...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ:Κατ’ επανάληψη έχουμε διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε.

Παρουσιάζουμε ένα πραγματικό γεγονός, αφού έχουμε ελέγξει καλά ότι είναι αληθινό.

Πάνω σ’ αυτό το γεγονός παρουσιάζουμε τις θέσεις μας η ασκούμε την κριτική μας.

Η παρουσίαση των θέσεών μας και η άσκηση της κριτικής μας γίνεται και με την διακωμώδηση η την σάτυρα,  οι οποίες είναι ισχυρά κριτικά και παιδευτικά μέσα.

Η παρουσίαση του πραγματικού γεγονότος και των θέσεών μας, γίνεται κυρίως για να κριθούν οι θέσεις και η κριτική μας από τους αναγνώστες μας.

Είναι πολύ εύκολο να αραδιάζουμε χαρακτηρισμούς που δεν συνδέονται με κάποιο πραγματικό γεγονός.

Είναι πολύ εύκολο να αραδιάσουμε χαρακτηρισμούς που δεν αναλογούν στο πραγματικό γεγονός και είτε το απαξιώνουν είτε το μεγιστοποιούν.

Το αν οι θέσεις και οι κριτικές μας συνδέονται και αναλογούν στο πραγματικό γεγονός που παρουσιάζουμε, εξασφαλίζεται ακριβώς από την παρουσίαση του γεγονότος.

Αν το πραγματικό γεγονός είναι η τυχαία απώλεια του κορμού της αγαθοεργίας μιας στοάς, που περιείχε 50 ευρώ, δεν «νομιμοποιούμαστε» να μαξιμαλίσουμε, εξαπολύοντας μύδρους επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν το πραγματικό γεγονός είναι ελλείμματα και υπεξαιρέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στη Μεγάλη Στοά, που συμβαίνουν υπό τις συνθήκες που συνέβησαν τα πρόσφατα, δεν «νομιμοποιούμαστε» να γράψουμε ένα δυό χαλαρά αρθράκια για ένα μικρό χρονικό διάστημα, απαξιώνοντας έτσι και συγκαλύπτοντας την όλη υπόθεση.  

Οι θέσεις και η κριτική μας πρέπει να συνδέονται και να αναλογούν με τα παρουσιαζόμενα πραγματικά γεγονότα.

Σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM, ουδέποτε παρουσίασε πραγματικό γεγονός αναληθές και η αξιοπιστία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Οι θέσεις και οι κριτικές που παρουσιάζει η οι τρόποι με τους οποίους τις παρουσιάζει είναι φυσικό από άλλους να επιδοκιμάζονται και από άλλους όχι.

Το κρίσιμο όμως είναι αν οι θέσεις αυτές είναι λογικές και αν δικαιώνονται στην πορεία του χρόνου.

Εδώ ακριβώς είναι η μεγάλη επιτυχία του που το διαχωρίζει εντυπωσιακά απ’ όλα τα άλλα παρόμοια μέσα.

Οι θέσεις που παρουσιάσθηκαν και οι κριτικές που ασκήθηκαν στα μεγάλα θέματα ήσαν λογικές και επαληθεύτηκαν από τα πράγματα, με εντυπωσιακό τρόπο.

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή η ακρίβεια της προβλεπτικότητας στα θέματα του σκανδάλου στο Υπάτο Συμβούλιο (2008) και στα πρόσφατα ελλείμματα και τις υπεξαιρέσεις.

Αρχές του 2009 και προ της δικαστικής προσφυγής, αναρτήθηκε κείμενο περιέχον τους λόγους για τους οποίους ήσαν παράνομα τα μέτρα κατά Ντε Σιγούρα και οι ίδιοι ακριβώς λόγοι περιέχονται στις αποφάσεις που εκδόθηκαν.

Το 2013 δημοσιεύεται το περίφημο άρθρο ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑ και στις αρχές του 2016 ανακοινώνονται ελλείμματα και υπεξαιρέσεις από το ταμείο.

Αυτά είναι δύο από τα πλέον εντυπωσιακά, κατά την προβλεπτικότητα,  θέματά μας, που δικαιώνουν καταλυτικά και επιβραβεύουν  την ουσία της κριτικής και των θέσεών μας, είτε είναι αρεστές είτε όχι.

Αναφέρθηκα σ’ αυτά τα δύο θέματα γιατί αυτά αποτελούν τους δύο πυλώνες των σημερινών ιστορικών γεγονότων που διαδραματίζονται στο χώρο της μστε.

Από αυτά τα δύο θέματα εκδιπλώνεται μια αιτιατή διαδρομή που καταλήγει στη σημερινή καταλυτική ιστορική κρίση που περνά η μστε.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή παρουσιάσθηκαν άρθρα μας που όχι μόνο πρόβλεπαν την εξέλιξη των πραγμάτων αλλά πρότειναν και λύσεις για να αποφευχθούν τα όσα τραγικά συμβαίνουν σήμερα στο χώρο της μστε και τα όσα τραγικότερα θα επακολουθήσουν.

Οι λύσεις που προτείναμε δημόσια, συστηματικά και με υπομονή και επιμονή, αγνοήθηκαν με περιφρονητικό και αλαζονικό τρόπο από όλες τις διοικήσεις της μστε από το 2008 μέχρι σήμερα.

Αυτές οι επιλογές των διοικήσεων που ήσαν τελείως αντίθετες με τις προτάσεις μας, οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Εμείς λ.χ. προτείναμε συναινετικές και ενωτικές λύσεις για το ύπατο συμβούλιο η από το 2009 είχαμε γράψει δεκάδες άρθρων για το διαχειριστικό αίσχος που προέκυπτε από το σκάνδαλο του κτηρίου της Ελευσίνας και είχαμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα  για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ιδρύματος και της μστε και εν έτει 2016 έρχονται οι ορκωτοί για να διαπιστώσουν όσα υποθέταμε ότι συμβαίνουν και να πουν όχι μόνο για υπεξαιρέσεις αλλά να περιγράψουν ανάλογο διαχειριστικό αίσχος, με εκείνο που είχε συμβεί προ πολλών ετών στο σκάνδαλο Ελευσίνας.

Παντελή έλλειψη συστήματος εσωτερικού ελέγχου διαπιστώνουν εν έτει 2016, ενώ θα έπρεπε να έχουν ληφθεί, προ πολλών ετών, τα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου και ασφάλειας.

Τι έκαμαν τόσα χρόνια?

Όμως και αυτό το  συγκεκριμένο μέτρο για σύστημα εσωτερικού ελέγχου, εμείς το είχαμε προβλέψει και το είχαμε προτείνει κατ’ επανάληψη, όπως και τόσα άλλα.

Αυτά είναι τα γεγονότα και αυτές ήσαν οι θέσεις οι δικές μας.

Οι θέσεις μας για τα γεγονότα, ήσαν εξαιρετικά επιεικείς όλα αυτά τα χρόνια και μάλλον ήταν λάθος μας που δεν ήσαν κατά πολύ εντονότερες και πιεστικότερες. 

Τα γεγονότα αυτά ήδη σχηματίζουν ένα περιβάλλον ιστορικής κρίσης για την μστε και τον διασυρόμενο Ελληνικό Τεκτονισμό.

Οι ευθύνες των γεγονότων αποδίδονται στις επιλογές των διοικήσεων αν και οι τελευταίες αυτές ουδέποτε τις ανέλαβαν αλλά προσπάθησαν να τις μετακυλήσουν σε άλλους, με ανόητο τρόπο, χρίοντάς τους εχθρούς, συκοφάντες, καρεκλοθήρες κλπ.

Θα συμμεριζόμουν αυτή την παλιά συνταγή, αν όλες οι κακές επιλογές ήσαν των «εχθρών» και όχι των ίδιων των διοικήσεων.

Όμως είναι ξεκάθαρο πως με τα χέρια τους βγάλανε τα μάτια τους και γι αυτό δεν βλέπουν πως οι μόνοι πραγματικοί εχθροί της μστε είναι οι ίδιες οι διοικήσεις της.

Δ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος