...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΡΑΜΣήμερα θα μιλήσουμε για το ποιόν μου, όπως λέει και ο χιράμ, ο όψιμος ψευδώνυμος υπερασπιστής της υπέροχης μστε.


Το ποιόν μου βασικά το ξέρει όλη η Ελλάδα, αφού εγώ ο ίδιος το παρουσιάζω στα γραπτά μου, που διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι.

Το παρουσιάζω γιατί μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι όχι μόνο για να βοηθάω την αυτογνωσία μου αλλά κυρίως για να γελάω με το χάλι που με δέρνει.

Σας εκμυστηρεύομαι πως πιο πολύ γελάω με τα χάλια μου παρά με τα χάλια των άλλων, για τα οποία πάντα θα βρω κάποια δικαιολογία.

Στο ψητό λοιπόν.

Έχω ένα κάρρο ελατώμματα.

Ο Πάπας Γρηγόριος ο Α’ όταν έγραφε τα Magna Moralia, με τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, εμένα πρέπει να είχε στο νου του.

Είμαι τεμπέλης, θεωρώ τον εαυτό μου μέγιστο, τρώω τον αμπακέα, το μυαλό μου τοχω συνέχεια στο μουνί, θέλω όλο και περισσότερα, τα παίρνω στο κρανίο με το παραμικρό και είμαι ζηλιαρόσκατο.

Τελικά αυτός ο Πάπας ψιλομαλάκας ήτονε γιατί μπόρεσε να δει τόσα λίγα, ενώ έχω πολύ περισσότερα ελαττώματα.

Κι αυτά τα ξέρετε, όπως φερ ειπείν ότι μιλάω σα λαχαναγορίτης.

Αφού ρε παιδιά γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βαρβάκειο λαχαναγορά, είναι φυσικό να έχω χούι και να μην μιλάω σα δεσπότης.

Όσο και να προσπάθησα, το χούι είναι άτιμο πράμα.

Το προπατορικό αμάρτημα και η αμαρτία γενικά, μάλλον εκφράζει την έννοια της θεμελιώδους κοινωνικής ατέλειας στα πλαίσια ένος δεοντολογικού οραματισμού, που διαλαλούνε οι απατεώνες και οι πραματευτάδες της εξουσίας για να την χώνουνε στους μαλάκες που μασάνε και να τους τα παίρνουνε.

Τελικά είναι σαν να κατηγορείς τον κορκόδειλο γιατί καταβροχθίζει τα κοτόπουλα.

Οι κορκόδειλοι κοτόπουλα τρώνε και όχι καρμπονάρες.

Αφού αυτή είναι η φύση μας, κύριος, τι ζόρι τραβάς?

Θα μου πεις τώρα τα γνωστά περί κοινωνικών επιταγών για την ειρηνική συμβίωση και τα τοιαύτα, που λέει κι ο φίλος μου ο Αλέκσης, όταν τον ρωτάω για τον ΕΝΦΙΑ, δηλ. τον κορκόδειλο που τρώει εμένα.
Ας μην το δυσκολέψω με φιλοσοφικές αναζητήσεις, δεοντολογικές αξιολογήσεις, ηθικές επιταγές και τα τοιαύτα.

Αυτό που με ορμήνεψε ο μακαρίτης ο πατέρας μου ήταν να γίνω καλός άνθρωπος και προ παντός να μην γίνω κλέφτης και πούστης.

Για να χαλιναγωγήσω τα πάθη μου και κυρίως για να μην γίνω κλέφτης και πούστης, μπήκα στο μασονείο, που είναι ένα σύστημα που βοηθάει στον περιορισμό και στην εξαφάνιση των ελαττωμάτων.

Με το που μπήκα έπαθα πλάκα από το μέγεθος της ξεφτίλας μου, αφού όλοι εκεί μέσα ήσαν όχι απλά πολύ καλλίτεροι από μένα αλλά σχεδόν άγιοι.

Μιλάμε για μοναδικό φαινόμενο, όπου τόσους άγιους δεν βλέπεις ούτε στο πανυγήρι των αγίων πάντων και όπου όλοι σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιός είναι περισσότερο άγιος από τον άλλο.

Αυτός ο σκοτωμός για την αγιότητα, αναγκαστικά σε επιρρεάζει και συμβαίνουν μαγικά πράγματα με κυριότερο ότι κάποια στιγμή, πιάνεις τον εαυτό σου να φωνάζει ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΓΙΟΣ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Με αυτόν τον πανάρχαιο και δοκιμασμένο τρόπο της ευγενούς άμιλλας, θεραπεύτηκαν όλα τα ελαττώματά μου και κατέστην μια αψεγάδιαστη ηθική προσωπικότητα, άμωμος, αγνός και άγιος.

Μάλιστα μου δώσανε και σηματάκι για το πέτο, που φορώ γεμάτος ικανοποίηση και δικαιολογημένη περηφάνεια.

Οι μεγαλύτεροι άγιοι εκεί μέσα είναι οι ένδοξότατατοι άγιοι, που τους προσκυνούν όλοι οι υπόλοιποι άγιοι.

Αυτοί οι ενδοξότατοι άγιοι είναι σαν τον άγιο Πέτρο γιατί κρατούν τα κλειδιά του παραδείσου.

Στον παράδεισο αυτό για να μπεις δεν φθάνει να είσαι ο αγιότερος των αγίων, αλλά πρέπει να έχεις και άλλες δύο ακόμα, σπανιότατες προυποθέσεις, ώστε να φανείς αντάξιος της ουράνιας ευτυχίας.

Αυτές οι δυο προυποθέσεις καθορίζονται από τη φύση και τις ιδιότητες του παραδείσου αυτού, που ουδείς μπόρεσε να περιγράψει το μεγαλείο του, εκτός από κατι ευλογημένους ορκωτούς, που μπήκαν σε προσυμφωνημένες περιοχές του και μας μετέφεραν μια ενορατική συμβολική γνώση, που αγωνιζόμαστε να αποσυμβολίσουμε, μπας και κάποτε αξιωθούμε να εισέλθουμε και να δούμε φως.

Έτσι λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια που περάσανε, αφού θεράπευσα πλήρως όλα τα ελαττώματά μου και έγινα και ΑΓΙΟΣ και ΑΓΙΟΤΑΤΟΣ, τοβαλα αμέτι μωχαμέτι να γίνω ΕΝΔΟΞΟΤΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ και να μπορέσω κάποτε να εισέλθω στον παράδεισο.

Όπότε έβαλα κάτω τις ιερές γραφές των ευλογημένων των ορκωτών και χρόνια τώρα προσπαθώ να τις αποσυμβολίσω, ώστε να βρω τις δύο μυστικές προυποθέσεις που χρειάζονται για να τρουπώσω.

Το τι ξενύχτι έχω ρίξει για να αποσυμβολίσω αυτά τα ιερά κείμενα δεν μπορώ να σας περιγράψω, ρε μαστόρια μου.

Τι Πάικ,  τι Μπλαβάτσκυ και μυστικές διδασκαλίες, τι λογιστικά πρότυπα και ελεγκτικές διαδικασίες στις μεθόδους ανίχνευσης της αρπαχτής, δεν περιγράφεται.

Έρρεψα ο άνθρωπος.

Τα χαράματα έγερνα απ την εξάντληση πάνω στις εκθέσεις των ορκωτών και μ’ έπαιρνε ο ύπνος.

Ένας ύπνος βαθύς, που τέλειωνε πάντα απότομα από το ίδιο όνειρο, να εμφανίζεται  ο πατέρας μου και να μου λέει.

ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ.

ΑΓΙΟΣ ΜΗΤΣΟΣ Ο ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος