...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ1993-1997 Δημιουργία Οργανώσεων του Τύπου της Υόρκης από μέλη στοών της ΜΣΤΕ, εισδοχές κλπ χιλιάδων μελών, συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών ποσών. Απόφαση για ανέγερση κτηρίου Ελευσίνας. Έναρξη έργου.

1997 – 2003 Ανέγερση και ολοκλήρωση του κτηρίου. Σύνταξη εκθέσεων επιτροπών και ορκωτού για το έργο. Δημιουργία μεγάλου σκανδάλου στους κόλπους της ΜΣΤΕ από το μέγα πλήθος και τη σοβαρότητα  της παραβατικότητας για ένα έργο που προϋπολογίστηκε περί τα 65 εκ δρχ. και τελικά εκταμιεύθηκαν γι’ αυτό περί τα 330 εκ. δρχ.


2003 – 2008 Δεν εντοπίζονται με ακρίβεια οι ζημίες, ούτε καταλογίζονται σε υπευθύνους και ούτε αναζητούνται.  

Δεν αποστέλλονται οι εκθέσεις στις επιβλέπουσες αρχές και στην Δικαιοσύνη. 

Συγκαλύπτεται το σκάνδαλο, με καταστροφή της διαχειριστικής αξιοπιστίας της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. 

Ο επί δεκαπενταετία περίπου πρόεδρος των άνω φορέων, σε επιστολή του που κυκλοφόρησε ευρύτατα αναφέρει για την συγκάλυψη και την καταστροφή της διαχειριστικής αξιοπιστίας τους: "Φυσικά μετά τα όσα αντιλήφθημεν και παρέμειναν απόρρητα με την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Μεγάρου Ελευσίνος (δίπλα στο container παροχής συσσιτίου εις απόρους...) δεν επέτρεπεν εις έχοντας σώας τας φρένας να εμπιστευθούν τους κόπους της ζωής των εις την «διαχείρισιν» Αδελφών...».2008 Δημοσιεύεται η υπ΄αριθμ. 511/2008 απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία θέτει τέρμα στην επί πολλές δεκαετίες παραπλάνηση που έκανε η ΜΣΤΕ για θέματα νομιμότητας και νομιμοποίησης τόσο της ίδιας, όσο και του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ και του Τεκτονισμού γενικότερα. Αναγνωρίζεται ότι ΜΣΤΕ και ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ είναι δύο διαφορετικές και ξεχωριστές οντότητες. 

Τίθενται επί τάπητος μεγάλα και επείγοντα νομικά, φορολογικά και άλλα θέματα σχετικά με την είσπραξη και διακίνηση των χρημάτων από τις εισφορές κλπ των μελών των στοών κ.ο.κ.

Με τη βαριά σκιά του σκανδάλου της Ελευσίνας και τον φόβο της αποκάλυψης των ζημιών καθώς και του καταλογισμού των ευθυνών των πράξεων και παραλείψεων, δεν επιλέγονται οι κατάλληλες ενέργειες νομιμότητας, χρηστής διοίκησης και διαφάνειας αλλά προκρίνονται εμβαλωματικές και σπασμωδικές λύσεις, όπως η ίδρυση και λειτουργία του σωματείου με τον ίδιο τίτλο και επωνυμία με την ΜΣΤΕ, ώστε το νομιμοποιητικό και εισπρακτικό κλπ ρόλο που έπαιζε στο παρελθόν το ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, να τον παίζει τώρα το σωματείο.

2008 – 2009 Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM ξεκινά την δημοσίευση άρθρων σχετικά και με την νομιμοποίηση και τη διαχειριστική αθλιότητα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, με τα άρθρα:

ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ2009 - 2013 Επακολουθούν πολλά άρθρα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ FORUM σχετικά και με την νομιμοποίηση και τη διαχειριστική αθλιότητα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. 

Ουδέν ουσιαστικό μέτρο νομιμότητας, χρηστής διοίκησης και διαφάνειας λαμβάνεται, παρά το γεγονός της μεγάλης αναγνωσιμότητας του FORUM και του γεγονότος ότι τα μεγάλα αυτά προβλήματα έχουν δημοσιοποιηθεί στο ευρύ κοινό.

Αύγουστος 2013 συντάσσεται στο ΜΕΓΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, διαχειριστική έκθεση, στην οποία αναφέρονται  σοβαρές διοικητικές και οικονομικές ατασθαλίες και κυρίως ότι μεγάλα χρηματικά ποσά που έπρεπε να βρίσκονται στο ταμείο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ, έλλειπαν από αυτό. 

Η διοίκηση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ αναζητά τα ελλείμματα αυτά από την ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, η οποία αντί να αποδώσει λογαριασμό και τα χρήματα, αντικαθιστά και διαγράφει τα περισσότερα μέλη της διοίκησης, με διάφορες αιτιολογίες. 

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM δημοσιεύει το προφητικό άρθρο ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑ


ΚΑΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.

Ξεκινά η αντιδικία με της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με τους διαγραμμένους Ιππότες του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.2014 Κατατίθεται στη Δικαιοσύνη και στις εποπτικές αρχές καταγγελία διαγεγραμμένου Ιππότη του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ για πλήθος παρανομιών και για τεράστια χρηματικά ελλείμματα 

Ξεκινούν έρευνες των αρχών για την άνω καταγγελία.

Προτείνεται ο διορισμός επιτρόπου στο σωματείο ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ και στο ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ από το Δήμαρχο Αθήνας.2016 Η διοίκηση της ΜΣΤΕ ανακοινώνει τη ύπαρξη ελλειμμάτων και υπεξαιρέσεων τα οποία ήδη προσδιορίζονται περί τα 2 εκ. ευρώ, δηλ. όσα περίπου έλλειπαν σύμφωνα με την καταγγελία στη Δικαιοσύνη, που έγινε το 2014. 

Γίνονται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην ιστορία της ΜΣΤΕ (Γενικές Συνελεύσεις με δόσεις, δεν εμφανίζονται τα έγγραφα κείμενα της έκθεσης ορκωτών ελεγκτών που η ίδια η διοίκηση έχει διορίσει για να ελέγξει συγκεκριμένα μόνο θέματα, πρώτα εκλέγεται η νέα διοίκηση και μετά απαλλάσσεται η παλιά, επιχειρείται το άμεσο κλείσιμο του σωματείου με πρωτοφανή διαδικασία κλπ κλπ).

Αποκαλύπτονται τα κείμενα των άνω εκθέσεων, όπου αποτυπώνεται ότι η διαχειριστική αθλιότητα που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια από το σκάνδαλο της ΕΛΕΥΣΊΝΑΣ, όχι μόνο δεν είχε αντιμετωπισθεί αλλά είχε διευρυνθεί σε σημείο ώστε να υφίσταται παντελής απουσία συστήματος εσωτερικού ελέγχου και να υφίστανται ελλείμματα και υπεξαιρέσεις τεραστίων ποσών σε χρονικό εύρος δεκαετίας περίπου κλπ κλπ.

Αναδύονται μεγάλες ευθύνες των διοικήσεων για πράξεις και παραλείψεις στην τήρηση της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας.

Η διοίκηση της ΜΣΤΕ προσφεύγει στην δικαιοσύνη καταμηνύοντας τον λογιστή και μια υπάλληλο για υπεξαίρεση.

Δεκάδες μέλη στοών της ΜΣΤΕ καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη, με καταιγισμό δικογράφων, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλουν την διοίκηση για κακουργηματική απιστία.

Ξεσπά σάλος και κορυφώνεται η κρίση στη ΜΣΤΕ, προσλαμβάνοντας ιστορική διάσταση.

Σεπτέμβριος 2016 Η Εισαγγελία Αθηνών ασκεί ποινική δίωξη για κακουργήματα και οι σχετικές υποθέσεις παραπέμπονται σε ανακριτή.


Τέλη Σεπτεμβρίου 2016  Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ηλεκτρονικά και μη προβάλλουν το σκάνδαλο στη ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ, αναφέροντας υπεξαιρέσεις και απιστία. 
Η κρατική τηλεόραση προβάλλει το θέμα και στα τρία δελτία ειδήσεων της 30.9.2016. 
Μεγάλες ημερήσιες εφημερίδες το έχουν πρωτοσέλιδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος