...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣΑπό τον πρόεδρό μας κ. Δημοσθένη Δημόπουλο, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή του.

Αγαπητοί αδελφοί και φίλοι.

Όπως όλοι οι Έλληνες διαβάζουμε και μεις στα διάφορα μέσα ενημέρωσης για τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν την Μεγάλη Στοά Της Ελλάδος και τον Ελληνικό Τεκτονισμό.

Θεωρώ ότι εκφράζω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Τέκτονες, διατυπώνοντας τη βαθύτατη λύπη μου για όλα αυτά τα ανάξια για ένα θεσμό, με μοναδική προσφορά στην παγκόσμια και στην Ελληνική κοινωνία.

Σήμερα που η κρίση μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, όλος ο Ελληνικός Ελευθεροτεκτονισμός οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ελπίδα στα παιδιά μας και για την ανακούφιση των άτυχων και των αδύναμων.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Ελληνικού Τεκτονικού Forum, το 2007, οι συνεργάτες μου και εγώ προβλέψαμε την μεγάλη κοινωνική κρίση και απευθύναμε στις Τεκτονικές δυνάμεις της χώρας εναγώνια έκκληση ενότητας και δράσης, ώστε απαλλαγμένες από αντιπαλότητα και εσωστρέφειες να αποδώσουν πολύτιμο κοινωνικό έργο, στα τραγικά χρόνια που επέρχονταν για την πατρίδα μας. 


Επικεντρώσαμε την αρθρογραφία μας στην Μεγάλη Στοά Της Ελλάδος, που είναι η μεγάλη Τεκτονική οργάνωση και ταυτόχρονα ο μεγάλος παράγων του Ελληνικού Τεκτονικού προβλήματος.

Με πλήρη τεκμηρίωση παρουσιάσαμε τα θέματα της ΜΣΤΕ.

Μεγάλα θέματα, όπως η απεμπόληση της πατριωτικής παράδοσης του Ελληνικού Τεκτονισμού, η συμπεριφορά της στο θέμα της ΜΣΤ της FYROM, ζητήματα νομιμότητας και νομιμοποίησης των διαφόρων οργανώσεών της, διοικητικά και διαχειριστικά θέματα παρουσιάσθηκαν και αναλύθηκαν.

Οι συνεργάτες μου και εγώ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM σεμνυνόμαστε για τρία θέματα.

Ότι πρώτοι εγκαινιάσαμε στη χώρα τη υπεύθυνη διαδικτυακή Τεκτονική ενημέρωση, ότι ουδέποτε παρουσιάσθηκε γεγονός αναληθές και ότι προβλέψαμε και προειδοποιήσαμε προ ετών για τα δεινά που περνά η ΜΣΤΕ και ο Ελληνικός Ελευθεροτεκτονισμός.

Η μεγάλη επιτυχία και η αναγνωσιμότητα του FORUM, σε συνδυασμό με την παρακμιακή πορεία της ΜΣΤΕ, που παρουσιάζαμε αυτά τα χρόνια προκάλεσαν την αντιπάθεια και την εχθρότητα μελών των διοικήσεών της.

Δεχθήκαμε αφόρητες πιέσεις, ύβρεις και απειλές ακόμα και για τη  ίδια την ζωή μας, από το 2009 που πρωτογράψαμε για τις διαχειριστικές αθλιότητες στη ΜΣΤΕ και στο ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ.

Παρουσιάσαμε άρθρα εξαιρετικά ακριβή και προφητικά, ιδίως στο θέμα του Υπάτου Συμβουλίου και στο διαχειριστικό.

Το άθλιο διαχειριστικό περιβάλλον που υπήρχε στην στη ΜΣΤΕ και στο ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, παρουσιάσθηκε και καταγγέλθηκε από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM, τον Ιούνιο του 2009, με το άρθρο μας, με τίτλο ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ


Επακολούθησαν πολλά άρθρα τα οποία επεσήμαιναν το διαχειριστικό πρόβλημα και παρουσίαζαν τους άμεσους κινδύνους παρανομιών και ατασθαλιών, που εγκυμονούσε η απουσία νομίμου και ασφαλούς διαχειριστικού περιβάλλοντος με πιο χαρακτηριστικό το άρθρο του Οκτωβρίου του 2013, με τίτλο  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΠαρά το γεγονός των καταγγελιών και των συνεχών επισημάνσεών μας οι διοικήσεις των οργανώσεων αυτών, δεν έλαβαν τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα τα οποία όφειλαν να λάβουν, ώστε να μην υπάρξουν τα όσα θλιβερά ήδη ομολογήθηκαν για ελλείμματα τεραστίων χρηματικών ποσών, υπεξαιρέσεις κλπ., που συνέβαιναν μέχρι τα τέλη του 2015, τα οποία προκάλεσαν ανυπολόγιστη βλάβη στις οργανώσεις αυτές και στον Ελληνικό Τεκτονισμό εν γένει.

Το γεγονός ότι εμείς, που είμαστε τρίτοι, επισημάναμε το μεγάλο πρόβλημα και περιγράψαμε δημόσια τους κινδύνους που τελικά επήλθαν, είναι η αιτία των συνεχών επιθέσεων που δεχόμαστε από μέλη των διοικήσεων των οργανώσεών αυτών και από τους συνεργάτες τους.  

Από την Εισαγγελία Αθηνών έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και η πιθανότητα να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν μέλη των διοικήσεων για κακουργηματικές απιστίες κλπ, είναι ήδη μεγάλη.

Τα άρθρα μας επισημαίνουν και οριοθετούν την γνώση των προβλημάτων που υπήρχαν και τα μέτρα που έπρεπε να λάβουν και δεν έλαβαν οι διοικήσεις, με αποτέλεσμα να υφίστανται ελλείμματα και υπεξαιρέσεις τεραστίων χρηματικών ποσών στο εντυπωσιακά μεγάλο χρονικό διάστημα της δεκαετίας περίπου (2006-2015).

Το ερώτημα για τι οποίο είναι υπόλογα τα μέλη των διοικήσεων των οργανώσεών αυτών  και το οποίο θα τους θέσει η Δικαιοσύνη είναι απλό.

Γιατί αυτοί που ήσαν εκτός των οργανώσεών, γνώριζαν τα προβλήματα και συνιστούσαν μέτρα και εσείς που είχατε την διοίκηση δεν τα γνωρίζατε και δεν λαμβάνατε μέτρα?

Από το 2013 μέλη των άνω οργανώσεων προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και αναζητούσαν τα χρήματα που έπρεπε να βρίσκονται στην θέση τους.

Η οποιαδήποτε ενέργεια των διοικήσεων γίνεται μετά από το 2013, γίνεται κατόπιν εορτής και είναι φυσικό να θεωρείται ως μέτρο άμυνας και υπεράσπισης απέναντι στις διαφαινόμενες ευθύνες τους.

Από το τέλος του 2015 οι διοικήσεις των οργανώσεων αυτών έχουν αποδοθεί σε μια μεγάλη αλλά ανεπιτυχή προσπάθεια αποδείξεως των όψιμων ισχυρισμών τους ότι είχαν πράξει το καθήκον τους.

Η λυδία λίθος των υπερασπιστικών προσπαθειών τους είναι το γεγονός ότι δεν αποδέχονται την διενέργεια εξονυχιστικών διαχειριστικών και οικονομικών ελέγχων σε μεγάλο βάθος χρόνου. Ελέγχων αδιάβλητων και διαφανών όπου όλα θα έλθουν στο φως.

Αυτά τα γεγονότα έχουν προκαλέσει μια ιστορική κρίση στις οργανώσεις αυτές και στο θεσμό, με αντιθέσεις και αντιπαλότητες που συμποσούνται χαρακτηριστικά σε ένα εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό προσφυγών στην Δικαιοσύνη.

Η ευρύτατη δημοσιότητα των σκανδάλων και των προεκτάσεών τους ολοκληρώνει την καταστροφή.

Οι επιθέσεις των υπόλογων μελών των διοικήσεων κατά του προσώπου εμού και των συνεργατών μας, δεν μας πτοούν, αλλά επιβεβαιώνουν τις πλέον δυσάρεστες σκέψεις για το μέγεθος των ευθυνών τους.

Εμείς πράξαμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το καθήκον μας. 

Τώρα τον κύριο λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Ελευθεροτέκτονες, τους καλώ να συνεχίσουν υπερήφανοι να εργάζονται με τις ανθρωπιστικές αξίες μας και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανακούφιση των άτυχων, των απόκληρων και των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας, αυτά τα χρόνια που η πατρίδα μας υποφέρει.

Δημοσθένης Δημόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος