...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΑΧΑΡΝΙΚΗ ΒΡΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΟΣ


Μεγάλη ανακάλυψη σπάνιου χειρογράφου ρίχνει φως στην ιστορία του Αχαρνείου.
Οι δώθε του ποταμού Τρεντ μας απέστειλαν σπάνιο χειρόγραφο.

To χειρόγραφο αυτό μας απεστάλη την επομένη της λήψεως φακέλου, από την Ηνωμένη Μεγάλη στοά της Αγγλίας, εις το οποίον περιείχετο φωτοτυπία σελίδος του φέησμπουκ, επιφανούς στελέχους του Αχαρνείου, το οποίο είχε αναρτήσει φωτογραφία της Αυτού Μεγαλειότητος να κάνει άσεμνον χειρονομίαν.

Αγγλική σύμπτωσις, μηδόλως σχολιαζόμενη, ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.

Το χειρόγραφο, που μας εστάλη,  βρέθηκε όλως συμπτωματικώς, στα υπόγεια του Βρετανικού Μουσείου και είναι μεγίστης ιστορικής αξίας,  συνοδευόταν δε από παραγγελίαν του αποστολέως να το δημοσιεύσω, για να βοηθήσω την αυτοκάθαρση, που εξάγγειλε δημοσία ο ενδοξότατος των βρομύλων του Αχαρνείου.

Έχει τίτλον ΑΧΑΡΝΙΚΗ ΒΡΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΟΣ.

Ο συγγραφέας αυτού είναι άγνωστος αλλά έγκυροι φιλολογικοί κύκλοι, κατατάσσουν το έργον, εις την περίοδον του πρώιμου νεοελληνικού διαφωτισμού, με έντονες Ευρωπαικές επιρροές από την περιοχή της Μασσαλίας, όπου παράγονται οι περίφημοι σάπωνες.

Περί σαπώνων και καθάρσεων το έργο διαλαμβάνει κεφάλαιον ολόκληρον, το οποίον αναγνώσαμεν εν τάχει και σας μεταφέρομεν εν περιλήψει.

Στις πρώτες σελίδες του κεφαλαίου αυτού,  ο ανώνυμος τέκτων αναφέρεται στη βρόμα και στην ρυπαρότητα του Αχαρνείου γενικώς.

Παρουσιάζει λεπτομέρειες από την ίδρυση του Αχαρνείου από τον μέγαν αρχιλαμόγιον Σερπιέρη που, με τον δικηγόρο του και μεγάλο δάσκαλο  Δαμασκηνό, στήσανε το ριχτάδικο των μεταλλείων του Λαυρίου, καταληστεύοντας τους συνδρομητάς του Ελλαδιστάν και φθάνει μέχρι τις νεώτερες βρομιές, που συλλάβανε τον μδ της μστε, με την συνοδείαν του κλέπτουσαν τσάντες από του Ντέμπεναμς, της Τότεναμ κορτ ρόουντ, τα αθεώρητα του Βασιλογιώργη της Βάθη σκουέαρ και τις ποινικές διώξεις για υπεξαιρέσεις και απιστίες, σε βάρος των χρημάτων των απογόνων των τότε καταληστευθέντων συνδρομητών

Το εξαγόμενον συμπέρασμα εκ του οδώδους περιεχομένου του κεφαλαίου αυτού είναι ότι το Αχαρνείον είναι βρομερός και τρισάθλιος αράπακλας και το μόνο που θα καταφέρει ο ενδοξότατος των βρομύλων, θα είναι να χαλάσει το σαπούνι του.

Στη συνέχεια ο ανώνυμος Τέκτων πραγματεύεται τα περί σαπώνων και καθάρσεων, τα οποία είναι παντελώς άγνωστα στο Αχαρνείο, αν και είναι καθαρώς τεκτονικά θέματα.

Πρόκειται για τα μεγάλα μασονικά μυστικά.

Το σαπούνι χρησιμοποιείται για να πλενόμαστε και για να είμαστε καθαροί.

Τα προιόντα του υδροξειδίου του καλίου μειγνυόμενα μεθ’ ύδατος δημιουργούν την λεγόμενη σαπουνάδα, δηλαδή πλούσιο αφρό μεγάλης καθαρτικής ισχύος, ιδίως αν ο σάπων προέρχεται εκ λιπαρών φοινικελαίου.

Η σαπουνάδα απομακρύνει τα απόβλητα και τους ρύπους της ζωής.

Κάνει τον άνθρωπο καθαρό.

Τα υπέρτατα αυτά μυστικά που συνδέουν την αδελφότητά μας με τους σάπωνας και τας καθάρσεις κρατούσαν επί αιώνες απόρρητα οι βρομεροί του πέμπτου ορόφου, αλλά εμείς οι οποίοι πρώτοι αποκαλύψαμεν την βρομιάν και την σαπίλαν του, τα φέρνουμε στο φως όπως ακριβώς περιγράφονται εις το χειρόγραφον της ΑΧΑΡΝΙΚΗΣ ΒΡΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΟΣ.

Όλα ξεκίνησαν από τα αθεώρητα του Καρλομάγνου.

Μετά την κατάληψη της Βαρκελώνης και τη νίκη του επί των Μαυριτανών, ο Καρλομάγνος (και όχι ο Καρλοματτές), διαπίστωσε ότι ένας βρομερός και τρισάθλιος λογιστής, είχεν υπεξαιρέσει όλα τα αποθέματα σαπώνων για να εξυπηρετήσει κάτι γκομενίτσες στην Μπαρμπαριά.

Τη βρομιά του λογιστή, τη σφύριξε στον Καρλομάγνο, ένας μυστηριώδης οικοδόμος, με το όνομα Μάστορας Νέημους Μήτσους και ευγνωμονών ο Καρλομάγνος απέδοσε στην συντεχνία των οικοδόμων δύο μεγάλα προνόμια, με τα καπιτουλάρια-διατάγματα De Villis που εξέδοσε στα 802 μ.χ. 

Έτσι η συντεχνία μας ανέλαβε τα μεγάλα προνόμια της εκπονήσεως του περίφημου διπλογραφικού λογιστικού συστήματος εσόδων εξόδων, που απέβη ορόσημον και σταθμός εις την παγκόσμια οικονομική ιστορία και το έργον της προστασίας και φυλάξεως των σαπουνιών.

Το λογιστικό σύστημα καταγραφής των σαπώνων, του ιδρυτού της Καρολιδείου δυναστείας, αν και ήτο παγκοσμίως πασίγνωστον και βασικό τεκτονικόν καθήκον, ήτο παντελώς άγνωστον εις το Αχαρνείον και εις τα μέλη της Καραμουρτζούνιας δυναστείας, κατά τα τέλη της οποίας απεκαλύφθησαν βρομιές αναδίδουσαι ασφυκτικήν μπόχαν.

Η καταστροφή ξεκίνησε από τα αθεώρητα του Βασιλογιώργη, που είχαν να πλυθούν από την εποχή της δυναστείας των Μπαγαποντιδών των Ελευσινίων μυστηρίων.

Στην αρχή εμφανίσθηκε αηδής δυσοσμία, μετατραπείσα ταχέως εις ανυπόφορον δυσωδίαν.

Αιφνιδιασμένοι άπαντες, με δυσφορία, κοιτάζανε τους διπλανούς τους, μεταβαλόντες τάχιστα τα περιζώματα και τας λεμαριάς, εις ρινοπροφυλακτήρας.

Εις μάτην ανεζητούντο εις τας αποθήκας σαπούνια για να σωθούν από την βρομιάν και την σαπίλαν.

Στις αποθήκες δεν υπήρχε ίχνος σαπουνιού. Το μόνο που βρέθηκε ήταν ένας υπέργηρος ύπατος αλλά είχε λίγα λιπαρά και δεν φτούρησε.

Ρύποι ερεβώδεις και οσμαί δυσώδεις κατέκλυσαν το Αχαρνείο και σύμπασαν την Πλατεία Βάθη.

Πανούκλα και χολέρα αποδεκάτισαν τους συνδρομητάς, τα ελεεινά σώματα των οποίων παρεδίδοντο, όζοντα και πυορροούντα, εις τα πειθαρχεία και εις το λοιμοκαθαρτήριον της Ευελπίδων. 

Εις μεγάλος διδάσκαλος, προσβληθείς υπό λέπρας, διεκομίσθη εις Σπιναλόγκαν.

Στοαί ολόκληροι ετέθησαν εις καραντίνα, ενώ έξωθεν του μεγάρου ήσαν αναπεπταμένα κίτρινα πανώ, επισημαίνοντα κίνδυνο μεταδόσεως μολύνσεων.

Η συντεχνία μας ήδη ευρίσκεται εις κατάστασιν σεσηπυίαν και οδώδη, πνέουσα τα λοίσθια, εκ του λόγου ότι απεμπόλησεν τα υπό του Καρλομάγνου δοθέντα αυτή προνόμια της φυλάξεως των σαπώνων του ήθους και της καταγραφής των εις τα βιβλία εσόδων εξόδων της Ανθρώπινης περιουσίας.

ΝΑΙΗΜΟΥΣ ΜΗΤΣΟΥΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος