...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣΤο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM παρουσιάζει ενδεικτικά ντοκουμέντα για την συστηματική και διαρκή παραπλάνηση των Ελλήνων Τεκτόνων και της Ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την «νομιμοποίηση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού» με το ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ.

Από τα πρώτα άρθρα μας ήταν το άρθρο το καθηγητή Σπήλιου Αναγνωστόπουλου περί ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που αξίζει να διαβάσετε.


Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα

«…Εδώ και πολλά χρόνια οι διοικήσεις της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος διαρκώς και με την αφόρητη επιμονή, που καταδηλώνει το μόνιμο άγχος και τον αλυτρωτισμό τους, διακηρύσσουν ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός έχει αναγνωρισθεί από το κράτος, ως ίδρυμα η ότι το Τεκτονικό ίδρυμα είναι ο επίσημος και αναγνωρισμένος από το κράτος Ελευθεροτεκτονισμός.
Αυτό το τελευταίο χρησιμοποιούν για να απαξιώνουν τις άλλες τεκτονικές οργανώσεις της χώρας.
Στα έγγραφα και τα κείμενά τους με ιδιαίτερη φροντίδα αναφέρουν το Τεκτονικό Ίδρυμα δίπλα στη Μεγάλη Στοά και γενικώτερα χρησιμοποιούν το Τεκτονικό ίδρυμα για την επικοινωνία της Μεγάλης Στοάς με την έξω κοινωνία, επιδιώκοντας μάλλον να παραστήσουν σ' αυτήν ότι διαθέτουν εχέγγυα επισημότητας και νομιμότητας.
Από την επίγνωση της ανικανότητάς τους για την πραγματοποίηση του ουσιαστικού τεκτονικού έργου και την αγωνία τους να εμφανίσουν κάποια τυπική, έστω, επιτυχία δεν αντελήφθησαν, τόσα χρόνια, ότι το να λένε ότι ο Τεκτονισμός στην Ελλάδα είναι αναγνωρισμένος από το κράτος σαν ίδρυμα ήταν όχι μόνο ένα χονδροειδέστατο ψέμα αλλά και μια γκάφα ολκής.
Και τούτο διότι ίδρυμα νομικά σημαίνει σύνολο περιουσίας που επιδιώκει σκοπό και ο Ε.Τ. ουδαμού στον κόσμο αναγνωρίζεται σαν περιουσία.
Μόνο περιουσία δεν είναι ο Ε.Τ.. Είναι άνθρωποι, είναι ήθος, σύμβολα, ιδέες, όνειρα, μύηση, αγώνες, ιστορία, παράδοση, τρόπος ζωής….Τα τελευταία χρόνια επιχειρήθηκε εντελώς αδόκιμα να ταυτιστεί η. Μεγάλη Στοά - Μεγάλη Ανατολή με το Τεκτονικό Ίδρυμα τόσο διοικητικά, όσο και λογιστικά, ενώ και από την απλή σύγκριση των σκοπών τους προκύπτει αβίαστα η τεράστια διαφορά τους.
Ακριβώς αυτές οι πρόχειρες και επιπόλαιες λύσεις είναι εκείνες που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις μας τόσο με την πολιτεία, όσο και με την κοινωνία…..»


Υπενθυμίζουμε ότι όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας υπήρξε συστηματική παραπλάνηση από το 1927 έως το 2008 όποτε εκδόθηκε η απόφαση 511/2008 του Αρείου Πάγου.

Έκτοτε η ΜΣΤΕ δηλώνει ότι άλλο το ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ του οποίου σκοπός είναι «....η ανέγερσις και διατήρησις Τεκτονικού μεγάρου εν Αθήναις προς ευόδωσιν έργων ευποιίας, ιδία δε περιθάλψεως ενδεών και μορφώσεως απόρων παίδων...» και άλλο η ΜΣΤΕ που είναι ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα με ευρύτατο ιδεολογικό, πνευματικό και ηθικό σκοπό.

Πρόσφατα προβάλλει τον ισχυρισμό ότι δεν είναι δευτεροβάθμια οργάνωση, ήτοι ένωση ενώσεων φυσικών προσώπων, δηλ. στοών, ως αναφέρεται στα καταστατικά της, αλλά ένωση φυσικών προσώπων .  Υπόψη ότι στα καταστατικά της αναφέρεται ότι η Μεγάλη Στοά συγκροτείται από στοές και όχι από φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι μέλη των στοών και μόνον.

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 Από το βιβλίο του Υπ. Ταξιάρχου Π. ΧΑΤΖΗΠΑΝΟΥ, πρ. Υπουργού, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ Εκδ. 1950.
Προσέξτε ιδιατέρως τις προτάσεις που είναι υπογραμμισμένες με κόκκινη υπογράμμιση, αλλά και την αντίδραση του κορυφαίου νομικού της εποχής Σ. Βελλή, προέδρου του συνεταιρισμού που είχε ως μέλη όλους τους Ελευθεροτέκτονες. 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Π. Χατζηπάνος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση για το μεγάλο σκάνδαλο των πετρελαίων στα 1950-51.

Συνέχεια από το άνω βιβλίο.
Προσέξτε ιδιαίτερα την έντεχνη διατύπωση "...Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩΝ ΤΗΝ ΜΕΓ. ΑΝΑΤΟΛΗΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΥΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑΣ ΣΤΟΑΣ ΣΥΝΕΚΡΟΤΕΙΤΟ ΕΙΣ ΝΟΜΙΚΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ..."


Συνέχεια από το άνω βιβλίο.

Εδώ αναφέρεται και στη ¨νομιμοποίηση¨του ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, καθώς και στην νομιμοποίηση των Ελληνικών Τεκτονικών αρχών.


Συνέχεια από το άνω βιβλίο.

Από την απάντηση της Μεγ. Ανατολής και του Υπάτου Συμβουλίου στην αντιτεκτονική πράξη της Ιεραρχίας του 1933, απάντηση που είχε ευρύτατη δημοσιότητα.
Από το Σύνταγμα της ΜΣΤΕ του 1949.

Από το ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 1974.

Το ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ " ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ" ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΤΟΑΣ (SIC)......

Από τον ΠΥΘΑΓΟΡΑ

ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ.....(ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ)
Από τον ΠΥΘΑΓΟΡΑ

ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ.....(ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ)ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ Π-2 ΣΤΑ 1981
 Aπό τον Πυθαγόρα.
Αναφορά σε δικαστική απόφαση για μίσθωση χώρου, όπου συνεδρίαζε η στοά των Ιωαννίνων ΔΩΔΩΝΗ.
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕ....ΜΕΛΗ (SIC)
 Aπό τον Πυθαγόρα.
 Συνέντευξη στο Ρ/Φ σταθμό 9,84 του Μ.Δ. Χ. Μανέα επί της νομικής φύσης του Τεκτονισμού στην Ελλάδα. Aπό τον Πυθαγόρα.
  Συνέντευξη στην εκπομπή ' Ανοικτό Πανεπιστήμιο¨'
 του Μ.Δ. Χ. Μανέα.
"...Ο Τεκτονισμός στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί με κυβερνητικό διάταγμα και είναι στην εφημερίδα της Κυβέρνησης..."  Aπό τον Πυθαγόρα.
Κατάσταση ακινήτων της Μεγάλης Στοάς, με βούλες και σφραγίδες.
Ο τότε Μεγ. Θησαυροφύλακας ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ, βεβαιώνει την ακρίβεια των αναφερομένων στο έγγραφο.
Η Μεγάλη Στοά ουδένα ακίνητο είχε ουδέποτε και τα ακίνητα ήσαν στην κυριότητα του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
 
 Aπό τον Πυθαγόρα.
Το ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΝΑΙ..... ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ (SIC)   Aπό τον Πυθαγόρα.

ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ.... 
ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ. 


  Aπό τον Πυθαγόρα.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΩΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΠ...

(Σ.Σ. άφθονη η χρήση του καθαρευουσιάνικου τελικού "Ν" σοβαρότητας και επισημότητας διά την άνω... παραπλανητικήν νομικήν μπαρούφαν)
Από το Σύνταγμα της ΜΣΤΕ του 2000.ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΕΣ Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος