...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ Μ. ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ «ΔΕΛΦΟΙ»

Με την πραγματοποίηση λαμπρών εκδηλώσεων στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» και στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ, από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου 2016, εορτάστηκαν από την Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος (ΜΜΣΤΕ) και το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα (ΔΤΤ) «ΔΕΛΦΟΙ» τα ενενήντα και είκοσι χρόνια αντίστοιχα από την ίδρυσή τους.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκατοντάδες Τεκτόνων και Τεκτονίδων, με εξαιρετικά εντυπωσιακή την συμμετοχή περισσότερων από εκατόν δέκα (110) εκπροσώπων, από τριάντα έξι (36) φίλιες τεκτονικές δυνάμεις του εξωτερικού, από δέκα έξι χώρες, με εξέχουσες την GRAND ORIENT DE FRANCE, την GRAN LOGGIA D’ITALIA DEGLI A.L.A.M., την FEDERATION FRANQAISE DU «DROIT HUMAIN» κ.άλ., καθώς και των εκπροσώπων από έντεκα (11) Ύπατα Συμβούλια ξένων δυνάμεων.

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, το πρόγραμμα περιελάμβανε κοκτέιλ για την υποδοχή των ξένων αντιπροσωπειών, και την παρουσίαση / απόδοση ενός ωραιότατου αναμνηστικού επετειακού λευκώματος, μιας ειδικής συλλεκτικής έκδοσης τετρακόσιων σελίδων, αριθμημένης και σφραγισμένης με την ανάγλυφη σφραγίδα της ΜΜΣΤΕ, με την ιστορία των δύο ελληνικών δυνάμεων από το 1926 και το 1996 αντίστοιχα, έως σήμερα.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεαρών Τεκτόνων με εναρκτήρια ομιλία του Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου (ΕΜΔ) της ΜΜΣΤΕ Παναγιώτη Μουτζουράκη και την παρουσία εκατόν είκοσι (120) Ελλήνων Νεαρών Τεκτόνων, είκοσι πέντε (25) Νεαρών Τεκτόνων από το εξωτερικό και περισσότερους από εκατόν πενήντα (150) επισκέπτες και παρατηρητές.

Την επιμέλεια της πραγματοποίησης της ημερίδας, δια του Σεβασμίου Διδασκάλου Μιχαήλ Πατζή, είχε η Σεπτή Συμβολική Στοά (ΣΣΣτ) Ειδικού Σκοπού «ΗΝΙΟΧΟΣ 2040», στοά που αναφέρεται και συγκεντρώνει τα νεαρά μέλη της ΜΜΣΤΕ και του ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ».

Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Η δύναμη των συμβόλων στον κόσμο και τον Τεκτονισμό, από τον κόσμο των ιδεών στην εκδηλωμένη πραγματικότητα» και επ’ αυτού πραγματοποιήθηκαν συνολικά εννέα (9) εισηγήσεις, εκ των οποίων τρεις (3) από τη Σ.Σ.ΣΤ. «ΗΝΙΟΧΟΣ 2040»/ Περιφέρεια Αττικής - Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδος (Ρόδος, Κρήτη) και Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, Βόλος) και έξι (6) από χώρες εξωτερικού που συμμετείχαν με τις αντιπροσωπείες τους (Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Λίβανος, Ρουμανία, Βουλγαρία).

Χαιρετισμό στο 7ο Συνέδριο Νεαρών Τεκτόνων απηύθυνε ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης Μεγάλος Διδάσκαλος της GRAN LOGGIA D’ lTALIA DEGLI A.L.A.M. και Ισόβιος Επίτιμος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς Της Ελλάδος, Ενδοξότατος και Κραταιότατος αδερφός Antonio Binni, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι λοιπών τεκτονικών δυνάμεων του εξωτερικού (Γαλλία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία κ.άλ.).

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με δρώμενο των Ελλήνων Νεαρών Τεκτόνων της ΜΜΣΤΕ, σχετικό με τον αποσυμβολισμό των 12 άθλων του Ηρακλέους.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, το πρωϊ, με φροντίδα της ΜΜΣΤΕ , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση των ξένων αποστολών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, το οποίο εόρτασε τα εκατόν πενήντα (150) χρόνια από την ίδρυσή του.

Το απόγευμα, τετρακόσια είκοσι (420) μέλη, συμμετείχαν σε πανηγυρική συνεδρία, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ, όπου μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου τυπικού εργασιών και ενός πρωτότυπου δρώμενου οπτικοακουστικής αποτύπωσης της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας και του Τεκτονισμού, μέχρι την σύγχρονη εποχή, εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα ενενήντα και είκοσι χρόνια της ΜΜΣΤΕ και του ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ», αντίστοιχα.

Προ της συνεδρίας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ, όπου οι ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την μεγάλη καλλιτεχνική ικανότητα των σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών.

Η έναρξη της συνεδρίας, σε 1ο βαθμό, περιελάμβανε ιστορικά σημειώματα του ΕΜΔ για την ΜΜΣΤΕ και του Ύπατου Μεγάλου Ταξιάρχη (ΥΜΤ) Δημητρίου Λυμπέρη, για το ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ», καθώς και την ανακοίνωση των συμπερασμάτων του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νεαρών Τεκτόνων, από τον Σεβάσμιο Διδάσκαλο Μιχαήλ της Σ.Σ.ΣΤ. «ΗΝΙΟΧΟΣ 2040», ενώ ακολούθησε παρουσίαση από τον Ε.Μ.Δ. αρχικά των ελλήνων και κατόπιν των ξένων νεαρών Τεκτόνων που έλαβαν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου και άπαντες οι παριστάμενοι τους συνεχάρησαν, με μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση για την εγγύηση που εξασφαλίζει η παρουσία και το υψηλό τους επίπεδο στο μέλλον της ΜΜΣΤΕ, του Δ.Τ.Τ. «ΔΕΛΦΟΙ» και του διεθνούς Τεκτονισμού εν γένει.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είχε προγραμματισθεί και πραγματοποιήθηκε επίσης, η υπογραφή Συμφώνου Φιλίας μεταξύ της ΜΜΣΤΕ και των Δυνάμεων της ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, της GRANDE LOGE NATIONALE DE CROATIE και της GRAND ORIENT DE SLOVENIE.

Κατά τη συνεδρία και με την ευκαιρία της παρουσίας τόσων Τεκτονικών Δυνάμεων των Βαλκανίων, ο ΕΜΔ της ΜΜΣΤΕ ανακοίνωσε και το θέμα της επερχόμενης 3ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ (ΤΕΒ), το οποίο είναι: «Η οδός των Βαλκανίων προς την Ευρώπη» και θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Υπέρ της ΜΜΣΤΕ και του ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ» τοποθετήθηκαν θερμά όλες οι ξένες δυνάμεις / αντιπροσωπείες, δίδοντας εξαιρετικά δώρα και ευχές για ευημερία και διάρκεια στο μέλλον και ευχαριστώντας για τη φιλοξενία και την άριστη διοργάνωση.

Των εκδηλώσεων ακολούθησε εορταστικό gala με συνοδεία κοντσέρτου εγχόρδων από την Bios Chamber Orchestra of Athens και σοπράνο την Μαρία Ρουμάνη, με έργα κλασσικού και ελληνικού ρεπερτορίου.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών, ως ένα εκ των μελών, η ΜΜΣΤΕ διοργάνωσε τη συνάντηση των Αθηνών της Αlliance Μagonnique Εuropeenne (ΑΜΕ). Η προηγούμενη συνάντηση της Επιτροπής είχε πραγματοποιηθεί στη Λωζάννη, ενώ η επόμενη είναι προγραμματισμένη για τη Ρώμη.

Το κύριο αντικείμενο των εργασιών της Επιτροπής ήταν το προσφυγικό- μεταναστευτικό θέμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο ΕΜΔ της ΜΜΣΤΕ, μέσω της εισηγήσεώς του, προέτρεψε όλα τα μέλη της Επιτροπής να δραστηριοποιηθούν, πολιτικά και κοινωνικά και να συμμετέχουν ενεργά στην επίλυση του θέματος, που τόσο έντονα απασχολεί όλο τον κόσμο, επώδυνα όμως, κυρίως, τη χώρα μας.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM με χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάζει την δημιουργική πορεία μιας νέας Μεγάλης Τεκτονικής Οργάνωσης, που συνεχίζει τις παραδόσεις του προοδευτικού και αδογματικού   Ελληνικού Τεκτονισμού στον σύγχρονο κόσμο.

Εκφράζουμε θερμές ευχές για τις γενέθλιες επετείους της Μ.Μ.ΣΤ.Ε. και του Δ.Τ.Τ.ΔΕΛΦΟΙ.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε, για το έργο τους και τα όμορφα μηνύματα που εκπέμπει στην κοινωνία, τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη αδ. Δημήτρη Λυμπέρη 33, τον Μεγάλο Διδάσκαλο Παναγιώτη Μουτζουράκη 33 και όλους τους αδ. και τις αδ. που εργάσθηκαν σκληρά για την επιτυχία του έργου αυτού.


ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΕ ΑΔΙΑΚΟΠΩΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος