...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΗ χιραμίτσα του πέμπτου ορόφου είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με αξιοσημείωτες ιδιαιτερότητες και εκδηλώσεις ενδιαφέρουσες, κυρίως όταν είναι στις μέρες της.

Εκτός από το να με αντιγράφει φανατικά και να με αναπαράγει εμφανίζει μια αξιόλογη θηλυκή γραφή, λογοτεχνικού προσανατολισμού, πράγμα που με εξιτάρει γεννώντας μου πολύθυμα αισθήματα.

Προχθές έγραψε μια λέξη που σέβομαι και που θεωρώ πως μόνο εμείς τα δυο καταλαβαίνουμε και αυτή θα είναι το μεγάλο μας μυστικό. Θα είναι το μυστικό μας.

ΚΑΤΑΛΛΑΓΗ.

Η λέξη αυτή που χοντρικά σημαίνει συμφιλίωση, στην πραγματικότητα είναι ευρύσημη και θηλυκή, σαν την χιραμίτσα μας και γι αυτό με εξιτάρει τα μάλλα.

Οι αιώνες, οι τόποι και συνήθειες έδωσαν σ’ αυτό το λεκτικό κουφάρι τόσο θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες, που το δέος γι΄αυτές, τις ανήγαγε σε Θεικές ιδιότητες.

Καταλλαγή σημαίνει υπέρβαση του τυφλού εγώ, παραμερισμό του αρχέγονου φόβου και της φυσικής αντιπαλότητας με ότι είναι έξω από μένα, ικανότητα να αντιληφθώ ότι είναι δίπλα και γύρω μου, συνομιλία, ειρηνική συμβίωση μέσα στο όλο, κοινωνία.

Η λέξη αν και αναφέρεται στην αρχαία Ελληνική γραμματεία από τον Ηρόδοτο, νοούμενη σαν η πλήρης εκπλήρωση μιάς ανταλλακτικής η συναλλακτικής ανθρώπινης σχέσης, ανατιμάται μετά από αιώνες, θεοποιούμενη από τον ικανότερο Ρωμαίο Χριστιανό, δηλαδή τον Παύλο, που την νοηματοδοτεί σωτηριολογικά και χριστολογικά σαν συμφιλίωση και ειρήνευση εν Θεώ και εν ανθρώποις.

Η φιλότητα, η αγάπη, η θυσία, ο ιλασμός, η λύτρωση, η ειρήνη, η ενότητα, η σωτηρία είναι οι κυριότερες συγγενείς έννοιες της καταλαγής. 

Σαν Ελευθεροτέκτονας της Ευρωπαικής προοδευτικής παράδοσης, είμαι επιθετικά αρνητικός σε κάθε απόπειρα κοινωνικής καταξίωσης και επιβολής λέξεων και εννοιών, που σχετίζονται με την μεταφυσική κοσμοθέαση, τις θρησκείες και το παπαδαριό.

Αντιδρώ έντονα στην χρήση και της παραμικρής λέξης που το νόημά της δεν μπορεί να περάσει απ’ την κρησάρα του ορθού λόγου.

Παρά ταύτα αναγνωρίζω την δύναμη του επέκεινα να καταλαγιάζει τις αντιθέσεις, τις εχθρότητες, τους διχασμούς και τις ψυχώσεις, αν θέλετε και να επιφέρει την εσωτερική καταλλαγή και την κοινωνική συνδιαλλαγή για την ειρήνευση και την πρόοδο των ανθρώπων.

Είναι πολύ όμορφες οι περιγραφές στην Έξοδο και στο Λευιτικό της Παλαιάς Διαθήκης, πολλές απ’ τις οποίες πέρασαν στα τυπικά της Βασιλικής Αψίδας, σαν εξιλασμοί και έξοδοι από την αμαρτία, την αιχμαλωσία και σαν  πορεία προς την σωτηρία της Ουράνιας Ιερουσαλήμ και το χτίσιμο του δεύτερου ναού.

Θυμάμαι την περίφημη στοά της συμφιλίωσης, ορόσημο στην λήξη της αντιπαλότητας των μεγάλων στοών των αρχαίων και των μοντέρνων.

Και για να ρθούμε στα ζουμερά, τα σημερινά.

Σήμερα τα πράγματα όπως τα κάνανε στο Αχαρνείο, δεν είναι για καταλλαγή.

Υπήρξε πολύκαιρη και καθολική ύβρις από την αντιπαλότητα των συμπεριφορών έναντι των αξιών, που ήδη κορυφώνεται.

Και για να γίνω σαφέστερος.

Η ανοχή και η καταλλαγή είναι αυτή που εκμεταλλεύονται τα λαμόγια των διοικήσεων και οδήγησαν το τάγμα στην παρακμή.

Το μεγάλο και πολύσημο σχίσμα του 86, αντί να οδηγήσει το Αχαρνείο σε ενδοσκόπηση, εντοπισμό των αιτίων της κρίσης και συμπεριφορές ανάκαμψης και προόδου, το οδήγησε σε αχαλίνωτες και καταστροφικές πρακτικές που κατέληξαν στο περίφημο σκάνδαλο της Ελευσίνας.

Το σκάνδαλο της Ελευσίνας, δεν είναι απλά ένα οικονομικό σκάνδαλο αλλά ένα γεγονός, στο οποίο περιέχονται πολλές παράμετροι, διαφόρων ειδών και ποιοτήτων, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η ηθική παράμετρος, που αφορά όχι απλά την ικανότητα συμμόρφωσης σε μια εξωτερική δεοντολογία η την αποδοχή των αξιακών κανονιστικών ρυθμίσεων αλλά κυρίως την ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη αναγκαιότητα και χρησιμότητά της.

Το σκάνδαλο της Ελευσίνας και κυρίως η μετέπειτα διαχείρισή του, απέδειξε ότι ούτε ικανότητα αντίληψης των αξιών μας υπάρχει αλλά και ούτε ικανότητα συμμόρφωσης με αυτές.

Και όχι μόνο αυτό.

Η ανοχή, η καταλλαγή και οι άλλες ζωτικές αξίες μας, που επιδείχθηκαν μετά το σκάνδαλο της Ελευσίνας, ποδοπατήθηκαν και ευτελίσθηκαν κατά τον πλέον οδυνηρό τρόπο, όπως αποκαλύπτεται από τα πρόσφατα οικονομικά σκάνδαλα, που στην ουσία αποτελούν συνέχεια και αποκορύφωση του ίδιου φαινόμενου. 

Αντί να θεσπιστούν άμεσα, μετά την Ελευσίνα, οι αυστηρότεροι κανονισμοί χρηστής και διαφανούς διαχείρισης και να εφαρμοστούν υποδειγματικά, έγιναν τα αντίθετα.  

Πολύχρονο και οργιαστικό πλιάτσικο, όχι απλά χρημάτων αλλά αξιών και αρχών.

Τα ελλείμματα και οι υπεξαιρέσεις, που εμφανίσθηκαν τώρα δεν είναι σαν της Ελευσίνας, αλλά έχουν μεταλλαχθεί τελείως.

Έχουν χάσει το οικονομικό τους περιεχόμενο και η ηθική παράμετρός τους έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τα καθιστά αποκλειστικά ηθικά και λόγω της ηθικής φύσης του θεσμού μας απολύτως υπαρξιακά.

Η πολύχρονη ανηθικότητα καταστρέφει πλήρως τον ηθικό θεσμό μας.

Αντιλαμβάνεσαι ήδη χιραμίτσα μου την ηθική απαξία των συμπεριφορών, όχι των κλεπτών, αλλά εκείνων που παρέλειψαν να προστατεύσουν όχι μόνο τα χρήματα αλλά κυρίως τις αξίες μας.

Αν και τώρα επιδειχθεί καταλλαγή, θα είναι το οριστικό και αμετάκλητο τέλος.

Η μοναδική ελπίδα ανάκαμψης είναι η πλήρης και οδυνηρή κάθαρση.

Όλοι όσοι ήσαν στις διοικήσεις από το 2003 και μετά θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα και να γίνουν εξονυχιστικοί, διαφανείς και αδιάβλητοι έλεγχοι, ώστε να εντοπισθούν τα προβλήματα, οι αιτίες και οι υπεύθυνοι.

Αυτοί που εγκλημάτησαν θα πρέπει να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη.

Καταλλαγή τώρα σημαίνει καταστροφή.

Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος