...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΟΞΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΜΣΤΕΟξύνεται το πρόβλημα με το κυλικείο.

Απ’ότι φαίνεται το πρόβλημα με το κυλικείο της μστε οξύνεται αφού συνεχίζονται οι έντονες διαμαρτυρίες του κ. Χρήστου Σχοινοχωρίτη, που είχε την επιχείρηση του κυλικείου, η οποία εξώσθηκε προ ημερών.
 
Δεν γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία του θέματος για να σας μεταφέρουμε μια πιό σαφή εικόνα.

Η φερόμενη διοίκηση της μστε επέσπευσε την εκτέλεση διαταγής απόδοσης του μισθίου λόγω οφειλόμενων μισθωμάτων, μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων αναστολής εκτέλεσης της άνω διαταγής απόδοσης που είχε ασκήσει ο κ. Σχοινοχωρίτης και πάντως πριν εκδοθεί απόφαση επί της ανακοπής του κατά της διαταγής απόδοσης του μισθίου.

Ο κ. Σχοινοχωρίτης από την άλλη διαμαρτύρεται έντονα γιατί δεν είχε γίνει εκκαθάριση των οφειλόμενων σ’αυτόν τιμολογίων από την μστε, που αν γινόταν θα υπήρχε συμψηφισμός των εκατέρωθεν απαιτήσεων και σε κάθε περίπτωση θεωρεί πως η μεταχείρισή του εκ μέρους της διοίκησης υπήρξε ακραία και ιδιαίτερα σκληρή.

Οι διαμαρτυρίες του κ. Σχοινοχωρίτη, ήσαν έντονες και περιλάμβαναν δημόσιες αναφορές και καταγγελίες του αλλά και ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας προ του τεκτονικού μεγάρου της οδού Αχαρνών.

Τα πανό αποσύρθηκαν προ ημερών αλλά ξαναστήθηκαν σήμερα, μετά την δημοσίευση επιστολής του, στην οποία ανέφερε μια κακή αλλά και προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους της διοίκησης της μστε.

Αυτά είναι όσα περίπου γνωρίζουμε και η άποψή μας είναι η ακόλουθη.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η φερόμενη διοίκηση της μστε έχει όλο το δίκιο στην ουσία της διαφοράς για τα μισθώματα, θεωρούμε ότι ο χειρισμός του θέματος είναι εσφαλμένος και αυτό γίνεται στον πιο ακατάλληλο χρόνο, την στιγμή δηλ. που η μστε αντιμετωπίζει σωρεία μεγάλων προβλημάτων, οξυμένες αντιπαλότητες και το Πανελλήνιο βοά για τα διαχειριστικά σκάνδαλά της.

Μόνο γι αυτό τον λόγο θα έρεπε να έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες για την αποφυγή της κλιμάκωσης.

Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει και άλλους λόγους για να στηρίξει το αδύναμο μέρος που σ’αυτήν την περίπτωση είναι η επιχείρηση, που σημειωτέον ανήκει σε μέλος της μστε και ούτως η αλλιώς θα έπρεπε να εξαντληθούν οι συναινετικές διαδικασίες.

Μένουμε στη διαπίστωση ότι η όξυνση αυτή επέρχεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή για την μστε.

Δημοσιεύουμε σχετική επιστολή και φωτογραφίες που μας απέστειλε ο κ. Σχοινοχωρίτης και φυσικά θα δημοσιεύσουμε και τις απόψεις της φερόμενης διοίκησης, αν μας τις στείλει. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η όλη κατάσταση έχει πια ξεφύγει και μέθοδοι παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που θυμίζουν παλιές εποχές είναι στα φόρτε τους.

Από τη πρώτη μέρα που έβαλα το πρώτο πανό μου έστειλαν την αστυνομία 3 φορές την ίδια μέρα. Χρησιμοποίησαν την αστυνομία για εκφοβισμό αντί να έρθουν σαν Αδελφοί να μιλήσουμε, αλλά δεν είναι ικανοί ούτε αυτό να κάνουν, γιατί ξέρουν ότι άδικα με «πέταξαν» έξω και για άλλους λόγους από αυτούς που διαδίδουν ότι δήθεν χρώσταγα πολλά ενοίκια.
Την πρώτη φορά ήρθαν 2 μοτοσικλετιστές, μετά ήρθε ένα περιπολικό και τέλος ήρθε ένα ΙΧ με έναν αξιωματικό της Αστυνομίας που συνεννοείτο με κάποιον από τα κεντρικά για να με ρωτήσουν για το πανό.

Αποτέλεσμα να φύγουν άπρακτοι γιατί είχα κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρομαι εφόσον δεν ενοχλώ κανένα και δεν δημιουργώ φασαρίες.

Από εκείνη τη ημέρα και μετά πολλές φορές έστειλαν την αστυνομία για να με εκφοβίσουν, τρομοκρατήσουν για να αποσυρθώ.

Χωρίς αποτέλεσμα γιατί δεν έκανα κάτι το παράνομο.
Δεν χρωστάω ενοίκια πολλά όπως διατυμπανίζουν, ούτε ότι δεν πλήρωνα απλά υπήρχε καθυστέρηση στη καταβολή λόγω της κρίσης και αυτοί δεν έκαναν τους συμψηφισμούς με τις χρεώσεις των εκδηλώσεων στο χρόνο που γινόταν με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι χρωστάω.

Για αυτό είχα κάνει και 2η αγωγή μείωσης ενοικίου που δεν έχει εκδικαστεί ακόμη (η πρώτη βγήκε αόριστη).
Το κυλικείο τους έφταιξε για 1500 ευρώ το μήνα και μου έκαναν έξωση ή οι αδελφοί που δεν έχουν να πληρώσουν τα 200 ευρώ το χρόνο και τους βάζουν σε ύπνο. Δεν έχουν πει κάτι πέρα από μία μήνυση για τα εκατομμύρια που έχουν κάνει φτερά.

Αλλά αποπροσανατολίζουν τους Αδελφούς με τη μεγάλη νίκη τους στο θέμα των πανό που με την αστυνομία με ανάγκασαν να «βγάλω»?!.

Κύριοι δεν με αναγκάσατε εσείς να τα βγάλω τα πανό και ανά πάσα στιγμή τα ξαναβάζω για να σας αποδείξω ότι είστε «φούσκα».

Εσείς ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε για την υπόθεση μου, κοιτάξατε μόνο με τον Μασόνο Αστυνομικό που είναι στη ΓΑΔΑ να με τρομοκρατήσετε και να με εκφοβίσετε τέτοιοι θρασύδειλοι που είστε.

Ο μόνος που ενδιαφέρθηκε πραγματικά σαν αδελφός ήταν ο Επ. Μεγ. Διδ. Αδ. Χρήστος Μανέας που μετά από συνάντηση μαζί του, ανέφερε ότι με τα πανό δυσφημίζω όλους τους τέκτονες μαζί και αυτόν και ότι πρέπει να τα κατεβάσω.
Όπως και έγινε.

Τη δε βραδιά που κατέβηκαν τα πανό για τελευταία φορά, ήρθε η ασφάλεια αφού τα είχα κατεβάσει και με παρεκάλεσε να πάω στο τμήμα να μου μιλήσει ο αξιωματικός. Αρνήθηκα να πάω με το περιπολικό και ανέφερα ότι θα πάω με το αυτοκίνητο μου όποτε το κρίνω εγώ εκτός και αν υπήρχε διαταγή για το αντίθετο. Αφού συνεννοήθηκε ο αστυνομικός με τον αξιωματικό υπηρεσίας του μου ζήτησε συγνώμη μου είπε ότι δεν εκκρεμεί εις βάρος μου τίποτα και εκεί σταμάτησε το όλο ζήτημα.

Αλλά μαθαίνω από διάφορες διαδόσεις που γίνονται και από Αδελφούς που με παίρνουν τηλέφωνο ότι ο Μιχάλης ο οποίος είναι αυθεντία στην προπαγάνδα έμαθα ότι έχει διαδώσει σε όλη την Ελλάδα την νίκη του ότι μου κατέβασε τα πανό.
Αγαπητέ Μιχάλη εσύ δεν είσαι ούτε ήσουν ποτέ ικανός να κάνεις κάτι τέτοιο, απλά γιατί δεν έχεις την δύναμη να το κάνεις. Εσύ είσαι μόνο ικανός για κώλους και κόπρανα όπως είχες Εσύ αναρτήσει στο ιντερνετ.

Η δύναμη υπάρχει μόνο στους αληθινούς Αδελφούς Τέκτονες κάτι που εσύ δεν είσαι και ούτε πρόκειται να γίνεις ποτέ. Εσένα σε ενδιαφέρουν άλλα πράγματα για αυτό και είσαι εδώ μέσα.      Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος