...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΑποκλειστικό: Εκστρατεία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από τους Ιατρούς του Κόσμου και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των ΒρυξελλώνΤου Νίκου Αναστασίου

«Οι ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ένας αριθμός Νοσοκομείων συνδεδεμένων με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles ULB) λανσάρισαν μια καμπάνια υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών με σύνθημα, «Τον σεβασμό του Δικαιώματος της Υγείας στην Ελλάδα. (http: urgencegrece.eu).»
Στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μας και βιώνει ο ελληνικός λαός, υπάρχουν, ευτυχώς, κάποιες δυνάμεις που ενεργούν υπέρ της και κάνουν τα πάντα με όποια δύναμη διαθέτουν, για να τη βοηθήσουν.
Πως ξεκίνησαν όλα
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στη συγκέντρωση του Διεθνούς επιτελείου των Τεκτονικών Αδογμάτιστων Ταγμάτων της υφηλίου (CLIPSAS) τον Μάιο του 2014, στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόσωπος της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ με σειρά παρεμβάσεων και από την Ελλάδα, προσπάθησε να δημιουργήσει την συνειδητοποίηση περί του ότι η τραχύτητα της οικονομικής κατάστασης που μαστίζει τον Ελληνικό Λαό δεν επιτρέπει την ισοπέδωση που παρουσιάζουν κάποιοι, δηλαδή ότι όλα πάνε… καλούτσικα όπως κι΄ αλλού στην περίοδο της οικονομικής κρίσης στον κόσμο από το 2008, και ότι εντίμως επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κάτω από την οπτική γωνιά του πολιτισμικού ορίζοντα των ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΟΗΕ που εισήλθαν σε εφαρμογή στις 3 Ιανουαρίου του 1976. ./ ε. Ν. 1532/1985, ΦΕΚ Α’ 43/, του οποίου το άρθρο 11 έχει ως εξής:
( 1°) Τα συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε προσώπου για ένα επίπεδο διαβιώσεως ανεκτό για το ίδιο και την οικογένεια του, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης διατροφής, ενδυμασίας και κατοικίας, συγχρόνως δε και το δικαίωμα της συνεχούς βελτιώσεως των συνθηκών διαβιώσεως του. Τα Κράτη θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση του δικαιώματος αυτού, αναγνωρίζοντας στην περίπτωση αυτή την ουσιώδη σημασία της διεθνούς συνεργασίας που βασίζεται στην ελεύθερη συναίνεση.
Έτσι λοιπόν, στις 15 Δεκεμβρίου 2014, η ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ με κείμενο προς την Γενική Γραμματεία του CLIPSAS με προορισμό το ECOSOC, σχετικά με την τεκτονική οπτική γωνία της διαχείρισης της ‘αειφόρου ανάπτυξης με αλληλεγγύη’, προσέθεσε και άλλα άρθρα του Συμφώνου σχετικά με τις ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΝΤΩΝ μεταξύ των οποίων το άρθρο 12 που έχει να κάνει με την ΥΓΕΙΑ, ήτοι:
(1)»Τα συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε προσώπου να απολαμβάνει την καλλίτερη δυνατή σωματική και ψυχική ΥΓΕΙΑ. (2) Τα μέτρα που θα λάβουν τα συμβαλλόμενα Κράτη για την εξασφάλιση της πλήρους άσκησης του δικαιώματος αυτού πρέπει να περιλαμβάνουν επίσης και τα απαιτούμενα μέτρα για τη διασφάλιση: (a) Της μειώσεως των θνησιγενών βρεφών και της θνησιμότητας αυτών, καθώς και της υγιεινής ανάπτυξης των παιδιών.

(β)Της βελτίωσης όλων των τομέων υγιεινής του περιβάλλοντος και της βιομηχανικής υγιεινής
 .
(γ) Της προφυλάξεως και θεραπείας επιδημιών, ενδημικών, επαγγελματικών και άλλων ασθενειών και της καταπολέμησης αυτών. (δ) Της δημιουργίας συνθηκών που μπορούν να εξασφαλίζουν ιατρικές υπηρεσίες και ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθένειας.
Στην τακτοποίηση των διαφόρων κεφαλαίων του Σώματος των Μελών των Ταγμάτων της ΑΜΕ (Alliance Maçonnique Européenne = Ευρωπαϊκή Τεκτονική Συμμαχία) η συμβολή της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ φέρει τον τίτλο »Ασυμπίεστες Ανθρώπινες Ανάγκες».
Ως εκ τούτου και ύστερα από την παρέμβασή της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ και της AME, τον Ιανουάριο του 2016 το Ίδρυμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Saint Pierre των Βρυξελλών, διαδίδει ένα διαφημιστικό φυλλάδιο με τίτλο »Καμπάνια Ιατρικής Αλληλεγγύης για τον Ελληνικό πληθυσμό».
Δείτε παρακάτω την Επιστολή του Πρύτανη του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών με την ανακοίνωση – αναγγελία της διεθνούς γνωστής Οργάνωσης »ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ακολουθουμένη από εκείνην του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ του οποίου η Ιατρική Σχολή αναλαμβάνει την »αιγίδα»:
«Οι ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ένας αριθμός Νοσοκομείων συνδεδεμένων με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles ULB) λανσάρισαν μια καμπάνια υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών με σύνθημα, «Τον σεβασμό του Δικαιώματος της Υγείας στην Ελλάδα. (http: urgencegrece.eu / fr ).
«Κυρίες, Κύριοι, Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Τη στιγμή όπου το μέλλον της Ευρώπης υποκινεί όλο και περισσότερους φόβους, πρέπει να υπενθυμισθεί ότι στην Ελλάδα 2,5 εκατομμύρια πολιτών δεν έχουν πρόσβαση σε μέριμνες υγείας και ότι η θνησιμότητα των παιδιών διπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, δημιουργώντας μια δραματική κατάσταση στον κόλπο της μοντέρνας Ευρώπης μας, της οποίας ένας στυλοβάτης είναι ακριβώς η πρόσβαση στις μέριμνες υγείας για όλους.
Γι΄ αυτό οι ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και μια σειρά από Νοσοκομεία συνδεδεμένα με το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, λανσάρουν μια καμπάνια υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών ULB για τον σεβασμό του Δικαιώματος της Υγείας στην Ελλάδα.
Με την υποστήριξη μας, καθώς και του Δημάρχου των Βρυξελλών, Yvan MAYEUR, πολλά νοσοκομεία αποφάσισαν να επιστρατευτούν για να πληροφορήσουν για την υγειονομική κατάσταση στην Ελλάδα και να κάνουν τον βελγικό λαό να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται η ανασυγκρότηση του συστήματος της υγείας, να συλλέξουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες επί τόπου και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης με τους Έλληνες ιατρούς.
Τρία συγκεκριμένα σχέδια έχουν προταθεί μέσα στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας στον ΠΕΙΡΑΙΑ, στην ΕΥΒΟΙΑ και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε και να υποστηρίξετε το σχέδιο μέσω του SITE : Urgences Grèce (www.Urgences Grèce.eu) όπου έχετε επίσης τη δυνατότητα να συμπληρώσετε μια συλλογή υπογραφών.
Μέσα στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας θα διοργανωθεί και μια συναυλία στο Palais des Beaux Arts των Βρυξελλών στις 20 Ιουνίου.
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας εκ των πρότερων για τη γενναιόδωρη συμμετοχή σας σ’ αυτή την δράση αλληλεγγύης και υποστήριξης των ευρωπαϊκών αξιών, σας παρακαλώ όπως ευαρεστούμενοι δεχθείτε την έκφραση των καλύτερών μας αισθημάτων.
Didier VIVIERS

Πρύτανης
Pierre Gurdjian

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου
του ULB».
Όποιο mail στέλνεται στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας πρέπει να έχει θεσμικό χαρακτήρα και απαιτεί την έγκριση των πανεπιστημιακών αρχών. Το αίτημα θα πρέπει να απευθύνεται στην Madame Monique TAVERNIER,   Γραμματέα του Πανεπιστημίου.
Madame Monique TAVERNIER

Campus Solsbosch CP 130. – Avenue Franklin Roosvelt 50 .  
/ 1050 BRUXELLES – Belgique

Εμείς ρωτήσαμε τον Καθηγητή Δημήτρη Καλογερόπουλο που ζει στις Βρυξελλες (δίδαξε ως επισκέπτης Καθηγητής κάπου είκοσι χρόνια Εγκληματολογία και Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι Επίτιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας, Κοινωνιολογίας του Δικαίου και επίτιμος διευθυντής του Κέντρου κοινωνιολογίας του Δικαίου και της Δικαιοσύνης του Ινστιτούτου κοινωνιολογίας του ULB και επί του παρόντος Τιτουλάριος του Σεμιναρίου »Επιστημολογία και Εγκληματολογία» στο Κέντρο Μελέτης επί της Ψυχανάλυσης του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών) κατά πόσο νομίζει ότι είναι καταλυτικός ο ρόλος της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ σε σχέση με την Καμπάνια που λανσάρισαν, η διεθνής οργάνωση Ιατροί του Κόσμου και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών για την Αλληλεγγύη με τους Έλληνες ιατρούς, για τον έμπρακτο σεβασμό του Δικαιώματος περί Υγείας στην Ελλάδα σήμερα.
Ο καθηγητής, μιλώντας αποκλειστικά στο Portnews, επεσήμανε τα εξής:
«Καθοριστικός μπορεί να θεωρηθεί ο ρόλος της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ από την άποψη ότι από τον Μάιο του 2014 στα διεθνή συνέδρια στις Βρυξέλλες του οικουμενικού Επιτελείου του Αδογμάτιστου Τεκτονισμού, έθεσε επίσημα και ξεκάθαρα το θέμα της διαχείρισης σήμερα στην Ελλάδα της ενεστώσας περιόδου της οικονομικής λιτότητας, με τις ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ συμπεριλαμβανομένης της ΥΓΕΙΑΣ, βασικής αξίας για τον ιδεολογικό ανθρωπιστικό ορίζοντα του Τεκτονισμού, για την αξιοπρέπεια και τη θέση του κάθε πολίτη στον κοινωνικό καταμερισμό εργασίας.
Το ότι στα διεθνή συνέδρια του CLIPSAS παρευρίσκοντο οι ηγέτες των Αδογμάτιστων βελγικών Ταγμάτων, που κατέγραψαν το περιεχόμενο της επίσημης έκθεσης της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ και πιθανότατα διέδωσαν μέσω των Στοών τους στον τεκτονικό αδογμάτιστο πληθυσμό του Βελγίου, το ότι, επίσης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών το οποίο δημιουργήθηκε από Τέκτονες (το 1834, ως απάντηση στο Βατικανό για το δημιουργηθέν Παπικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίνης), είναι όντως πολύ πιθανόν, η πορώδης φύση της κοινωνικής επικοινωνίας να έπαιξε τον ρόλο στη διάδοση του μηνύματος της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ και ότι η παρεμβαίνουσα μεταβλητή του προβλήματος των προσφύγων, έκανε σαν κατάλληλος δρων ερεθισμός, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών να επιστρατεύσει επιλεκτικά την ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ του Πανεπιστημίου να αναλάβει την ΑΙΓΙΔΑ της διαχείρισης.
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ εξαρτάται πλέον από την κατάλληλη διάδραση των Ελληνικών Φορέων διαχείρισης της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη μια ελάχιστα, αλλά πραγματιστική γραφειοκρατία σε σχέση με το τι θα αναλάβει να προσφέρει το καθένα από τα δέκα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ που συνεργάζονται με το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. π.χ. »ιατρικά» (médicaments) »υλικό ιατρικής διαχείρισης» (matériel médical), »ιατρικά καταρτισμένο λεωφορείο» (bus médicalisé).
Σεβόμενοι την απαίτηση, όπως κάθε αίτημα να γνωστοποιείται στη Γενική Γραμματεία του Ελευθέρου Πανεπιστημίου».

ΠΗΓΗ  http://www.portnews.gr/iatroi-kosmou-elefthero-panepisthmio-vrixellon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος