...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣΈμαθα ότι κλείσανε και την στοά ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΗΣ και με αφορμή αυτό θα διατυπώσω κάποιες σκέψεις μου.

Υπάρχει ένα ομολογημένο χρηματικό έλλειμμα περίπου 2 εκ. ευρώ και το έλλειμμα αυτό δημιουργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2015. Ένα μικρό μέρος του ελλείμματος αυτού- περί τις 350.000- οφείλεται σε επίσης ομολογημένη υπεξαίρεση από το λογιστή.

Το ποσόν και το χρονικό διάστημα του ελλείμματος είναι πολύ μεγάλα και εντυπωσιάζουν.

Απ’ την άλλη μεριά είναι πιστοποιημένο και από τους ορκωτούς ελεγκτές κάτι πολύ σοβαρότερο και πολύ πιο εντυπωσιακό.

Η παντελής απουσία συστήματος εσωτερικού ελέγχου. 

Η παντελής απουσία συστήματος εσωτερικού ελέγχου και αρκετά άλλα δεν μπορεί παρά να ήσαν καλώς γνωστά στις διοικήσεις. 

Μετά το μεγάλο διαχειριστικό σκάνδαλο με το κτήριο της Ελευσίνας θα έπρεπε να υπάρχει όχι μόνο σύστημα εσωτερικού ελέγχου, αλλά ιδιαίτερα αυστηρό σύστημα, που θα συνέβαλε τόσο στον περιορισμό της δυνατότητας να επαναληφθούν διαχειριστικές ατασθαλίες, όσο και στην αποκατάσταση της διαχειριστικής αξιοπιστίας.

Αυτά τα λογικά και τα νόμιμα δεν έγιναν, ενώ θα έπρεπε να είχαν γίνει από το 2003 τουλάχιστον (2003 είναι το έτος δημοσίευσης της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή για την Ελευσίνα).

Αυτά έπρεπε να τα κάνουν οι συγκεκριμένες διοικήσεις, στις οποίες συμμετείχαν συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτά τα πρόσωπα έχουν μεγάλες ευθύνες γι αυτές τις μεγάλες παραλείψεις.

Είναι εξοργιστικά απαράδεκτο να έχει συμβεί ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και όχι μόνο να μην λαμβάνονται τα πλέον αυστηρά μέτρα αλλά να μην λαμβάνεται κανένα απολύτως μέτρο.

Πρόκειται για καταστροφική αμέλεια, αν όχι δόλος, που αποδοκιμάζεται από την έννομη τάξη και καταλύει την ηθική καταστατική ταυτότητα των οργανώσεων αυτών. 

Δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι και το πλέον αυστηρό σύστημα ελέγχου θα εξασφάλιζε την μη ύπαρξη ελλειμμάτων και υπεξαιρέσεων, αλλά είναι βέβαιο ότι θα συνέβαλε αποφασιστικά στην αποτροπή, στον περιορισμό και στον εντοπισμό τους, σε πολύ μικρό χρόνο, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από μια οικονομική χρήση, δηλαδή ένα χρόνο περίπου.

Να προσθέσω και ένα χρόνο προβλημάτων "ανώτερης βίας" και ένα ακόμα χρόνο επιείκειας.

Στην περίπτωσή μας ακουμπήσαμε το πρωτοφανές χρονικό διάστημα της δεκαετίας.

Και δεν ήταν μόνο η καταστροφική και απαράδεκτη απουσία του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, αλλά και πολλές ακόμα εντυπωσιακές διαχειριστικές παρατυπίες και παρανομίες, αρκετές από τις οποίες περιγράφονται στις εκθέσεις του περιορισμένου ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών (έλεγχος κατά το 4400 ελεγκτικό πρότυπο).

Η όλη διαχειριστική εικόνα είναι τραγική, εξοργιστική και κυρίως υποβάλλει τις πιο δυσάρεστες σκέψεις για την γενικότερη κατάσταση των οργανώσεων αυτών.

Μεταξύ των μελών της παρούσας και της προηγούμενης διοίκησης είναι πρόσωπα που συμμετείχαν στις διοικήσεις, που πιθανολογείται σφόδρα ότι έχουν μεγάλες ευθύνες για τα παραπάνω, που συγκλόνισαν τις οργανώσεις της οδού Αχαρνών και κατέστησαν γνωστά στο Πανελλήνιο, ευτελίζοντας τις οργανώσεις αυτές και τραυματίζοντας σοβαρά τον θεσμό. 

Τα πρόσωπα αυτά θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί από τις διοικήσεις για να διευκολυνθούν οι έλεγχοι που θα έπρεπε να γίνουν, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές εύρος των παρανομιών και οι ακριβείς ευθύνες και οι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι, κατά των οποίων θα έπρεπε να ασκηθούν τα νόμιμα.

Αυτό μόνο με εξονυχιστικούς, αδιάβλητους και διαφανείς ελέγχους μπορεί να γίνει.

Αυτά τα επίσης λογικά και νόμιμα, επίσης δεν έγιναν.

Αρκετοί από αυτούς που πρέπει να ελεγχθούν για τις μεγάλες πράξεις και παραλείψεις των διοικήσεων, έχουν κρίσιμες θέσεις και στην παρούσα διοίκηση. 

Ο σημερινός εκπρόσωπος των οργανώσεων αυτών, ο κ. Νικ. Πολίτης, συμμετείχε στις διοικήσεις επί πολλά χρόνια, όπως και άλλα μέλη της διοίκησης.

Η κοινωνική και νομική εμπειρία λέει  πως τα πρόσωπα που ευθύνονται για εγκλήματα και ζημιές συνήθως προσπαθούν να τις αποκρύψουν και να αποφύγουν τις συνέπειές τους.  

Οι διοικήσεις, εδώ στην περίπτωσή μας, δείχνουν μια συμπεριφορά που φαίνεται να ταιριάζει με την παραπάνω κοινωνική και νομική εμπειρία της απόκρυψης και της αποφυγής.

Αρνούνται επίμονα την διεξαγωγή εξονυχιστικών, διαφανών και αδιάβλητων ελέγχων, σε μεγάλο βάθος χρόνου και όχι μόνο.

Είδα στην πρόσφατη δικαστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων να αναφέρεται ότι και η προηγούμενη και η παρούσα διοίκηση απέκρυψαν και δεν εμφάνισαν κρίσιμα στοιχεία.

Επίσης είδα ότι μέλη και στοές,  που κατήγγειλαν στη Δικαιοσύνη η διαμαρτυρήθηκαν για τα διαχειριστικά θέματα, διώχθηκαν από τις διοικήσεις, με διάφορες κατηγορίες, στις οποίες δυσπιστώ, μόνο και μόνο από το χρόνο και από τις συνθήκες υπό τις οποίες διώχθηκαν.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ την αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης που έχουν οι διοικούντες, ούτε να δικαιολογήσω η να συμμερισθώ τέτοιες συμπεριφορές. Από έμπειρους επιστήμονες και επαγγελματίες δεν περίμενα τόση καταστροφική συμπεριφορά, ενώ από παλιούς τέκτονες αξιώνω υποδειγματικές στάσεις και κυρίως μεγάλη ευαισθησία στις νομικές υποθέσεις και στις ηθικές επιλογές τους. 

Χωρίς να αδιαφορώ για το πραγματικό η το νομικό μέρος θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα τις ηθικές στάσεις και κυρίως το μήνυμα που βγαίνει απ’ όλα τα παραπάνω και που στέλνουν οι οργανώσεις αυτές στα μέλη τους και στην κοινωνία.

Το μήνυμα είναι προφανές και καταστροφικό.  

Δ.Δ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος