...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ο ΑΛΙ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ... ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΑπόψε παιδιά θα απευθυνθώ στους προέδρους των στοών και στους ταμίες αν και χρήσιμο θα είναι να το διαβάσει άπαν το συνδρομητικό κοινό του Αχαρνείου, μπας και πάρουνε χαμπάρι το δούλεμα που τους πατάνε.

Σεβάσμιοι συνδρομητές ξέρετε καλά τη γραφειοκρατία την οποία σας υποχρεώνει ο πέμπτος όροφος, με τους κανονισμούς, τις εγκυκλίους και τα όρθιοι και εντάξει.

Ούτε να κλάσετε μπορείτε χωρίς να υποβάλλετε πενήντα χαρτιά και να πάρετε εκατό εγκρίσεις από τον πέμπτο όροφο.

Μαθητή δεν μπορείτε να τον κάνετε εταίρο χωρίς να στείλετε χαρτιά και να πάρετε εγκρίσεις.

Όσον αφορά τα οικονομικά εκεί που το σφίξιμο και η χαρτούρα είναι άνευ προηγουμένου και αν δεν έχετε πάρει το μαρούλι και δεν το έχετε ακουμπήσει στους μάγκες του πέμπτου, τρώτε το ουστ και το σιχτίρ πιλάφι, με ύπνους, διαγραφές και τα τοιαύτα.

Ο πρόεδρος και ο ταμίας της κάθε στοάς του καταστήματος, όταν ξεκινήσει η θητεία τους παραλαμβάνουνε βιβλία και ταμεία απ’ τους προηγούμενους και ανά πάσα στιγμή ξέρουνε τι έχουνε στα χέρια και στο ταμείο τους, τι έχουνε λαβείν από τα μέλη και τι χρωστάνε στον πέμπτο όροφο.

Λίγο να κάνουνε ότι καθυστερούνε αρχίζουνε τα τηλέφωνα και οι κλήσεις στον πέμπτο για πιέσεις, διασταυρώσεις, διακανονισμούς και συναφή.

Μόνο τις εισπρακτικές που δεν βάζουνε να κυνηγάνε τις στοές και τον κοσμάκη.

Το λοιπόν φιλαράκια μου καλά των στοών, αυτά που σας βάζουνε να κάνετε και έχουνε απαίτηση να τα κάνετε άψογα, οι ίδιοι τα είχανε γραμμένα στ’ αρχίδια τους.

Όπως ξέρετε μετά από τα ξεφτιλίκια με το κτήριο της Ελευσίνας, είχαν πολλαπλή υποχρέωση το κατάστημα να είναι ένα διαχειριστικό διαμάντι και να λειτουργεί με κάθε αυστηρότητα, σύμφωνα με το νόμο και με τα λογιστικά πρότυπα.

Οι πρόσφατες εκθέσεις των ορκωτών που διόρισαν οι ίδιοι προσυμφωνημένα, λένε ότι το κατάστημα όχι μόνο δεν ήτονε διαμάντι, αλλά ότι ήτονε η χαρά του κλέφτη.

Παντελής έλλειψη συστήματος ελέγχου, αδυναμία  διαπίστωσης του ταμείου, αθεώρητα βιβλία με διπλοεγγραφές και το βιαστή να βιάζει επί εννέα χρόνια κι η γκόμενα να λέει ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι την εγαμούσανε επί εννέα χρόνια.

Δεν πα να φώναζα τόσα χρόνια προσοχή στο ταμείο και να έγραφα για εταιρική διακυβέρνηση, χρηστή διοίκηση και διαφάνεια.

Αυτοί στ’αρχίδια τους με είχανε γραμμένο και μένα και σας.

Αυτό που αξιώνουνε από σας στη διαχείριση των υποθέσεων των στοών και των ταμείων τους, οι ίδιοι δεν το κάνανε.

Υπάρχει ένας ταμίας στοάς που να μην ξέρει πόσα έχει στο ταμείο του, γιατί αν υπάρχει έστω κι ένας εγώ κλείνω το φόρουμ τώρα.

Οι μόνοι πρόεδροι και ταμίες που δεν ξέραν τι τους γίνεται ήσαν στον πέμπτο όροφο.

Αυτά τα λένε οι εκθέσεις και όχι εγώ ο αναξιόπιστος.

Υπάρχει λοιπόν μια μεγάλη αντίφαση ανάμεσα στη σφιχτή διαχείριση που γίνεται στις στοές και στο μόνιμο μπάχαλο που γίνεται στην κορυφή.

Μπορείτε κύριοι σεβάσμιοι και θησαυροφύλακες των στοών να εξηγήσετε στα μέλη σας γιατί αυτό που γίνεται στη στοά σας δεν γινότανε στη μεγάλη στοά, που συγκροτείται από πρώην σεβάσμιους και ταμίες, με μεγάλη διαχειριστική και συναλλακτική εμπειρία?

Μπορείτε να εξηγήσετε στα μέλη σας όρθια και εν τάξει γιατί οι έμπειροι μάγκες του πέμπτου ορόφου που είχαν μεγάλη διαχειριστική και συναλλακτική εμπειρία και είχαν διπλή υποχρέωση να έχουν ένα διαχειριστικό διαμάντι, δεν έκαναν ούτε αυτά που κάνει ο πιο άπειρος νέος σεβάσμιος και ο πιο άσχετος νέος θησαυροφύλακας.?

Μπορείτε κύριοι σεβάσμιοι και θησαυροφύλακες των στοών να εξηγήσετε στα μέλη σας πως ένα μέλος σας έκλεβε το ταμείο της στοάς σας επί εννέα χρόνια και δεν τον είχατε πάρει χαμπάρι?

Και κυρίως γιατί δεν τον είχατε πάρει χαμπάρι επί τόσα πολλά χρόνια?

Μπορείτε να τα εξηγήσετε όλα αυτά η θα περιμένετε εγκύκλιο από τους μάγκες του μπάχαλου να σας πούνε τι θα κάνετε και τι εξηγήσεις θα δώσετε στους συνδρομητές?

Σούργελα θα γίνετε και σεις ρε?

Η θα μασήσετε την ιστορία με τον κλέφτη?

Το θέμα παίδες ευαγείς δεν είναι ότι πιάσανε και σας δείχνουνε ένα κλέφτη για να ηρεμήσετε.

Το θέμα είναι γενικότερο και όχι μόνο τι σας δείχνουνε η ΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ.

Είναι θέμα αρχών, νοοτροπιών, χρηστής διοίκησης και διαφάνειας στα διοικητικά θέματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του συστήματος.

Δεν μπορεί εσάς να σας έχουνε στρατιωτάκια κι εκεί πάνω να είναι η σπηλιά του Αλί Μπαμπά.

Σας έχουνε στρατιωτάκια, φρόνιμα και με σκυμμένο το κεφάλι ακριβώς για να μπορούνε αυτοί να έχουνε τη σπηλιά του Αλί Μπαμπά, απολύτως ανενόχλητοι.

Παρεξηγούνται και θίγονται εύκολα οι μάγκες του μπάχαλου κι όποιον κουνηθεί τον διαγράφουνε.

Σηκώθηκε ένας να ρωτήσει…Ρε αδελφέ Βασιλογιώργη όλη σου τη ζωή ήσουνα επαγγελματίας στην πληροφορική και στην μηχανογράφηση και έρχεσαι τώρα να μας πείτε ότι δεν είχατε κατάλληλο σύστημα μηχανογράφησης η ότι δεν ξέρατε τι σας γίνεται στα ταμεία και ότι ο λογιστής ερχότανε σε επαφή με το πραγματικό χρήμα, παραβιάζοντας τον μεγαλύτερο κανόνα ασφάλειας στη διαχείριση? Τι είναι αυτά που μας λες κύριε ενδοξότατε?

Για μαλάκες μας περνάτε?

Αυτά είναι οι μεγάλες αλήθειες κύριοι σεβάσμιοι και ταμίες των στοών που δεν θα μπορέσετε να εξηγήσετε στα μέλη σας και γι αυτό οι αξιοπρεπείς αθρώποι θα την κάνουν και θα μείνετε με τα σκουπίδια και τους μάγκες της σπηλιάς του Αλί Μπαμπά.

Τεκτονισμός με σκουπίδια δεν γίνεται παιδιά. Ούτε με Αλί Μπαμπάδες.

Γι αυτό μην τους ξαναδώσετε μία μέχρι να γίνουν ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΙ διαχειριστικοί και οικονομικοί έλεγχοι για μεγάλο βάθος χρόνου, με ΑΠΟΛΥΤΗ διαφάνεια και ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ εγγυήσεις αμεροληψίας.

Τα άλλα είναι για σκουπίδια και Αλί Μπαμπάδες. 

ΜΗΤΣΟΣ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος