...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΟι ηγεσίες των διαφόρων οργανώσεων στη χώρα είναι Τεκτονικώς ντουβάρια και λίθοι ακατέργαστοι.

Δεν σκαμπάζουνε ντιπ για ντιπ από θεωρητική μαστορική.

Με κάτι βιβλιαράκια του Νάγου και του Βασιλή, περί μυστηρίων και κανένα κουφό του Πάικ η του Γκενόν, γενικώς και αορίστως, πάνε να το παίξουνε ειδήμονες και ηγέτες.

Ρε μαύρε, πάρε πρώτα το απολυτήριο του γυμνασίου και μετά παίξτο μεγάλος διδάσκαλος και βάλε και τρεις τιάρες, τη μια πάνω στην άλλη, να το φχαριστηθείς.

Την αφορμή μου την έδωσε πάλι ο Κωστάκης, που έχει λατρεία στο τελετουργικό και μιλάει για μυσταγωγία, με το τυπικό της Αμίλης (sic), όπως λένε τα ανώνυμα ΜΤΑΑ, που βγήκανε να του κάνουνε ρεβεράντζα, μπας και πάρει κανένα ψηφουλάκι.

Στην ΜΣΤΕ των Αρχαίων Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων, μιλάνε για Αγγλικούς βαθμούς, Υόρκες, Κωνσταντίνους, Τιάρες και το βρακί της Ελενίτσας και σου κοτσάρουνε το εν Ανατολή Αθηνών με τις τρεις τελίτσες Μεγάλης Ανατολής Σκωτικού Τύπου.

Παιδιά έχετε κάψει φλάντζα, μητρική και κεντρικό επεξεργαστή.

Πετάτε ακατέργαστους και εμβάδες ολούθε και όποιον πάρει ο χάρος.

Όθεν και χάριν των νέων μας, ας επαναλάβουμε τα βου α βα…βα.

Τα τυπικά (rituals) δεν είναι τίποτε άλλο παρά τελετές που έχουνε σκοπό να χώσουνε στην γκλάβα σας κάποια πράγματα και συνήθως ηθικές αξίες.

Οι τύποι (rites) είναι το σύνολο των παραδόσεων, των κανονισμών, των βαθμών,  των τυπικών, των συνηθειών κοκ όπως διαμορφώθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Τα περί μυσταγωγιών, αγγέλων και μετενσαρκώσεων τα πάσαρε ο Κόμης του Αγίου Γερμανού για να βουτήξει κανένα περιδέραιο και ο Καλιόστρο για να κουτουπώσει καμία πιτσιρίκα.

Όσοι μασήσανε είναι άσχετοι περί το θέμα και αργά η γρήγορα καταλήγουνε σε ειδικά ιδρύματα, με άσπρα δωμάτια και περίφραξη.

Οι τύποι (rites) και τα τυπικά (rituals) δημιουργήθηκαν από συγκεκριμένους ανθρώπους συγκεκριμένου τόπου, χρόνου και συνθηκών για να καλλιεργήσουν και να εκπέμψουν στην κοινωνία- και όχι στο νησί του Ροβινσώνα- συγκεκριμένες αντιλήψεις, ιδέες και αξίες.

Ως δε αναφέρει ο Μέγας Μάκης (Mackey) στην εγκυκλοπαιδεία της μαστορικής, υπάρχουν δεκάδες τεκτονικοί τύποι και χιλιάδες τεκτονικά τυπικά.

Οι Ελευθεροτέκτονες ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ είτε επιλέγουν είτε δημιουργούν τον τύπο η τους τύπους και τα τυπικά που επιθυμούν και κατά τις συναντήσεις στη στοά τους εκτελούν το τυπικό, που γουστάρουν και μάλιστα το εκτελούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθό επανάληψη αρχή μαθήσεως.

Τα παραπάνω ισχύουν για τους Ελευθεροτέκτονες.

Για τα βόδια και τους συνδρομητές ισχύουν άλλα.

Για την περίπτωσή τους οι άνωθεν δημιούργησαν ειδικούς προμαγειρεμένους τύπους και τυπικά, τα οποία σερβίρονται ταμπλ ντοτ, με ατσάλινα οριοθέσια, κανονισμούς και αναγνωρίσεις, προκειμένου οι άνωθεν να κάνουν τη δουλίτσα τους διαβουκολούντες τα πρόβατα και τα ερίφια, πάσης προελεύσεως και προορισμού.

Καλέ μου Κωστάκη, το τυπικό της Άμιλλας (Emulation ritual) το φτιάξανε οι δώθε του ποταμού Τρεντ για τα αγράμματα στρατιωτάκια που στέλνανε στο Καφιριστάν, να κλέψουνε το τσαι των ιθαγενών.

Είναι τυπικό ειδικά προσαρμοσμένο για το στρατό της αυτής μεγαλειότητας του 1850 τσε βάλε, και στην ουσία είναι ασκήσεις ακριβείας δωματίου, που τη μυσταγωγία την έχει χεσμένη πατόκορφα.

Προφανώς δεν έχεις δει Άγγλους στρατιωτικούς να εκτελούν το τυπικό της Άμιλλας, γιατί αν το είχες δει, δεν θα ξαναπατούσες εκεί μέσα, σαν φυσιολογικός άνθρωπος, παρεκτός κι αν είσαι στρατόκαυλος και κάθε Κυριακή στις 11, μετά τον εκκλησιασμό, τρέχεις να μυσταγωγηθείς, με την αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα.

Έχω πολλά να γράψω για την ασχετοσύνη και τις ψευτιές σας, τσιράκια του Αχαρνείου.

Θυμάμαι γύρω στα 1980, τότε που είσαστε Μεγάλη Στοά του Σκωτικού Τύπου και το γράφατε σε όλα τα Ελληνικά έντυπα, που μοιράζατε στους συνδρομητές, ενώ στα Αγγλικά γράφατε ότι είσθε των Αρχαίων Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων (A.F&A.M).

Αλλά και μετά που σας πιάσανε οι Άγγλοι το κωλαράκι για το Μακεδονικό και σας αλλάξανε την πίστη από Σκωτικό, που είχαμε 200 χρόνια, το γυρίσατε  σε δήθεν Αγγλοαμερικάνικο και συνεχίσατε τις μαιμουδιές, με τυπικά και πρακτικές Σκωτικού τύπου, αλλά και Υόρκες υπό Μεγάλη Στοά….το μεροκάματο να βγαίνει…και τα σκυλιά δεμένα.

Τσιράκια του Αχαρνείου αυτό που κάνετε δεν είναι τεκτονισμός, αλλά ασκήσεις μαλακίας δωματίου.

Ο Ελληνικός Ελευθεροτεκτονισμός έχει παράδοση και ιστορία άνω των 250 ετών και καλά θα κάνετε να την μάθετε και να την σεβασθείτε.

Αν βαριέστε να διαβάσετε βιβλία η τα άρθρα μας, κοιτάξτε ψηλά μέσα στη στοά σας για να δείτε αυτά που μας άφησαν οι πατεράδες μας, σε τρεις λέξεις μόνο.

Εκτός αν απ’ το πολύ μέταλλο και τις μεγάλες τιάρες δεν μπορείτε να σηκώσετε κεφάλι.


Ρ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος