...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣΘεωρούμε πως πρέπει να εξηγούμε στους αναγνώστες μας ότι δήποτε αφορά το φόρουμ και την αρθρογραφία του, αρκετά συχνά, ώστε να μην δημιουργούνται και οι ελάχιστες παρερμηνείες.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM δημιουργήθηκε το 2007.

Είναι μια ένωση προσώπων που επιδιώκει πολιτιστικούς τεκτονικούς σκοπούς και κυρίως την λειτουργία διαδικτυακών μέσων ασχολούμενων με Τεκτονικά θέματα.

Δημιούργησε ιστότοπους στο διαδίκτυο και σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζει Τεκτονικά θέματα, που αφορούν κυρίως τον Ελληνικό Ελευθεροτεκτονισμό.

Υπήρξε το πρώτο στο είδος του στην  Ελλάδα και γρήγορα όχι μόνο επιβλήθηκε αλλά δημιούργησε πρότυπα και δίδαξε τους επόμενους πολλά για την διαδικτυακή παρουσίαση του Ελευθεροτεκτονισμού.

Σήμερα, μετά από εννέα χρόνια το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM συνεχίζει να κυριαρχεί στην Τεκτονική ενημέρωση και στην παρουσίαση θέσεων για την πρόοδο του Ελληνικού Τεκτονισμού.

Η πορεία αυτή δεν ήταν εύκολη.

Δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, δεν είχαμε σχετική πείρα και κάναμε λάθη.

Δεχθήκαμε τραγικές πιέσεις από τις κατεστημένες δυνάμεις που ήθελαν τον Ελληνικό Τεκτονισμό, σιωπηλό στο περιθώριο της παρακμής, ώστε να τον χειραγωγούν και να αποζούν από την διαχείρισή του.

Οι συκοφαντίες και οι απειλές ήσαν και είναι ακόμη στο πρόγραμμα όλων αυτών που θέλουν το ιστορικό προπύργιο του Ελληνικού Διαφωτισμού καθημαγμένο.

Η αλήθεια και η δημοσιότητα είναι οι δυνάμεις μας και με αυτές κερδίσαμε την τρίτη και την σπουδαιότερη.

Την δύναμη των ανθρώπων.

Ο απόλυτος σεβασμός στην αλήθεια, η παρουσίαση των θέσεών μας, η προβλεπτικότητα και η επαληθευσιμότητα του FORUM, δεν αμφισβητούνται ούτε από τους άσπονδους φίλους του.

Η μέθοδός μας είναι απλή και έχει παρουσιασθεί πολλές φορές.

Παρουσίαση των πραγματικών γεγονότων και των θέσεών μας πάνω σ΄αυτά, ώστε να ελεγχόμαστε και μεις οι ίδιοι για την ποιότητα των κρίσεων και των θέσεων που παρουσιάζουμε. 

Δεν έχουμε απεριόριστες δυνατότητες και γι αυτό ιεραρχούμε τα γεγονότα που παρουσιάζουμε.

Στην Ελλάδα η Τεκτονική πραγματικότητα συγκροτείται από την ύπαρξη και την δράση των Ελευθεροτεκτόνων ατομικά αλλά και των διαφόρων Τεκτονικών η παρατεκτονικών οργανώσεων, ανάμεσα στις οποίες δεσπόζει η ΜΣΤΕ και οι σχετιζόμενες με αυτήν οργανώσεις.

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής μας μέχρι σήμερα επικεντρώσαμε την αρθρογραφία μας στις καταστροφικές πολιτικές των διοικήσεων της ΜΣΤΕ των τελευταίων σαράντα – πενήντα ετών.

Δεν παγιδευθήκαμε σε στείρα κριτική η συνθήματα αλλά παρουσιάσαμε τα γεγονότα, ασκήσαμε κριτική και προτείναμε λύσεις.

Οι διοικήσεις της ΜΣΤΕ έπραξαν τα αντίθετα από όσα τους προτείναμε και κυρίως έπραξαν τα αντίθετα από την λογική και ήδη οι οργανώσεις αυτές διαλύονται από τα λάθη των ίδιων των διοικήσεών τους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι τα μεγάλα προβλήματα και η σημερινή τραγική κατάληξη τους είχαν προβλεφθεί με κάθε λεπτομέρεια από την αρθρογραφία μας, η οποία αν και πρότεινε νόμιμες, λογικές και συναινετικές λύσεις, περιφρονήθηκε από τις διοικήσεις της ΜΣΤΕ.

Δεν διακρίνουμε σε καλές η κακές διοικήσεις γιατί τις θεωρούμε όλες κακές και τα ίδια τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν.

Δεν είμαστε μέλη,  δεν έχουμε δεσμούς η συμφέροντα στην ΜΣΤΕ και ούτε θέλουμε να καταστούμε παράγοντες αυτής της παρακμιακής οργάνωσης, η οποία συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της αρθρογραφίας μας αποκλειστικά λόγω της δεσπόζουσας θέσης της και των συνεχών μεγάλων σκανδάλων που δημιουργούνται σ αυτή, επί μεγίστη βλάβη ολόκληρου του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού, που εκτίθεται ανεπανόρθωτα στην Ελληνική κοινή γνώμη. 

Η θέλησή μας για την ΜΣΤΕ είναι η μία και μοναδική αξίωση που έχουν πάντες έναντι πάντων σε μια κοινωνία.

Η τήρηση της νομιμότητας.

Το αξιώνουμε σαν μέλη αυτής της κοινωνίας, υπεύθυνοι πολίτες και ελευθεροτέκτονες που πρώτοι πρέπει να υλοποιούμε τις πολιτειακές αρχές της χώρας μας και τις καταστατικές αξίες της αδελφότητάς μας.

Το κρισιμότερο των πρόσφατων σκανδάλων της ΜΣΤΕ είναι το διαχειριστικό και εκεί οφείλουμε να επικεντρώσουμε την αρθρογραφία μας αυτού του καιρού.

Και εδώ η θέση μας είναι συνεπής, ξεκάθαρη και απόλυτα σαφής.

Τα γεγονότα που έχουμε παρουσιάσει από της ιδρύσεώς μας σχετικά με τα διαχειριστικά και οικονομικά θέματα της ΜΣΤΕ, συγκροτούν ένα εξαιρετικά σκανδαλώδες και παράνομο διαχειριστικό οικονομικό περιβάλλον το οποίο πρέπει να καταλυθεί και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, μέσω εξονυχιστικών διαχειριστικών και οικονομικών ελέγχων, διαφανών και αξιόπιστων, που θα καταλογίσουν τις ευθύνες στα υπεύθυνα πρόσωπα των οργανώσεων αυτών, όποια κι αν είναι.

Είναι τελείως απαράδεκτο και καταστροφικό να διασύρεται ολόκληρος ο Ελληνικός Ελευθεροτεκτονισμός από τα συνεχή μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα της ΜΣΤΕ.

Δεν θα παραμείνουμε απαθείς θεατές και δεν θα ανεχθούμε να παραμείνουμε όμηροι μιας σκανδαλώδους παραβατικότητας.

Δεν θα ανεχθούμε να καταστούν οι λέξεις Τέκτων και λαμόγιο συνώνυμες.

Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες συγκαλύψεις και το θέμα της διαχειριστικής παραβατικότητας πρέπει να εκλείψει οριστικά.

Χρόνια επιμένουμε σταθερά και με συνέπεια στις θέσεις μας αυτές και τα πρόσφατα μεγάλα σκάνδαλα των τεραστίων ελλειμμάτων και των υπεξαιρέσεων όχι μόνο επαληθεύουν την προφητική αρθρογραφία μας αλλά επιβάλλουν επιτακτικότερα να γίνουν άμεσα τα όσα ζητάμε από το 2014.

ΑΜΕΣΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

H.M.F.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος