...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑΑπόψε θα ήθελα να μιλήσουμε για τη δική μας Μεγάλη Στοά.

Η δική μας Μεγάλη Στοά είναι μια νέα Μεγάλη Στοά που δεν μοιάζει με τις παλιές μεγάλες στοές που ξέρετε.

Αυτές που ήσαν καλά γνωστές μέχρι τώρα, ήσαν αυτές που δημιούργησαν οι μαστόροι τον 18ο αιώνα και που τώρα τελειώνουν, γιατί οι μαστόροι βρήκαν κάποια νέα εργαλεία που λέγονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διαδίκτυο.

Αυτά τα νέα εργαλεία δημιούργησαν την Παγκόσμια Μεγάλη Στοά της πληροφορίας, στην οποία ανήκουν όλοι οι μαστόροι,  χωρίς καμία απολύτως διάκριση και έτσι πραγματώνεται με πολύ μεγαλύτερη πληρότητα το όραμα των παλιών μαστόρων για την παγκόσμια αδελφότητα.

Ίσως είναι νωρίς ακόμα για να αντιληφθούν όλοι τις δυνατότητες και τη λειτουργία της Μεγάλης Στοάς μας, αλλά έτσι γινόταν πάντα με το νέο.

Στα 1700 ελάχιστοι κατανοούσαν τη λειτουργία και τις δυνατότητες του γνώμονα και του διαβήτη και ακόμη πιο λίγοι ήσαν εκείνοι που έβλεπαν την ουσία πίσω απ’ αυτά.

Ο Λόγος πάντα θα χάνεται και πάντα θα βρίσκεται.

Ας ξεκινήσουμε με το τι δεν μπορούμε να κάνουμε σήμερα.

Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φυσική παρουσία των ανθρώπων και ότι σχετίζεται άμεσα μ’ αυτήν.

Δεν μπορούμε να πιάσουμε απ’ το χέρι με τρυφερότητα ένα άνθρωπο και να τον οδηγήσουμε στην αγκαλιά των άλλων ανθρώπων, που θα είναι εκεί και θα τον αγκαλιάσουν για να του προσφέρουν την αξέχαστη συγκίνηση που λέγεται μύηση, αδελφότητα, ανθρωπιά.

Αυτό πάντα μόνο στη στοά θα γίνεται και κατά τούτο οι στοές είναι αναντικατάστατες.

Όλα τα άλλα μπορούμε να τα κάνουμε και μάλιστα πολύ καλλίτερα.

Φερ’ ειπείν έχουμε εκατομμύρια ομιλίες έτοιμες και ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας.

Μπορείτε και σεις να αναρτάτε τις ομιλίες σας χωρίς να πάρετε την άδεια ουδενός ενδόξου η αδόξου, όπως μπορείτε να συζητάτε πάνω σ’ αυτές καθήμενοι, τρώγοντας η πίνοντας το ουζάκι σας, όποτε θέλετε και με όποιον θέλετε, σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με όποιον αρσενικό, θηλυκό η αρσενικοθήλυκο, αναγνωρισμένο η άτακτο, σοφό η ανόητο, όποτε και όπως το συναποφασίσετε και να συνεδριάζετε σε φυσικούς η διαδικτυακούς τόπους της αρεσκείας σας, φορώντας μόνο το φανελάκι σας. Καλοδεχούμενοι και όσοι επιμένουν σε χρυσά στρασάκια και τιάρες με πον πον. 

Με μια διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και ένα σμαρτφόνι μπορείτε να είσθε συνεχώς σε επαφή με όποιον θέλετε και είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό για τους γέροντες η τους πολυαάσχολους καθώς και για τις μέρες που έχει πολύ χιόνι η έχει ματς ο Αστέρας Τριπόλεως.

Ενεργοποιείστε και την κάμερα και κάντε και τυπικές εργασίες αν και συνιστώ οι στοές να μην αλλάξουν πολύ τις φυσικές τους συνεδριάσεις.

Οι δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης που έχουμε είναι ασύγκριτα μεγαλύτερες από τις δυνατότητες οποιασδήποτε παλιάς Μεγάλης Στοάς και φυσικά ο συντονισμός και η εκπροσώπηση των μαστόρων για τον οποίο ιδρύθηκαν, γίνεται πολύ καλλίτερα με δύο χτυπήματα στο σμαρτφον σας.

Οι παλιές μεγάλες στοές δεν έχουν πια κανένα λόγο ύπαρξης και καλό είναι να εξαφανισθούν όπως εμφανίσθηκαν, για να δουλέψουν οι στοές ελεύθερα στην σημερινή αμεσοδημοκρατία της κοινωνίας της πληροφορίας. 

Όταν όλα τα πρόσωπα μπορούν να επικοινωνούν άμεσα μεταξύ τους και με τρίτους, οι εκπρόσωποι περιττεύουν και απολύονται.

Ουστ.

Τέρμα τα δίφραγκα κύριοι ισότεροι των ίσων. Το κατάστημα σχόλασε και η κομπίνα ετελείωσε.

Ότι θέμε, το λέμε εμείς που το θέμε και το συναποφασίζουμε όποτε θέμε με όποιους θέμε, όποτε και όπως θέμε. 

Άσε που θα γλυτώσουμε ένα κάρο λεφτά από συνδρομές, ελλείμματα και υπεξαιρέσεις.

Μόνο με τα κλεψιμέικα λίγων ετών της ΜΣΤΕ,  αγοράζουμε το πιο μουράτο μέγαρο στο Κέντρο της Αθήνας, νοικιάζουμε τα μαγαζιά στο ισόγειο, φτιάχνουμε ωραιότατες σάλες και εστιατόρια στον πρώτο να ρχονται τα φουκαρόνια να τρώνε τζάμπα κόκκορα κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι πασπαλισμένο με μυζήθρα, κάνουμε αίθουσες συνεδριάσεων στους υπόλοιπους πέντε ορόφους, που θα λειτουργούνε και σαν εκπαιδευτήρια, εκθετήρια και μουσεία, απ’ το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ και ένα ρουφ γκάρντεν γαμάτο με πιάνο και βιολιά,  φάτσα στην Ακρόπολη για να τα παίρνουμε χοντρά απ΄τους καψούρηδες.

Ένας όροφος θα είναι παιδικός σταθιμός για τα παιδιά των μανάδων που δουλεύουνε καθαρίστριες στην περιοχή. Αυτό τον παιδικό σταθιμό θα τον διευθύνω εγώ για να σας βγάλω λεβεντόπαιδα και όχι αδερφές. Άσε που μπορεί να μου κάτσει τυχερό με καμιά στρουμπουλή ζωντοχήρα.

Γραφεία δεν θέμε. 

Θα είναι όλα διαδικτυακά, προσπελάσιμα και ελέγξιμα από τους πάντες.

Αθεώρητα βιβλία εσόδων εξόδων, λογιστής κλέφτης και μεγάλος δάσκαλος μαλάκας με εννέα λάμδα, δεν υπάρχουν λέμε.

Μεγάλοι δάσκαλοι και μεγάλοι μαθητές είμαστε όλοι και όποιος θέλει να μάθει περισσότερα να πάει στον αγαπημένο μου το Ζέρμα, να του πει για την Μπλαβάτσκυ και τον Πάικ.

Αν και εκεί δεν χαμπαρίσει, υπάρχουν και τα ψυχιατρεία και οι φυλακές για να συνεχίσει την καριέρα του.

Με δυό λόγια αυτό που θέλω να σας πω μαστόρια μου, είναι ότι όλα αλλάζουν ταχύτατα και ότι θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουμε τι θα πετάξουμε και τι θα κρατήσουμε για το νέο ναό μας στην παγκόσμια αδελφότητα της πληροφορίας.

Ο παλιός γκρεμίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος