...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΡΑΟΥΛΑγαπητέ αδελφέ Ραούλ

Πληροφορήθηκα ότι μεθαύριο γίνεται μια γιορτή προς τιμή σου και εύχομαι να περάσεις όμορφα.

Αυτή τη γιορτή την οργανώνει ένα  Συμβούλιο, που, όπως έμαθα, ίδρυσες πρόσφατα.

Θεωρούσα ότι αυτό το ύπατο συμβούλιο του Σκωτικού Τύπου, θα ήταν ενωτικό και θα συμμετείχαν παλιοί και καταξιωμένοι αδελφοί μας και από τις δύο κανονικές μεγάλες στοές της Αγγλοαμερικανικής παράδοσης.

Η χωριστικότητα και η εσωστρέφεια που βιώνει η αδελφότητά μας από το 1986, έχει ήδη δώσει τα πικρά αποτελέσματα της και μέσα στην ψυχή των αληθών αδελφών υπάρχει ο πόθος της ενότητας.

Το 2008 και 2009 υπέστης ένα διωγμό και απομονώθηκες από τις οργανώσεις της οδού Αχαρνών.

Λόγω του κλίματος τρομοκρατίας, που είχαν επιβάλλει οι διώκτες σου ουδείς είχε τη δυνατότητα  να σε στηρίξει ενεργά.

Τότε απευθύνθηκες σ’ εμέ και ο μόνος όρος που έθεσα ήταν, στα εργαστήρια του Σκωτικού Τύπου, να μπορούν να εργάζονται ενωμένοι, οι αδελφοί μας και από τις δύο κανονικές συμβολικές δυνάμεις της χώρας, ώστε ο Ελληνικός Σκωτικός Τύπος να αποτελέσει χώρο ενότητας και προόδου.

Με μεγάλη χαρά είδα εκ μέρους σου τη θερμή αποδοχή αυτού του σκοπού και γι’ αυτό είχες την αμέριστη και συνεχή στήριξη εμού και των συνεργατών μου, σε κάθε επίπεδο.

Έτσι, το 2008, προχωρήσαμε στην ανασύσταση του Υπάτου Συμβουλίου και στα εργαστήρια του προσήλθαν ένθερμοι, εκατοντάδες αδελφών μας από την ΕΜΣΤΕ, εργαζόμενοι ενωμένοι με τους αδελφούς από την ΜΣΤΕ, που δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία που είχε επιβληθεί τότε.

Την ίδια επιτυχή έκβαση είχε ο μεγάλος αγώνας προκειμένου να αναγνωρισθούν και από την Ελληνική Δικαιοσύνη τα όσα παράνομα είχαν συντελεσθεί το 2008 σε βάρος του Υπάτου Συμβουλίου αλλά και τα όσα είχαν διαπραχθεί σε βάρος σου, προσωπικά.

Το 2008 και μετά τα γνωστά επεισόδια, ο αδελφός Μανέας με τους συνεργάτες του επέμειναν στις απόψεις τους και συγκρότησαν ένα συμβούλιο, που μέχρι πριν λίγους μήνες είχε την στήριξη η την αποδοχή της ΜΣΤΕ, που σε είχε καταδιώξει και αυτή.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από το 2008 μέχρι τα τέλη του 2015 περίπου έγιναν αρκετές προσπάθειες, ώστε υπάρξουν αδελφικές λύσεις, αλλά δυστυχώς δεν καρποφόρησαν.

Προ λίγων μηνών εσύ αλλά και πρόσωπα προσκείμενα στη διοίκηση της ΜΣΤΕ μου ζητήσατε να στηρίξω μια ακόμα προσπάθεια.

Η απάντησή μου ήταν η ίδια, όπως και το 2008.

Στηρίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια με μοναδικό όρο την ενότητα και εργαζόμαστε για τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις.

Με δεδομένες τις καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί στα πλαίσια του Σκωτικού Τύπου και οι οποίες δεν μπορούσαν να αγνοηθούν, στην ενωτική αυτή πορεία θα έπρεπε να εκπροσωπούνται όλοι, χωρίς κανένα αποκλεισμό και φυσικά στα εργαστήρια του τύπου να συμμετέχουν όλοι ενωμένοι και αδελφωμένοι.

Αυτό είναι η υπέρβαση της χωριστικότητας και η πορεία προς την ενότητα και την πρόοδο.

Αν εξετάσω την όλη κατάσταση με τα τυπικά τεκτονικά και νομικά κριτήρια, θα πρέπει να αποδεχθώ ότι το μόνο κανονικό ύπατο συμβούλιο είναι αυτό που προέκυψε κατά την ανασύσταση του 2008 και στο οποίο προήδρευσες έκτοτε περί τις δύο τριετίες.

Οι αδελφοί μας που συνεργάσθηκαν με τον αδελφό Μανέα, υποστηρίζουν διαφορετικά.

Η αδελφική ενότητα και η πρόοδος θα επέλθουν μόνο όταν υπερβούμε τις θέσεις μας και εργασθούμε όλοι μαζί.

Όμως παρά το γεγονός ότι ο όρος της ενότητας είχε γίνει αποδεκτός από σένα και ο νομικός εκπρόσωπός σου, μου μετέφερε την δέσμευση της διοίκησης της ΜΣΤΕ, ότι δηλαδή επιθυμεί στα εργαστήρια του Σκωτικού τύπου να εργάζονται αδελφοί προερχόμενοι και από τις δύο μεγάλες στοές, δυστυχώς διαπιστώνω ότι συμβαίνουν τα αντίθετα και ότι μεθοδεύεται από την διοίκηση της ΜΣΤΕ η συνέχιση της καταστροφικής χωριστικότητας και η καθυπόταξη του Σκωτικού τύπου στην ΜΣΤΕ, όπως είχε συμβεί με το αδελφό φιλοσοφικό Τάγμα της Υόρκης.

Αντιλαμβάνεσαι καλά ότι οι πρακτικές των αποκλεισμών και της χωριστικότητας, οδηγούν το Σκωτικό Τύπο και την αδελφότητα εν γένει σε ευτελισμό και εξαφάνιση.

Ζήσαμε πολλές δοκιμασίες, όμως τώρα πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να εργασθούμε για την ενότητα και το καλό της αδελφότητας.

Έτσι δεν μπορώ να αποδεχθώ η να στηρίξω δημόσια ένα σχήμα που τα μόνα του μηνύματα είναι οι αποκλεισμοί και η συνέχιση της χωριστικότητας. 

Σε παρακαλώ το ίδιο να πράξεις και συ και να μπεις επικεφαλής της ενωτικής πορείας.

Η επιστολή μου αυτή είναι δημόσια όχι χάριν των αδελφών, που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, με συνεχείς κόπους, θυσίες και στερήσεις, αλλά χάριν των αδελφών μας που αδιαφόρησαν για τις ταλαιπωρίες μας και κυρίως χάριν των αδελφών μας που μας έβλαψαν.

Αυτά είναι τα αδέλφια μας και όλοι μαζί θα πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι.

Αδελφικά.

Δ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος