...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝΗ πορεία διάλυσης της μστε ήταν δεδομένη και απόλυτα προβλέψιμη.

Η επανάληψη και η κορύφωση των οικονομικών σκανδάλων ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε αντιδράσεις σαν κι αυτές που βλέπουμε κι ακόμα μεγαλύτερες.

Η σκανδαλώδης οικονομική διαχείριση και η αδυναμία των διοικήσεων να λειτουργήσουν νόμιμα θα γινόταν ευρύτερα αντιληπτή και θα επέφερε δυσάρεστες συνέπειες, αργά η γρήγορα.

Ήταν θέμα λίγου χρόνου να συναντηθούν οι αντιπαλότητες με την σκανδαλώδη παραβατικότητα και να δημιουργήσουν το εκρηκτικό μίγμα που ήδη εξερράγη.

Οι διοικήσεις έχουν την απόλυτη ευθύνη για την δημιουργία αυτού του εκρηκτικού μίγματος και για την έκρηξη αλλά και για την διαχείριση των συνεπειών της.

Δεν μπόρεσαν να εξουδετερώσουν η να ελέγξουν τόσο την παραβατικότητα, όσο και τις αντιπαλότητες.

Δεν ευθύνονται οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για όλα τα παραπάνω, ακόμα κι αν τις διαμαρτυρίες τους προσπαθούν να εκμεταλλευθούν αρκετοί οι οποίοι έχουν μερίδιο ευθυνών.

Η ανεπάρκεια η η ιδιοτέλεια των διοικήσεων ήταν αυτή που δημιούργησε η υπέθαλψε την δημιουργία των εκρηκτικών υλικών και προκάλεσε την έκρηξή τους.

Η παραβατικότητα και οι αντιπαλότητες δεν ήσαν ορφανές αλλά είχαν πολύ συγκεκριμένους γεννήτορες και λειτουργούς, που εντοπίζονται στο χώρο των διοικήσεων.

Η πυροδότηση του εκρηκτικού υλικού της παραβατικότητας και των αντιπαλοτήτων έγινε με το σκάνδαλο στο μεγάλο στρατόπεδο (2013), το οποίο συναντιέται με το σκάνδαλο του υπάτου συμβουλίου και με την ευρύτερη διαχειριστική παραβατικότητα.

Από το 2008 που δημιουργήθηκε το σκάνδαλο στο ύπατο συμβούλιο ήταν απόλυτα προβλέψιμη η επικίνδυνη πορεία των πραγμάτων και οι μόνες που δεν την έβλεπαν η δεν ήθελαν να την δουν, παρά τις άμεσες και συνεχείς επισημάνσεις μας, ήσαν οι διοικήσεις της μστε.

Όταν ξεσπά το σκάνδαλο στο ύπατο συμβούλιο ήσαν γνωστές στις διοικήσεις και οι αντιπαλότητες και η διαχειριστική και άλλη παραβατικότητα. 

Οι διοικήσεις της μστε ήσαν όμηροι του σκανδάλου της Ελευσίνας αλλά και της γενικότερης ανομίας και παραβατικότητας που γνώριζε καλά και ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου στο ύπατο συμβούλιο και πετύχαινε- ίσως και λόγω αυτής ακριβώς της γνώσης του- να έχει όχι μόνο την ανοχή αλλά και την ενεργό στήριξή τους.

Οι πρακτικές της παρακμής, οδηγούνται στο τέλος τους χάρις στην καταλυτική επέμβαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, που όχι μόνο τις παρουσίασε αλλά και παρενέβη δυναμικά υπέρ του διωχθέντος ύπατου ταξιάρχη και κατά του μπλοκ της συναλλαγής (Αρχιεπίτιμος – μστε).

Ουδείς εκ των όψιμων διεκδικητών της νομιμότητας τόλμησε να αντιταχθεί στην μεγάλη παρανομία στο ύπατο συβούλιο και να συμπαρασταθεί στον διωκόμενο νόμιμο ύπατο, παρά το γεγονός ότι όλοι διαισθάνονταν το μέγεθος και τις καταστροφικές συνέπειές της.

Το καρτέλ της παρακμής είχε τον απόλυτο έλεγχο.


Η δικαστική δικαίωση του Ρ. Ντε Σιγούρα δημιούργησε τις προυποθέσεις κατάλυσης αυτού του καρτέλ, η οποία επιτεύχθηκε χάρις στο σκάνδαλο στο μεγάλο στρατόπεδο, στις καταγγελίες των μελών του για την διαχειριστική παραβατικότητα και στις έρευνες των αρχών.

Από την πρώτη στιγμή του σκανδάλου στο ύπατο συμβούλιο και ιδιαίτερα από την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης στα 2009, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου, δημιουργεί ντε φάκτο καταστάσεις επιβολής της παρανομίας του, με προσηλυτισμό αντιπροσώπων και μελών της γενικής συνελεύσεως της μστε.

Οι διοικήσεις της μστε (Βουργίδη, Βασιλογεώργη), όχι μόνο δεν κρατούν αποστάσεις αλλά του συμπαρίστανται ενεργά και απροκάλυπτα, παρά το γεγονός της έκδηλης παρανομίας και της έκδοσης της πρωτόδικης απόφασης, που θα έπρεπε να δημιουργήσει τουλάχιστον μεγάλες επιφυλάξεις και τήρηση στάσεως αναμονής.

Η τότε διοίκηση της μστε, στην οποία διακεκριμένες θέσεις είχαν οι κκ. Βουργίδης, Βασιλογεώργης και Πολίτης, διαγράφει τον νόμιμο ύπατο και συμπαρίσταται ενεργά στον αρχιεπίτιμο. Ουδείς εκ των κυρίων αυτών αποστασιοποιήθηκε η κράτησε επιφυλακτική στάση σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Από το 2009 η μστε έπρεπε να επισημάνει στα μέλη της ότι η κατάσταση στο ύπατο εγκυμονούσε κινδύνους και να συστήσει αποχή, όπως περίπου έκανε στο τέλος του 2015.

Αυτή η λογικά αναμενόμενη συμπεριφορά των διοικήσεων της μστε δεν υπήρξε στην περίπτωση του σκανδάλου στο ύπατο συμβούλιο.

Οι διοικήσεις της μστε σύρθηκαν κυριολεκτικά σε αυτή την υπόθεση για να υπηρετήσουν τον γνώστη της παραβατικότητάς της και πρωταγωνιστή του σκανδάλου, εμβληματικό αρχηγό τους.

Ακόμα και μετά το 2013, που τελεσιδικεί η υπόθεση αυτή και επέρχεται ακόμα και το ηχηρό ράπισμα του ποινικού δικαστηρίου, η διοίκηση της μστε συμπορεύεται με τον αρχιεπίτιμο.

Υποχρεώνεται από δικαστική απόφαση να συμβιβασθεί και να δεχθεί στις τάξεις της τον διωχθέντα ύπατο ταξιάρχη αλλά συνεχίζει να ΜΗΝ κάνει ανάλογα με εκείνα που υποχρεώθηκε να κάνει στα τέλη του 2015.

Ακόμα και μετά την τελεσίδικη απόφαση του 2013, δεν κάνουν ανάλογα με όσα έκαναν στα τέλη του 2015. Δεν συνιστούν καν αποχή η προσοχή.

Γι αυτό μιλάμε για αγαστή συνεργασία μεταξύ αρχιεπίτιμου και διοικήσεων της μστε. Ήταν καρτέλ παρακμής.

Οι κκ. Βασιλογιώργης, Πολίτης κλπ προσέρχονται στο ύπατο του αρχιεπίτιμου και λαμβάνουν τον 33 βαθμό. Ουδεμία επιφύλαξη διατυπώνουν και φυσικά οποιαδήποτε αντίθεση, όπως ο αείμνηστος Σπύρος Παιζης, που και τους προειδοποιούσε με έγγραφες γνωματεύσεις και αρνιόταν να λάβει τον 33 βαθμό από τους πραξικοπηματίες.

Την νομιμότητα στο ύπατο συμβούλιο η διοίκηση της μστε αναγκάζεται να την «θυμηθεί» στα τέλη του 2015, όταν οι έρευνες του κράτους από τις καταγγελίες των Ιπποτών για διαχειριστικά θέματα (2013), αρχίζουν να εντείνονται.

Το καρτέλ σπάει στα 2015.

Διαβλέποντας ότι η παραβατικότητα θα εντοπισθεί και την δυσχερή θέση στην οποία θα περιέλθει από τις έρευνες αυτές, η διοίκηση της μστε οργανώνει την τελευταία στιγμή μια άμυνα με δύο άξονες. 

Ο ένας άξονας είναι η άμυνα απέναντι στις έρευνες των αρχών για την παραβατικότητά της.

Ο δεύτερος άξονας είναι η άμυνα απέναντι στον σκανδαλοποιό γνώστη της παραβατικότητάς της και ο ταυτόχρονος έλεγχος και του σκωτικού τύπου, όπως είχε κάνει με τον τύπο της Υόρκης.

Η άμυνα αυτή ήταν εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία γιατί η πλήθουσα και μεγάλη παραβατικότητα ήταν αδύνατο να αντιμετωπισθεί σε στενά χρονικά περιθώρια και σε περιβάλλον έντονης αντιπαλότητας και αντιδικιών.

Το κρίσιμο στοιχείο στην μεγάλη αυτή κρίση είναι η παραβατικότητα.

Αυτή συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο φόβο και το αντικείμενο της πρόσφατης «διαπραγμάτευσης» και των δύο πλευρών.

Και οι δύο συμμετέχοντες στο καρτέλ της παρακμής έχουν ζωτικό συμφέρον να συνεχίσει το παλιό καθεστώς και να μην αναφανεί το μέγεθος της παραβατικότητας, που θα τους θέσει σε κίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία από τις δύο "αντιμαχόμενες" πλευρές δεν υιοθετεί αυτό που προτείνουμε εμείς, εδώ και χρόνια.

Τους εξονυχιστικούς, διαφανείς και αδιάβλητους ελέγχους σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Ακόμα και οι εμβληματικοί ηγέτες των αντιπάλων της διοίκησης της μστε δεν βγαίνουν να ζητήσουν αυτό που θα οδηγήσει σε εκκαθάριση της κατάστασης.

Κανείς από το γνωστό κατεστημένο των οργανώσεων της οδού Αχαρνών θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Με μεθοδεύσεις και τακτικισμούς, ακόμα και τώρα, προσπαθούν να σώσουν "τα κεφάλια" τους, ελέγχοντας την κρίση, με την μέθοδο της περιορισμένης εκτόνωσης.

Η ύπαρξη και το μέλλον όλων των εμπλεκόμενων αλλά και των οργανώσεων της οδού Αχαρνών εξαρτάται από την παραβατικότητα.

Το συμφέρον των οργανώσεων είναι να αποκαλυφθεί και να εξουδετερωθεί πλήρως η παραβατικότητα.

Το συμφέρον των εμπλεκόμενων είναι να μην αποκαλυφθεί η παραβατικότητα και οι ευθύνες τους γι αυτήν η να αποκαλυφθούν όσο το δυνατόν λιγότερα και να συνεχισθεί το καθεστώς της παρακμής.

Υπάρχει σύγκρουση των συμφερόντων των εμπλεκόμενων πρωταγωνιστών της κρίσης με τα συμφέροντα των οργανώσεων της οδού Αχαρνών.

Το λόγο τώρα έχουν τα μέλη που δεν εμπλέκονται και τελικά η Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος