...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙΑκούστε τι λένε ο Βασιλογιώργης, ο Παπαδόπουλος και η παρέα τους και πείτε μου αν μπορεί να υπάρξει έστω κι ένας άνθρωπος που θα τα πιστέψει.

Στα επίσημα έγγραφα τους λένε ότι στις 3.1.2016 ο Βασιλογιώργης, ο Παπαδόπουλος και ο Ματτές καλούνε τον λογιστή και του ζητάνε εξηγήσεις για τις διπλοεγγραφές και τα ελλείμματα.

Ο λογιστής ομολογεί αμέσως ότι υπεξαίρεσε 350.000 ευρώ.

Την επόμενη μέρα 4.1.2016 πάει στο ΚΕΠ και θεωρεί το γνήσιο της υπογραφής του σε ένα χειρόγραφο κείμενο που ομολογεί ότι υπεξαίρεσε 350.000 ευρώ σε μετρητά και ότι αυτή η υπεξαίρεση που γινόταν σταδιακά και επί διάστημα εννέα ετών δεν έγινε αντιληπτή γιατί ούτε ο ταμίας Παπαδόπουλος, ούτε κανένας άλλος από το διοικητικό συμβούλιο είχε γνώσεις λογιστικής για να διαπιστώσει τις διπλοεγγραφές. Αυτό το έγγραφο, που περιέχει 1. την ομολογία και 2. την βεβαίωση για την άγνοια του ταμία και των μελών του Δ.Σ., πάει και την καταθέτει την ίδια μέρα σε συμβολαιογράφο με την εντολή αντίγραφό της να μπορεί να πάρει μόνο ο ίδιος και οι Παπαδόπουλος και Ματτές. 

Δεν θα σχολιάσω ότι, σύμφωνα με τα επίσημα κείμενά τους ο λογιστής έκλεβε επί τραγικά μεγάλο χρονικό διάστημα (εννέα χρόνια), ούτε ότι έκλεβε μετρητά, παραβιάζοντας έτσι τον πρώτο μεγάλο κανόνα ασφάλειας στη διαχείριση, που θέλει το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων και την μη επαφή του λογιστή με το μετρητό χρήμα.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι η ομολογία γίνεται, συντάσσεται γι αυτήν έγγραφο και κατατίθεται σε συμβολαιογράφο. Όλα αυτά σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών.

Αν και με την ομολογία αυτή στοιχειοθετείται έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος, αυτή δίνεται αμέσως και την επόμενη μέρα υπογράφεται το παραπάνω πρόχειρο κείμενο, που κατατίθεται σε συμβολαιογράφο.

Συνήθως αυτού του είδους οι υπεξαιρέτες δεν ομολογούν αμέσως και προσπαθούν να αποδώσουν τα ελλείμματα και τις σχετικές εγγραφές σε άλλους λόγους η σε άλλα πρόσωπα.

Πολλοί σιωπούν επιφυλασσόμενοι να εξακριβώσουν αν υπάρχουν οι παραπάνω «έξοδοι διαφυγής».

Ακόμα και αν βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής, σπάνια θα ομολογήσουν αμέσως και ακόμα σπανιότερα θα υπογράψουν κείμενο ομολογίας της υπεξαίρεσης, που θα καταθέσουν μάλιστα και σε συμβολαιογράφο η θα παραδώσουν στο θύμα τους, για τον απλούστατο λόγο ότι ελπίζουν ότι θα βρεθούν έξοδοι διαφυγής στο εγγύς μέλλον και για τον ακόμη απλούστερο λόγο ότι μπορούν να το κάνουν με την άνεσή τους στους επόμενους μήνες, που θα περάσουν πριν εξετασθούν από τις δικαστικές αρχές. (αφού συμβουλευθούν δικηγόρους, διαπραγματευθούν με το θύμα κλπ). 

Αυτά όλα που συνέβησαν στην περίπτωσή μας είναι πολύ εντυπωσιακά, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλεισθούν.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι στο παραπάνω έγγραφο ο υπεξαιρέτης λογιστής σπεύδει να βεβαιώσει ότι και ο υπεύθυνος ταμίας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν είχαν γνώσεις λογιστικής, ώστε να αντιληφθούν τα τεχνάσματά του και τις υπεξαιρέσεις.

Υπόψη ότι μιλάμε για απλογραφικά βιβλία εσόδων εξόδων, που τηρούνται εύκολα και από αγράμματους μικροεπαγγελματίες και που οι μόνες γνώσεις λογιστικής που χρειάζονται είναι η πρόσθεση και η αφαίρεση (ο πολλαπλασιασμός μόνο αν έχει ΦΠΑ). 

Ο κλέφτης δηλ. βεβαιώνει ότι οι φύλακες κοιμόντουσαν και γι αυτό δεν αντιλήφθηκαν την κλοπή.

Αν σκεφθούμε το σκάνδαλο της Ελευσίνας και την αυξημένη φύλαξη που έπρεπε να υπάρχει και δεν υπήρχε από τους φύλακες, τότε αυτή η πρεμούρα του κλέφτη να απαλλάξει τους φύλακες που δεν φύλαγαν, θα μπορούσε να εκληφθεί και σαν «συναδελφική αλληλεγγύη» μεταξύ δύο παραβατών δηλ. εκείνων που παρανόμησαν, μη παίρνοντας τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας και εκείνου που παρανόμησε, κλέβοντας και  εκμεταλλευόμενος την απουσία των μέτρων ασφάλειας.

Ας δεχθούμε τους ισχυρισμούς του κλέφτη ότι ο Ταμίας και οι άλλοι του Δ.Σ. δεν είχαν γνώσεις λογιστικής και ας υπομείνουμε ακόμη και το ότι δεν ξέρανε να διαβάζουν τα βιβλία εσόδων εξόδων.

Τόσοι λογιστές είναι μεταξύ των μελών τους.

Δεν μπορούσαν να βάζουν κάποιους να ελέγχουν που και που τι διάολο έγραφε ο λογιστής τους?

Δεν μπορούσαν να καλούνε τα μέλη της εκλεγμένης από την γενική συνέλευση επιτροπής να ρίχνει μια ματιά για να ελέγχει το λογιστή όταν μάλιστα ξέρανε ότι είχε πρόσβαση και στο πραγματικό χρήμα?

Όλα αυτά τα εντυπωσιακά μαζεμένα την ώρα που πλησιάζει η τσιμπίδα των ελέγχων από το οικονομικό έγκλημα και την εποπτεύουσα αρχή για την τύχη των εκατομμυρίων που αναφέρουν οι ιππότες στις καταγγελίες τους.

Δεν μπορώ να ισχυρισθώ με απόλυτη βεβαιότητα οτιδήποτε σχετικό με τα παραπάνω, αν και μέσα μου γελάω με όλα αυτά και με τον τρόπο που παρουσιάσθηκαν.

Να σου λένε τώρα μεγάλοι άνθρωποι, έμπειροι επιστήμονες και επαγγελματίες ότι δεν μπορούσαν να διαβάσουνε το βιβλίο εσόδων εξόδων και ότι γι αυτό δεν καταλάβανε ότι τους κλέβανε επί εννέα χρόνια, δεν είναι απλά να γελάς αλλά να πέφτεις στο πάτωμα σφαδάζοντας από τα γέλια.

Ρε, που τους βρήκατε αυτούς τους απίθανους?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος