...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙΜου λένε πολλά διάφοροι συνδρομητές του αχαρνείου για τις γενικές συνελεύσεις και τα όσα θαυμαστά έλαβαν χώρα σ’ αυτές τις πρωτοφανείς στην ιστορία του συνελεύσεις σε δόσεις ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Μεταξύ των άλλων μου λένε ότι δεν εμφανίσθηκαν στο συνδρομητικό κοινό οι εκθέσεις της διορισμένης από την γενική συνέλευση εξελεγκτικής επιτροπής.

Σιγά τα ωά τους απαντώ.

Σάμπως οι εκθέσεις που παρουσιάσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λέγανε την αλήθεια?

Η μήπως είδατε ποτέ καμία αληθινή έκθεση της μστε?

Εδώ και τριάντα χρόνια αν διαβάσετε τις εκθέσεις που όλα τα βρίσκανε άψογα, θα περιμένατε η μστε να είναι τουλάχιστον κάτι σαν το ίδρυμα Ωνάση, Νιάρχου, Λάτση, το Χαμόγελο του παιδιού, η γκρην πης όλα μαζί σε ένα, με δεκάδες χιλιάδες επιφανέστατα μέλη κλπ, κλπ.

Μόνο που δεν θυμίζει τίποτα από τα παραπάνω και στην πραγματικότητα είναι μια μικρή ένωση προσώπων, στο περιθώριο της κοινωνίας.

Και μην διαμαρτύρεσθε για τις εκθέσεις γιατί ειδικά φέτος παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά μια έκθεση που δεν απείχε και πολύ από την σκληρή πραγματικότητα.

Η καλλίτερη έκθεση που παρουσιάσθηκε στο αχαρνείο είναι η ομολογία του κλέφτη λογιστή.

Αυτή η έκθεση κατ’ αρχήν βγάζει ψεύτικες όλες τις προηγούμενες για χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα ετών, αφού όλο αυτό το χρονικό διάστημα γινότανε το σούφρωμα του ταμείου, που οι ελεγκτικές επιτροπές και οι διοικήσεις δεν είχανε επισημάνει και γράφανε χαζομάρες στις εκθέσεις τους. 

Επί τέλους βρέθηκε και ένας υπεύθυνος άνθρωπος να πει κάποιες αλήθειες.

Επί εννέα χρόνια τους έπαιρνε το κιλοτάκι και ουδείς είχε πάρει μυρωδιά.

Μιλάμε για παιδιά τζιμάνια στις διοικήσεις και στις εξελεγκτικές επιτροπές.

Δεν είχανε γνώσεις λογιστικής γράφει στην έκθεσή του ο κλέφτης και αφού δεν μπορούσανε να καταλάβουνε τι γράφανε τα βιβλία εσόδων εξόδων, τους έκλεβα με την ησυχία μου.

Ούτε καν οι ταμίες καταλάβαιναν οτιδήποτε και ας έκλεβα σε μετρητά.

Ουδείς έλεγχος υπήρχε και ουδείς κατάλαβε οτιδήποτε επί εννέα χρόνια.

Πες τα χρυσόστομε γιατί τόσα χρόνια που τους γράφουμε ότι καλά τους έλεγε ο Λεμπέσης ηλίθιους και πανύβλακες, αυτοί λέγανε ότι τους βρίζουμε.

Εδώ τους γράφαμε στα 2013, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑ κι αυτοί αντί να πάνε αμέσως να ελέγξουνε το ταμείο τους, βάζανε πλάτη στον Καραμουρτζούνη και τρέχανε να πάρουνε βαθμουλάκι και να του φιλήσουνε το χέρι. 

Καλά, μιλάμε για ενδοξότατους ηλίθιους, που γράψανε έπος βλακείας.

Όλα όσα λέει ο κλέφτης λογιστής τα αποδέχτηκαν οι διοικούντες, που ζήτησαν και πήραν σχετικό πιστοποιητικό με το γνήσιο της υπογραφής και κατατεθειμένο σε συμβολαιογράφο περί των συνεχών κλοπών και της συνεχούς βλακείας τους, ομού.

Όλοι αποδέχτηκαν την έκθεση του κλέφτη και ουδείς τόλμησε να τον διαψεύσει, του Μητσάρα, μηδόλως εξαιρούμενου.

Ακόμα και αυτό το αθλιότατο φόρουμ που έχει αμφισβητήσει όλα τα έγγραφα του Αχαρνείου, από κτίσεως του πρώτου ναού, δεν μπόρεσε να διαψεύσει αυτήν την πανθομολογούμενη έκθεση για το πλιάτσικο διαρκείας και την πρωτοφανή ανεπάρκεια των διοικούντων.

Αντίθετα μάλιστα, αυτή η πανθομολογούμενη αλήθεια, που γράφει ο λογιστής και που διακηρύσσει ασμένως η διοίκηση, για το συνεχές πλιάτσικο και την συνεχή ανεπάρκεια των διοικούντων, ήταν η μόνιμη εμμονή και το προσφιλέστατο αντικείμενο των χιλιάδων άρθρων του φόρουμ.

Το φόρουμ μάλιστα δεν μιλούσε μόνο περί συνεχούς ανεπαρκείας των διοικήσεων αλλά περί ηλιθιότητος, σε βαθμό κακουργήματος.

Έκθεση λογιστή, διοικήσεις της μστε και φόρουμ επιτέλους συμφώνησαν σε κάτι που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.

Ότι επί χρόνια γινότανε κακουργηματικό πλιάτσικο και ότι οι διοικήσεις ήσαν επί χρόνια κακουργηματικά ανεπαρκείς και δεν καταλάβαιναν, οτιδήποτε περί κακουργημάτων.

Στη συνέχεια όμως υπήρξε μια διαφωνία πάνω σε μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Πταισματάκι, για μην ξεχνάμε και τις παραδόσεις μας.

Ο λογιστής λέει πως από τα εκατομμύρια που λείπουν, έκλεψε μόνο 350.000 ψωροχιλιάδες και πως τα υπόλοιπα δεν ξέρει τι έχουνε γίνει.

Το φόρουμ από ετών φωνάζει πως εκεί μέσα υπάρχουν αρκετοί κλεφταράδες που μόνο οι εξονυχιστικοί και αδιάβλητοι έλεγχοι θα αποκαλύψουν, μιας και οι διοικήσεις έχουνε ιστορικό και άφθονα πιστοποιητικά ηλιθιότητας.

Η διοίκηση αρνείται να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι.

Λογιστής και φόρουμ φαίνεται ότι συμφωνούν στα περισσότερα, ενώ η διοίκηση μειοψηφεί στο θέμα.

Ποιός απ’ όλους άραγε να έχει δίκιο, για να στοιχηματίσουμε σε κανένα σίγουρο? 

Εσείς τι στοίχημα βάζετε?

ΜΗΤΣΟΣ Ο ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος