...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ.Σήμερα θέλω να πω δυο παστρικές κουβέντες στους συνδρομητές του Αχαρνείου.

Παιδιά το κατάστημα τέλος.

Δυο μεγάλα διαχειριστικά σκάνδαλα μέσα σε δέκα-δεκαπέντε χρόνια είναι πολλά.

Τι να τις κάνεις τις υψηλές φιλοσοφίες, τις φιλανθρωπίες και τις δηθενιές, όταν έχεις να κάνεις με κλεφταράδες και πούστηδες, κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή.

Και οι παλιοί και οι τωρινοί ελεγκτές που ήρθανε και ρίξανε μια ματιά, σας δώσανε κάτι πιστοποιητικά που λένε ότι στα διαχειριστικά είστε μπουρδέλο.

Αν και εδώ που τα λέμε τα μπουρδέλα έχουν μεγαλύτερη διαχειριστική τάξη, άσε που προσφέρουν πραγματικά ψυχωφελείς υπηρεσίες και όχι μπούρδες με τιάρες.

Επί τόσα χρόνια στο απλό, το διαχειριστικό θέμα, το κατάστημα έχει πάθει πανωλεθρία και έγινε  συντρίμμια.

Στάχτες και μπούρμπερη μείνανε και τώρα μαλώνετε σαν υστερικό ζευγάρι λίγο πριν το διαζύγιο.

Δεν τα λέω εγώ ο κακός αλλά οι ελεγκτές του 2000 και του 2016.

Εγώ ο πολύ κακός σας προειδοποιούσα εδώ και τόσα χρόνια, αλλά οι σοφές διοικήσεις που επιλέγατε είχανε θεματάκι με τα απλά διαχειριστικά και έτσι το στουκάρανε το κατάστημα.

Αν δεν το έχετε καταλάβει θα σας το κάνω ακόμη πιο λιανό.

Οι εκθέσεις των ελεγκτών του 2000 και του 2016 δεν είναι απλές εκθέσεις ελέγχου αλλά πιστοποιητικά διαφθοράς.

Γκέγκε?

Με τη βούλα, με σφραγίδες και υπογραφές, το πήρατε το παράσημο της διαφθοράς.

Όταν αυτό το παράσημο το πάρει ένας επιχειρηματίας η ένας πολιτικός είναι μια μεγάλη καταστροφή.

Όταν όμως το παράσημο της διαφθοράς το πάρει ένας φορέας που επαγγέλλεται ήθος, δηλαδή το αντίθετο της διαφθοράς, τότε είναι η πλήρης εξαφάνισή του.

Κι αν αυτός ο φορέας έχει την δυσπιστία της κοινωνίας κλπ κλπ, τότε γάμησέ τα, ρε μπούρδα ενδοξότατε.

Μην με βάλετε τώρα να σας αραδιάσω τα πολλά και μεγάλα που αποτελούν τις αιτίες που γέννησαν αυτά τα διαχειριστικά σκάνδαλα, γιατί αυτό έκανα όλα αυτά τα χρόνια. (Αλήθεια, γιατί δεν βάλατε ακόμα τη φωτό μου σε γιγαντοαφίσα με χρυσή κορνίζα, στο έμπα του Χαμαιτυπείου?).

Κάνατε τα αντίθετα απ’ ότι σας συμβούλευα και ιδού που καταντήσατε.

Το λοιπόν αν θέλετε να σωθείτε από την έσχατη ξεφτίλα που βιώνετε και από την εσχατότερη που έρχεται, καθείστε όλοι κάτω και ακούστε με προσοχή.

(Χιράμ παιδάκι μου μην παίζεις με το κομπολόι όταν μιλά ο δάσκαλος).

Είστε νεκροί με αναστολή.

Δουλεύατε αστέγαστοι, εγαμήθηκε το πάτερο της διαχείρισης και έπεσε η στέγη της νομιμότητας και σας έλιωσε ούλους, ανγκρό, αμπσολούτελυ.

Σας κοτσάρανε και τα πιστοποιητικά της διαφθοράς και σας πάνε στη χωματερή.

Για να αναστηθείτε θα κάνετε ότι κάνουμε στον τρίτο βαθμό.

Ένας μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει το πτώμα. 

Συνεπώς, τα «εγώ είμαι ο μάγκας που θα σας σώσω» η τα «εμείς δεν φταίμε αλλά οι άλλοι», ξεχάστε τα.

Όλοι μαζί, χωρίς τον ελάχιστο αποκλεισμό.

Το πρώτο που θα κάνετε είναι να καθαρίσετε το οικόπεδο από τα παλιά συντρίμμια και τα υλικά κατεδαφίσεως, τουτέστιν θα βάλετε μια αδιάβλητη προσωρινή διοίκηση να κάνει εξονυχιστικό και διαφανή έλεγχο σε βάθος εικοσαετίας, να βρείτε όλες τις αμαρτίες και τους ελέφαντες κάτω απ’ το χάλι, για να καθαρίσετε νόμιμα και αντρίκεια.

Αλλιώς θα καταστείτε σεσηπύοι και οδώδεις  μεταφορείς φερέτρου αμαρτιών.

Όποια κουφάλα έχει παρανομήσει χοντρά, πάει φυλακή και όποια τσούλα έκανε τα στραβά μάτια, πάει σπίτι της.

Φτιάνετε ένα νόμιμο και σύγχρονο καταστατικό που να χαίρεται να το διαβάζει ο καλός ο κόσμος και να μην νομίζει ότι ζούμε στα 1800.

Οι διοικητικές διατάξεις δεν έχουν καμία σχέση με τις καλές τεκτονικές παραδόσεις.

Φτιάνετε και ένα πολιτισμικό οργανισμό, που θα εκμεταλλευθεί τον εθελοντισμό των καλών ανθρώπων και θα σας γλυτώσει από τις κατινιές και τις τιάρες των λιγουλάκηδων που έχετε μάσει.

Θα είναι ο οργανωμένος και συντονισμένος πυρήνας των δράσεων και της προσφοράς σας στην κοινωνία.

Ξέρετε ρε τι πράματα θα μπορούσατε να έχετε κάνει με τα κλεψιμαίικα?

Αν είχαμε τώρα, ρε μοσκάρια, 1.500.000 στο παντελόνι μας, έχετε διανοηθεί τι ωραία και χρήσιμα πράματα θα μπορούσαμε να κάνουμε?

Εδώ ο τελευταίος μεγάλος δάσκαλος μας, ο μακαρίτης ο Τζαζόπουλος, μόνος του σχεδόν έφτιασε την Αντικαρκινική εταιρεία, που σώζει κόσμο και κοσμάκη.

(η ξεφτίλα σας είναι ότι σήμερα στο Δ.Σ. της δεν υπάρχει ούτε ένας αδ.).

Θα κάνετε οργανωμένες από κεντρικό φορέα, πολιτισμικές δράσεις να βοηθάτε τον κοσμάκη και όχι να τα τρώτε στις τιάρες και στις μπέρτες η στα κλεψιμαίικα.

Οι στοές θα ενωθούν ώστε η κάθε μια να έχει 30-40 παρόντες και θα κάνετε εισδοχές με αυστηρά κριτήρια, βάζοντας καλούς ανθρώπους, πάνω απ’ το μέσο όρο.

Και φυσικά αυτά τα φασιστικά περί ενδόξων, εγκρίσεων, επιθεωρητών κλπ θα τα ξεχάσετε γιατί ουδαμού στον κόσμο υπάρχουν.

Αυτά υπήρχαν πριν διακόσια χρόνια όταν αγωνιζόμασταν απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα.

Και βέβαια η διαχείριση θα είναι διαμάντι, με ορκωτούς από διάφορες εταιρείες, συνεχείς εσωτερικούς ελέγχους, απόλυτη διαφάνεια κλπ κλπ .

Δεν θαρχονται κάθε λίγο και λιγάκι οι ορκωτοί να μας κοτσάρουν και ένα πιστοποιητικό διαφθοράς ούτε να μας λένε ότι μας τα πήρε το κάθε κλεφτρόνι και να μένουμε μαλάκες. 

Επιστήμονες αθρώποι, να μας κοροιδεύουνε ότι δεν ξέραμε τι είναι η μηχανογράφηση η το βιβλίο εσόδων εξόδων, δεν το αντέχω ρε παιδιά.

Μας φτύνουνε και οι Αφγανοί στα χοτ-σποτ. 

Δεν γουστάρω να ξανακούσω ότι δεν γινότανε ταμιακός απολογισμός η ότι υπήρχε παντελής έλλειψη εσωτερικού ελέγχου και ότι ο κλέφτης έκλεβε επί εννέα χρόνια, ενώ οι ενδοξότατοι αναλύανε τον οδοντωτό κόρυμβο η κάνανε πειθαρχικά για να διώξουνε αυτούς που γουστάρουνε το θυσανωτό κόρυμβο.

Αν με ακούσετε και τα κάνετε μάγκες μου, σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει ξεκινήσει η ανοδική σας και κάποτε η ιστορική ξεφτίλα σας θα ξεπερασθεί και θα κυκλοφορείτε με το κεφάλι ψηλά.

Διαφορετικά…..

Καλά σαράντα.

ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος