΤ, πραγματοποιήθηκε την 25η Νοεμβρίου, 2006.
http://www.sc33cy.org.cy/home
3.   Η Περιφέρεια της Κύπρου εγκαινιάστηκε από το Ύπατο Συμβούλιο 33º για την Αγγλία και την Ουαλία το 2002. Στις 9 Φεβρουαρίου 2006, το Ύπατο Συμβούλιο 33º για την Αγγλία και την Ουαλία, έδωσε την άδεια ιδρύσεως για το Ύπατο Συμβούλιο 33º για την Κύπρο.


Στα παραπάνω παρατηρούμε ότι αντί μαζί με την δημιουργία της Μ. Στ. της Κύπρου να προετοιμασθεί και το Ύπατο Συμβούλιο της Κύπρου, ώστε και αυτό να ιδρυθεί από το Ύπατο Συμβούλιο της Ελλάδος, την επόμενη μέρα της ίδρυσης της Μεγ. Στοάς της Κύπρου και παρά το γεγονός ότι πάντες γνώριζαν την ύπαρξη αγγλικών εργαστηρίων του Α.Α.Σ.Τ. της περιφέρειας της Κύπρου, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να ιδρυθεί πρώτο Ύπατο Συμβούλιο 33, το «Αγγλικό», που δεν αποδέχθηκαν πολλοί Κύπριοι που αργότερα ίδρυσαν το «Ελληνικό».

Τραγικό δείγμα της έριδας και της εσωστρέφειας που επακολούθησε, πέραν των άλλων, ήταν το θλιβερό γεγονός της Κωνσταντινούπολης του 2013, όπου σε Πανευρωπαικό Συνέδριο Υπάτων Συμβουλίων, ο Έλληνας Αντιπρόσωπος ζήτησε να μην συμμετάσχει ο Κύπριος, πράγμα που έγινε και επακολούθησαν περαιτέρω δυσάρεστα, με αναφορά της ονομασίας «Νότια Κύπρος», σε έγγραφο Ελληνικού Υπάτου Συμβουλίου κλπ.

Με την έκδοση της υπ’ αριθμ.  7/07.10.2015 εγκύκλιου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, το πλέον ισχυρό Τεκτονικό σώμα της χώρας, δήλωνε σαφώς ότι ο Α.Α.Σ.Τ., δεν είχε διοίκηση.

Αντί να επέμβει ταχύτατα και να φροντίσει ώστε να υπάρξει Ελληνική διοίκηση του Τύπου, άφησε να παρέλθει ικανός χρόνος και ανά πάσα στιγμή να επικρέμαται ο κίνδυνος, Τέκτονες, ανήκοντες στην δικαιοδοσία ξένων Τεκτονικών δυνάμεων, να αναλάβουν την διοίκηση του Τύπου, όπως συνέβη στην Κύπρο, ενέργεια που με βεβαιότητα θα δημιουργούσε πολλά και μεγάλα προβλήματα, ανάλογα των όσων πράγματι συνέβησαν στην Κύπρο.

Οι πάντες γνωρίζουν π.χ. ότι στην Ζάκυνθο λειτουργεί εργαστήριο του Α.Α.Σ.Τ υπό την δικαιοδοσία ξένης Τεκτονικής Δύναμης.

Οι συμπεριφορές των διοικήσεων της Μεγ. Στοάς και του «Υπάτου Συμβουλίου» της Αχαρνών, εκτός από τον πολύχρονο δικαστικό διασυρμό  και τον ευτελισμό του θεσμού, δημιούργησαν μεγάλους κινδύνους και για την ίδια την ύπαρξη του Υπάτου Συμβουλίου και του Α.Α.Σ.Τ. στη χώρα.

Η περιφρόνηση των πολιτειακών και τεκτονικών νόμων υπήρξε πρωτοφανής από εκείνους που όφειλαν να στηρίζουν και να προστατεύουν το θεσμό.

Η αρχομανία, η ματαιοδοξία και ο ετσιθελισμός κυριάρχησαν και οδηγούν το θεσμό σε πλήρη διάλυση.

Ο Δ. Δημόπουλος, με την ανάληψη της ηγεσίας του Α.Α.Σ.Τ. στην Ελλάδα, θέλησε να αποτρέψει την έσχατη ταπείνωση και όχι να συνεχίσει την διελκυστίνδα των αντιπαραθέσεων.

Γι αυτό και κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμβάλλουν στην προσπάθεια ώστε να υπάρξει μια διοίκηση του τύπου, που να λειτουργεί ενωτικά και όλοι οι κανονικοί Τέκτονες, (ΜΣΤΕ, ΕΜΣΤΕ, κλπ.) να μπορούν να εργάζονται στα εργαστήρια του Α.Α.Σ.Τ της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος