...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣΚαι να θέλαμε να υποστηρίξουμε τις θέσεις της μεγάλης στοάς της Ελλάδος δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί είναι προφανώς άδικες.

Από την πρώτη στιγμή της δημόσιας εμφάνισής του το 2007, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM, τοποθετήθηκε με καθαρότητα,  διαμετρικά αντίθετα στις θέσεις των διοικήσεων της μεγάλης στοάς, των τελευταίων σαράντα ετών.

Είμαστε πλήρως και σταθερά αντίθετοι με τις θέσεις της μστε.

Η στάση της στο Μακεδονικό Εθνικό θέμα, το πλήθος των παράνομων καταστατικών διατάξεων και των σκανδαλωδών πρακτικών της συνθέτουν μια αποκρουστική εικόνα τελείως απαράδεκτη για Ελληνική Τεκτονική οργάνωση.

Η κάθετη πτώση όλων των ποιοτικών και ποσοτικών μεγεθών της αποδείκνυε με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την μεγάλη παρακμή και επιβεβαίωνε τις αρνητικές θέσεις μας γι αυτήν.

Είναι εντυπωσιακή αλλά και χαρακτηριστική των παραπάνω η πλήρης επαλήθευση των θέσεών μας που παρουσιάσθηκαν από την πρώτη μέρα της εμφάνισής μας και που τεκμηριώθηκαν και αναλύθηκαν στη συνέχεια, με πλήθος άρθρων μας.

Ένα από τα κείμενα που βρίσκεται μονίμως αναρτημένο στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας μας, με τον τίτλο ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, αναφέρει μεταξύ άλλων  

Στη χώρα μας ο Ελευθεροτεκτονισμός βρίσκεται στο κοινωνικό περιθώριο και σε πρωτοφανή έκπτωση για Ευρωπαική χώρα.
Κύριοι υπεύθυνοι είναι οι διοικήσεις της Μεγ. Στοάς της Ελλάδος, των τελευταίων σαράντα, περίπου, χρόνων, που απεδείχθησαν ανίκανες να παράγουν και να προβάλουν προοδευτικό τεκτονικό έργο.
Το μεγάλο σχίσμα του 1986 ήταν το τελευταίο ορόσημο.
Οι διοικήσεις όμως δεν πήραν το μήνυμα και συνέχισαν την πορεία της έκπτωσης και απαξίωσης του Τάγματος.
Ήδη τα εργαστήρια ερήμωσαν ποιοτικά και ποσοτικά.
Η διοίκηση αντιλαμβανόμενη ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κρίση επιδίδεται σε κρεσέντο αυταρχισμού και αλαζονείας, με αποκρουστικές, σκοταδιστικές και φασιστικές πρακτικές, ψευτοδικαστήρια, διαγραφές κλπ
Παράλληλα η μεγάλη κρίση στο Ύπατο Συμβούλιο φανερώνει την πλήρη αδυναμία του Τάγματος να βγεί από το τέλμα.
Η στάση της Μεγ. Στοάς στο θέμα της Σκοπιανής μεγάλης στοάς και το κρίσιμο και αποφασιστικό για την κοινωνική θέση και αναγνώρισή της, έλλειμμά της σε κορυφαίο Εθνικό θέμα και η ταυτόχρονη απεμπόληση της πατριωτικής παράδοσης του Ελληνικού Τεκτονισμού, οδηγούν αυτό το διοικητικό μόρφωμα στο τέλος της ύπαρξής του.
Έφτασε στο σημείο, εκ των ηγετών της να γράφει ότι οι Τέκτονες δεν μπορούν να μιλούν για ηθική, ότι αλληλοκατηγορούνται για ατιμωτικές κατηγορίες, ότι υπάρχουν και συγκαλύπτονται διαχειριστικά θέματα...
Το τέλος έχει έρθει και τα σημάδια του είναι ξεκάθαρα.
Εάν ένα σύστημα δεν ανταποκρίνεται στα μεγέθη και τις αξίες που το ίδιο έχει προδιαγράψει, οποιαδήποτε τυχαία αναγνώριση ή δίπλωμα δεν το σώζει από την αντινομία του και τελικά από την περιθωριοποίηση και την εξαφάνισή του.
Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα θεσμών που κατάντησαν σφραγίδες απλές και από κινήματα που αν και ακαταχώρητα στα επίσημα βιβλία προσδιόρισαν αποφασιστικά την πορεία της ανθρωπότητας.
Ο Τεκτονισμός θα συνεχίσει να υπάρχει και να περιμένει εκείνους που μπορούν να υλοποιήσουν τις ανθρωπιστικές προτροπές του.
Πάντοτε θα υπάρχουν εκείνοι που θέλουν και μπορούν να αγωνίζονται τον συνεχή αγώνα του υψηλοτάτου τεκτονικού ήθους που μας επισημαίνει το τυπικό μας"...ότι δια τους αμυήτους θεωρείται υψίστη αρετή, δι' ημάς θεωρείται απλή εκπλήρωσις καθήκοντος...."
Τεκτονισμός και μύηση υπήρχε για χιλιάδες χρόνια πριν τις Μεγάλες Στοές, τα διοικητικά - εξουσιαστικά και μη μυητικά αυτά μορφώματα που, τα περισσότερα από αυτά, ήδη προσμέτρησαν τον άχρηστο και τις περισσότερες φορές καταστροφικό βίο τους και χάνονται μέσα στην ανικανότητα, στα σκάνδαλα και την ερήμωση.

Από τότε που αναρτήθηκε το κείμενο αυτό έχουν περάσει οκτώ χρόνια και οι διοικήσεις της μστε έκαναν ότι μπορούσαν για να το επιβεβαιώσουν πλήρως.

Οι δικές μας θέσεις δικαιώθηκαν και όχι οι θέσεις της μστε και αυτό το τονίζουμε όχι για τους κακόπιστους απέναντί μας αλλά για τους άπραγους ρομαντικούς που επιμένουν να ελπίζουν σε ανάσταση νεκρών.

Αχ αυτοί οι άπραγοι ρομαντικοί….

Τα πρόσφατα πολλά σκάνδαλα σημαίνουν το τέλος της οργάνωσης αυτής και αυτό δεν είναι αναστρέψιμο.

Ίσως επιβιώσει τυπικά αλλά δεν θα έχει τίποτα που να θυμίζει Ελευθεροτεκτονική οργάνωση και κυρίως δεν θα έχει το αδελφικό ήθος που έχει χαθεί προ πολλού.

Λυπούμαστε για το εξευτελιστικό τέλος της και η λύπη μας αυτή δεν είναι ρηματική αλλά πραγματική.

Δεν είμασταν άπραγοι ρομαντικοί και ούτε παγιδευτήκαμε σε στείρα κριτική.

Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να μην φθάσουν εδώ τα πράγματα.

Συνεχείς απεγνωσμένες προειδοποιήσεις μας αγνοήθηκαν και περιφρονήθηκαν.

Όλες…. μα όλες οι διοικήσεις της μστε έπραξαν τα αντίθετα απ΄όσα τους προτείναμε και ιδού τα αποτελέσματα.

Η εποχή μας είναι ανελέητη.

Οι ταχύτατες και μεγάλες αλλαγές σαρώνουν και εξαφανίζουν κυριολεκτικά τα πάντα και όχι μόνο τα προβληματικά η τα αδύναμα.

Τα νέα εργαλεία της πληροφορίας δημιουργούν καθημερινά ένα νέο κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα ξέραμε.

Οι ρομαντικές εμμονές μας στα παλιά και οι προκαταλήψεις μας θρυμματίζονται καθημερινά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γονατίσουμε και να θρηνούμε για το οικείο όμορφο που χάνουμε.

Αντίθετα θα πρέπει να αφουγκρασθούμε την εποχή μας και να εργασθούμε για νέο, ακόμα πιο ανθρώπινο κόσμο.

Ευτυχώς το παλιό φεύγει πολύ γρήγορα αν και είμαστε πολύ ρομαντικοί για να χαρούμε το νέο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος