...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

......ΜΑΝΤΟΛΕΣ
Απ’ότι θυμάμαι τα δικαστήρια χρησιμεύουν για να λύνουν τις διαφορές των ανθρώπων.

Διαφορές υπάρχουν και στο δικό μας χώρο, που δημιουργήθηκε ακριβώς για μας διδάξει την αξία της ενότητας και της απάμβλυνσης των διαφορών.

Φαίνεται όμως ότι δεν τα καταφέρνουμε και τόσο καλά και έτσι, τα τελευταία χρόνια, συρόμαστε στην κοινωνική πεπατημένη.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν διαφορές στο χώρο μας, που θα τις χαρακτήριζα σημαντικές.

Άλλα υποστήριζαν οι διοικήσεις και άλλα αρκετά μέλη η και τρίτοι.

Ο καθένας είχε τις απόψεις του και επέμενε πάνω σ’αυτές, με αποτέλεσμα οι διαφορές να μην μπορέσουν να επιλυθούν συμβιβαστικά, αλλά να οδηγηθούν στα Δικαστήρια.

Από το 2008, με το σκάνδαλο στο Ύπατο Συμβούλιο, τα δικαστήρια ασχολούνται με υποθέσεις του χώρου μας και ήδη υπάρχουν αρκετές αποφάσεις ώστε να μπορεί κάποιος να βγάλει γενικότερα συμπεράσματα, όπως λόγου χάριν την μεγάλη αύξηση των υποθέσεων που προέρχονται από το χώρο μας κλπ.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι οι δικαστικές αποφάσεις που αποδοκιμάζουν τις πράξεις των διοικήσεων είναι πολύ περισσότερες από εκείνες που τις αποδέχονται, σαν νόμιμες.

Ο χειρισμός των μεγάλων θεμάτων από τις διοικήσεις, φαίνεται να είναι προβληματικός.

Ειδικά η διαχείριση του πρόσφατου οικονομικού σκανδάλου ήταν πολλαπλά εσφαλμένη και μεταξύ άλλων οδήγησε την διοίκηση σε διοικητικές ενέργειες που επίσης είναι πολλαπλά εσφαλμένες και αυτό διαφαίνεται από την δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες.

Η απόφαση αυτή με δυό λόγια λέει ότι η διοίκηση δεν τήρησε τα νόμιμα για τις γενικές συνελεύσεις και ότι απέκρυψε σημαντικά στοιχεία και από τις συνελεύσεις και στο δικαστήριο. 

Παρανομίες και έλλειψη διαφάνειας. Αυτά λέει το δικαστήριο, διαψεύδοντας την συνέντευξη του φερόμενου ως Μ.Δ. κ. Νικ. Πολίτη, για αυτοκάθαρση με όλα στο φώς.

Όταν μέλη της μστε προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη για πράξεις της διοίκησης που θεωρούσαν παράνομες, η διοίκηση εξαπέλυσε ένα πογκρόμ κατ’ αυτών και με διάφορες δικαιολογίες συνέχισε την γνωστή τακτική των διώξεων των αντιτιθεμένων, με πειθαρχικά μελών, κλείσιμο στοών κλπ.

Αμοιβόμενοι, για διάφορες υπηρεσίες, συνεργάτες της, εμφανίσθηκαν με το ψευδώνυμο Χιράμ και γράφουν στο διαδίκτυο διάφορα, καταγγέλλοντες αυτούς οι οποίοι αντιτίθενται στις παράνομες πράξεις της διοίκησης και υπερασπιζόμενοι την διοίκηση, απ΄την οποία αμείβονται για τις επαγγελματικές υπηρεσίες τους.

Ασχολούμαστε με αυτούς γιατί έχουμε πεισθεί πως εκφράζουν ανεπίσημα τις απόψεις της διοίκησης. 

Τα κείμενα των αμειβόμενων και όψιμων ψευδώνυμων υπερασπιστών της διοίκησης λένε μύρια όσα κατά των ανθρώπων που έχουν διαφορετικές απόψεις από την διοίκηση αλλά δεν λένε τα απλά και τα σημαντικά γεγονότα.

Τα κρίσιμα γεγονότα τα αποκρύπτουν, όπως κάνουν και τα αφεντικά τους, σύμφωνα με την άνω δικαστική απόφαση.

Με αοριστίες, γενικότητες και άφθονους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς καταγγέλλουν (δεν θα πω καθυβρίζουν γιατί με ενδιαφέρει η ουσία πίσω απ’ τις λέξεις), τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις και που επιζητούν την τήρηση των νόμων, όπως εξ άλλου επιτάσσουν και οι θεμελιώδεις κανόνες της αδελφότητάς μας.

Το θέμα είναι ότι τα δικαστήρια διαψεύδουν τους ψευδώνυμους υποστηρικτές της,  λέγοντας ότι οι πρακτικές της διοίκησης είναι παράνομες.

Να θυμίσω ότι παρανομίες και παρατυπίες των διοικήσεων δεν διαπιστώνουν μόνο τα δικαστήρια, αλλά και οι ορκωτοί ελεγκτές που διορίσθηκαν και από τις ίδιες τις διοικήσεις.

Τα διπλώματα της παρανομίας τα έχουν οι διοικήσεις και όχι τα μέλη.

Τα μέλη προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη για τις παρανομίες των διοικήσεων και αν οι διοικήσεις τηρούσαν την νομιμότητα, δεν θα υπήρχε θέμα.

Φαίνεται ότι οι διοικήσεις δεν θέλουν τα μέλη να απευθύνονται στη Δικαιοσύνη, όταν κάνουν σοβαρές παρανομίες, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να μπορούν να καταδιώκουν τα μέλη που διαπράττουν και την ελάχιστη παρανομία.

Αν βρίσεις πάνω σε μια ένταση αντιπαράθεσης θα συμβούν δύο τινα.

Αν δεν είσαι με την διοίκηση θα περάσεις αμέσως πειθαρχικό και θα τιμωρηθείς με υπερβολικές ποινές.

Αν είσαι με την διοίκηση η μέλος της, η έρευνα θα διεξάγεται επ’ αόριστον και τελικά θα αθωωθείς.

Αν δεν στείλει η στοα κάποιο χαρτί κλπ, τίθεται άμεσα και αναπολόγητα σε αργία, ενώ ο σεβάσμιός της διαγράφεται.

Αν είσαι πρόεδρος , ταμίας κλπ της μστε και από βαρύτατη αμέλειά σου γίνει της μουρλής από σοβαρότατες παρανομίες, επί χρόνια και χαθούν εκατομμύρια είναι βέβαιο ότι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα, ως διδασκόμεθα εκ της Ελευσίνος και δώθε.

Ξέχασα να σας πω ότι όλα αυτά δεν τα κρίνει ένα ανεξάρτητο από την διοίκηση πειθαρχικό όργανο αλλά η ίδια η διοίκηση δικάζει και τα μέλη (ας τα πούμε μέλη) και…. τον εαυτό της.

Με δυό λόγια η διοίκηση καταδιώκει τους άλλους και επιβραβεύει τον εαυτό της.

Στην οδό Αχαρνών αυτό το αποκαλούν Τεκτονισμό.

Εμείς το λέμε ……μάντολες.

S.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος