...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟΈνα πολύ δυσάρεστο πρόβλημα που έρχεται να επισωρευθεί στα πολλά που έχει η μεγάλη στοά της Ελλάδος, είναι το πρόβλημα με το κυλικείο και την έξωση της επιχείρησης, που έγινε προ λίγων ημερών.

 Ο κ. Σχοινοχωρίτης μας απέστειλε τη κάτωθι επιστολή που δημοσιεύουμε μαζί με φωτογραφία από την διαδήλωση της διαμαρτυρίας του, προ του κτηρίου της μστε.


ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ Μ.Σ.Τ.Ε.

Γράφω αυτή την επιστολή για να αντιμετωπίσω την αισχρή προπαγάνδα που γίνεται στο πρόσωπο μου, και αν δεν απαντήσω όλοι θα ξέρουν μόνο τι συμβαίνει μονόπλευρα, κάτι που θα συνέφερε κάποιους.

Όλα ξεκίνησαν όταν έκανα την αγωγή για μείωση ενοικίου λόγω κρίσης, μετά γιατί έκανα την ανακοπή για την διαταγή απόδοσης μισθίου και ανέφερα μέσα ένα λόγο ότι αμφισβητούσα την τωρινή διοίκηση και τέλος με την ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσα.

Κάποιος Αδελφός μου είπε την περασμένη εβδομάδα …... «Ήμουν επάνω στο 5ο όροφο και τους ρώτησα τι έχουν μαζί σου. Μου είπαν ότι τους χρωστάς νοίκια. Μα καλά λέω και αυτός λέει ότι του χρωστάτε από εκδηλώσεις χρήματα. Όπως και νάχει όμως όλη η Ελλάδα χρωστάει και όλοι οι Έλληνες. Αυτός είναι εδώ όμως και τον έχετε από κάτω σας, δεν πρόκειται να φύγει. Γιατί δεν κάνετε 2-3 εκδηλώσεις να πατσίσετε αυτά που σας χρωστάει.? Τόσο δύσκολο είναι? Γιατί δεν τον βοηθάτε παρά να προωθείτε τους Αδελφούς να πηγαίνουν απέναντι να τρώνε στον Πακιστανό.?.......»

Αυτό τα λέει όλα για την κακία, την αδιαλλαξία και το μίσος που αντιμετώπισα από την χρονιά που έγινε η αλλαγή στην ηγεσία το 2013 και μετά, από συγκεκριμμένα μέλη της διοίκησης.

Ευτυχώς που με την πραότητα του ο Ενδοξ. Αδελφός Γεώργιος Βασιλογεώργης τους βάσταγε. Ήταν αυτός που μόλις κάποιος από αυτούς με κατηγορούσε για κάτι με έπαιρνε τηλέφωνο και ανέβαινα στο γραφείο του και λυνόταν το θέμα μπροστά του. Υπήρχε συνεννόηση. Ήταν ο μόνος που κατέβαινε στο κυλικείο μόνος του να φάει και είχε συζητήσει με εμένα αλλά και το γιό μου πολλές φορές.

Μου έβαλαν μία πινακίδα που έλεγε «Μανεϊκός», μετά την άλλαξαν και την έκαναν «Βουργιδικός» και συνέχισαν να μου το κοπανάνε μέχρι και την περασμένη Πέμπτη που ανέβηκα επάνω στον 5ο όροφο για να κάνουμε διάλογο υποτίθεται.
Ο διάλογος ήταν ο εξής « η μας υπογράφεις ότι μας αναγνωρίζεις σαν διοίκηση ή θα δεις ποια είναι η κανονική διοίκηση».

Επίσης ότι έπρεπε να «διορθώσω» και την ανοιχτή επιστολή που είχα στείλει πριν μερικές μέρες προς τον Μιχάλη Ματέ.

Να μην ξεχάσω ότι μέλος της διοίκησης μου είχε αναφέρει τις προάλλες ότι έπρεπε να τους είχα πει ότι θα άνοιγα μαγαζί δίπλα , για να μου προωθήσουν όλους τους Αδελφούς εκεί αρκεί να τους έδινα το 5% της επιχείρησης.!!!

Από τότε που έκοψα το δωρεάν φαγητό σε ένα μέλος της διοίκησης, ήταν και αυτός εναντίον μου.!

Ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα δούλος, ποτέ στη ζωή μου δεν απαλλοτρίωσα την προσωπικότητά μου για να κάνω τη δουλειά μου ή να ανέβω ιεραρχικά, ποτέ στη ζωή μου δεν δωροδόκησα κανένα για κανένα λόγο και για να μπορώ να εργάζομαι.

Με αυτές τις τεκτονικές αρχές για αξιοπρέπεια και σκληρή εργασία έζησα μέχρι σήμερα και αυτές μετέφερα και στο παιδί μου, που είναι κι αυτός αδελφός μας και εργαζόταν στο κυλικείο, που εργάζονταν 10 εργαζόμενοι, που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
 
Διατέλεσα :
• Παραγωγός Τηλεοπτικής Εκπομπής " Η Ώρα του ΑργοΣαρωνικού"
• Μέλος της ΔΡΑΤΤΕ,
• Επιστημονικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας
• Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας
• Πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Αγίας Μαρίνας
• Εκδότης Διευθυντής Εφημερίδας Εβδομαδιαίας, «η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ της ΑΙΓΙΝΑΣ».
• Πρόεδρος Συλ. Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αίγινας
• Α.Σ.Α.Μ. «ΑΦΑΙΑ»Πρόεδρος του Αθλ. Συλ. Τριάθλου
• C.H.A.M.Club Hoteliers Agia Marina
• MedousaTravel Γενικός Διευθυντής – Ιδιοκτήτης

• Greko export - import - Finngreko export – import Oy
ΓενικόςΔιευθυντής
• Κέραμος ΕΠΕ Διευθυντής Πωλήσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό
• ΒΕΛΗΣ ΑΕ Γενικός Διευθυντής,
•RLS Γενικός Διευθυντής
• ΒΙΤ ΗΟΤΕLLtd Γενικός Διευθυντής πωλήσεων - Μέτοχος
• ΑΡΓΩ Α.Ε. Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος

Όπου και αν αναμίχθηκα στην αμύητο κοινωνία πουθενά δεν αντιμετώπισα αυτή την κακότητα την αδιαλλαξία και το μίσος προς το πρόσωπο μου.

Τα 4 χρόνια που λειτουργεί το κυλικείο ουδέποτε είχαμε παράπονο από κάποιο αδελφό ότι έφαγε το βράδυ και την άλλη μέρα είχε πρόβλημα με το στομάχι του.

Τον Ιούλιο όταν και μου κοινοποίησαν την διαταγή απόδοσης μισθίου, μίλησα με εκπρόσωπο της διοίκησης και μου ορκίστηκε στα παιδιά του ότι δεν θα κάνουν καμία κίνηση έξωσης και να κάνω ανακοπή και να αναφέρω και το λόγο της μείωσης ενοικίου μέσα. Ορκίστηκε στα παιδιά του.!!!

Έκανα ανακοπή και δικάζεται τον Νοέμβριο του 2016, δηλαδή σε 50 ημέρες. Αντιδεοντολογικά δεν περίμεναν και μου έκαναν έξωση σημειώστε το ποσό για 6.500 ευρώ ( για τα ενοίκια των καλοκαιρινών μηνών, που το κυλικείο είναι κλειστό). Τη στιγμή που εγώ διεκδικώ 7.650 ευρώ, που μου χρώσταγαν από …….

Σταματώ εδώ γιατί μπορώ να γράφω ατελείωτες σελίδες.

Αλλά άντεχα γιατί έβλεπα ότι πολλοί Αληθινοί Αδελφοί με στήριζαν και πάντα είχαν το καλό λόγο τους σε εμένα και στο γιό μου.

Και είναι όλοι αυτοί που με πήραν τηλέφωνο όταν έμαθαν τι έγινε αγανακτισμένοι.

Για αυτούς έκανα υπομονή και κράταγα το κυλικείο.
Νάστε καλά Αληθινοί Αδελφοί μου.

Σας ευχαριστώ για όλα
.

Δεν έφυγα. Είμαι εδώ δίπλα στην ΑΚΑΚΙΑ, όποτε θέλετε περάστε να τα πούμε.

Αδελφός Χρήστος Σχοινοχωρίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος