...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΝΤΑΝΤΑΜαστόρια μου αρρωσταίνω όταν ακούω μέλος του συναφιού μας να μιλάει για μυστήρια, εσωτερισμούς κι αρχίδια.

Κι αν μεν είναι νέο τσιράκι , αφού του ρίξω μια δυνατή χαρακιά στον πουπό, θα το πάρω απ’ τους ώμους και θα πάμε μια όμορφη τσάρκα, όπου θα του μιλήσω για τους αγώνες του ανθρώπου για την ευτυχία, την ανάγκη και την ελευθερία, για το φόβο, την άγνοια, τις προλήψεις, τις δεισιδαιμονίες και την εκμετάλλευσή τους από τα κάθε είδους ιερατεία.

Θα κουβεντιάσουμε για το μεσαίωνα, τις διακρίσεις και τη χωριστικότητα, τους θρησκευτικούς πολέμους, που έδωσαν ποταμούς από αίμα και οδύνη.

Θα του δείξω πώς να ψάξει το ίδιο να βρει το μεγαλείο της Ελλάδας, της αναγέννησης, του διαφωτισμού, του ορθού λόγου και της επιστήμης, που με τα μεγάλα μυστήρια της, όπως τότε αποκαλούσανε τις νέες ανακαλύψεις της, άλλαξε ριζικά, μέσα στους προηγούμενους πέντε αιώνες, την ζωή των ανθρώπων.

Θα του μιλήσω για το όραμα των θεμελιωτών του ανθρωπιστικού διαφωτισμού, για την παροχή της γνώσης, μέσω της επιστήμης και της παιδείας από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις λέσχες και τα σωματεία, για να φθάσουμε στην ίδρυση του μεγάλου θεσμού μας σαν πρώτου οργανωμένου συστήματος εξωθρησκευτικής ηθικής, θεματοφύλακα του ορθού λόγου και κήρυκα της αδελφότητας των ανθρώπων.

Αν το τσιράκι είναι καλό κι εργατικό θα το αναλάβω και θα πω σ’ όλα τα μαστόρια μου να το προστατέψουν καλλίτερα κι από παιδί τους, ώστε να διδαχθεί κι απ’ την ίδια τη ζωή.

Άσε που θα το ξεναγήσω ωλ αράουντ Μπουρνάζι πλέης, παρεούλα με τα θεικά δίμετρα, ώστε να βιώσει πάουερ αίσθημα αμπσολούτελυ, κατά τα σύγχρονα Τεκτονικά τυπικά.

Αν είναι κανένα μαλακισμένο η ανεπίδεχτο μαθήσεως, θα του χαμογελάσω με συμπάθεια και θα του δώσω μια αίτηση για τις γνωστές οργανώσεις, όπου θα ασκηθεί στη μαλακία, την κατινιά και στην υποκρισία μετά θεοσοφικών και εσωτεριστικών παπαρολογιών, οι οποίες ταλανίζουν την ανθρώπινη συνείδηση τα τελευταία εκατό εκατομμύρια χρόνια. 

Αν όμως οι παραπάνω παπαρολογίες για μυστήρια και υποκρισίες προέρχονται από παλιό τσιράκι, τότε βουτάω τη σφύρα και βαρώ κατακούτελα, κατά το τυπικόν του αρχαίου τριπωλιτσώτικου δογματος.

Είδα το λοιπό μια εγκύκλιο του γνωστού παραβαλάνιου, εξοστρακιστή των εθνικών συμβόλων και επωνυμιών, κατά τον Αρχαίο Τύπο, Ντα Βούτογλου, να υπογράφει  ως Ύπατος, ένα χαρτί Υπάτου Συμβουλίου του 33ο , με τίτλο  «Ύβρις - Το σύνδρομο της αλαζονείας της εξουσίας», όπου αναφέρονταν πολλά υψιπετή και μυστηριακά.

Αρχίζω με την πρώτη κατακούτελη.

Ουδέποτε στην ιστορία υπήρξε Τσιράκι του διαφωτισμού, που να γράφει, σε επίσημο παπύρι και μάλιστα, ως ύπατος του 33 ότι  «….Οι ηθοπλαστικές Αρχές και οι ανθρωπιστικές Ιδέες της Οργανώσεώς μας είναι …έμπνευση θεόπνευστη, κατεύθυνση θεοκίνητη…και Χαλκεύεται… με σύστημα μυσταγωγικής μεταλαμπάδευσης…».

Φιλαράκο πέρασες απ’ την αδελφότητα και δεν κατάλαβες ότι τέτοια έγραφε μόνο ο Πάικ, όταν κουράζοταν απ’ την συγγραφή του μάνιουαλ της ΚΚΚ, την κυτταρίτιδα και τις ευρυαγγείες της μανδάμ Χελένας.

Κι επειδή είσαι ακόμα στον εισαγωγικό βαθμό του Υπάτου, σε παραπέμπω στην απάντηση της ΜΑΤΕ και του Υ.Σ. του 33, του 1933, όπου οι κορυφές του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού, διδάσκουν ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός ουδεμία σχέση έχει με τις θεοπνευστίες και τις μυσταγωγίες, που γράφεις.

Αν δεν πεισθείς απ’ αυτά, μπορείς να καταφύγεις στην ιστοσελίδα της Μεγ. Στοάς του Τόνγκο η της Τασμανίας. 

Η δεύτερη σφυριά τώρα, για το δόγμα Ντα Βούτογλου.

Όπως διάβασα σε κάτι πρακτικά δικαστηρίων και σε κάτι παλιοαποφάσεις για το βούτηγμα της θέσης του νόμιμου Ύπατου, έχεις καταθέσει ότι ο Ντε Σιγούρα, ντεν παραιτήθηκε ουδεπόπωτε. 

Γιατί ντεν τα είχες πει αυτά όταν βγάζατε εγκυκλίους εις άπταιστον βουτηχτικήν, ότι βουτήχθηκε το αξίωμα, αλλά εκπαραθυρώνατε το γεροντάκι που δεν είχε παραιτηθεί?

Ντεν ξέρει ότι η «…Η αλαζονεία της δύναμης χαρακτηρίζει συνήθως ανώριμες συνειδήσεις….»  

Γιατί ντεν παραιτήθηκες μετά την έκδοση της πρώτης, άντε της δεύτερης, μηδέ της τρίτης κλπ δικαστικής απόφασης και γιατί ντεν πήγες σπιτάκι σου, για να ησυχάσουμε απ’ τα βουτήγματά σας.

Τότε έπρεπε να βγάλεις την εγκύκλιο  «Ύβρις - Το σύνδρομο της αλαζονείας της εξουσίας» και όχι τώρα που είστε μέχρι τα μαλλιά βουτηγμένοι στις δικαστικές αποφάσεις, που ιστορούν τις βουτιές σας.

Η τρίτη και φαρμακερή.

Εκείνο το «Νότια Κύπρος» το διόρθωσες, ύπατε τουρκόφωνε?

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΧΡΕΙΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος