...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος, στις Βρυξέλλες

Ποιοι συμμετείχαν – Ολόκληρη η ομιλία του Μεγ. Διδασκάλου


Στις 21 και 22 Οκτωβρίου εορτάσθη στις Βρυξέλλες, η επέτειος των 205 χρόνων από την ίδρυση της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος  (Γ.Μ.Α.Τ.Ε.), από τον Διονύσιο Ρώμα στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και τα 20 χρόνια της ελληνικής στοάς «Ευρώπη» υπ΄ αριθμ. 9, υπό την Σκέπη της  Γ.Μ.Α.Τ.Ε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αμιγή τάγματα, ανδρικά και γυναικεία από την Ευρώπη, τα οποία ανήκουν στο AME και στο CLIPSAS. 

Την Ανατολή κοσμούσαν με την παρουσία τους, ο Pierre Klees, πρώην Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής του Βελγίου, ο Mark Menschaert, νυν Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγ. Ανατολής του Βελγίου και πρόεδρος του AME. Επίσης, η Μεγ. Διδ. της Μεγάλης Γυναικείας Στοάς του Βελγίου, Claude Bran, μέλος του AME.
Με την παρουσία του μας τίμησε και ο αδελφός Κουλουμπαρίτης Λάμπρος, καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της στοάς Ευρώπη Νο 9.  Να σημειωθεί δε ότι την παρουσία της δήλωσε και η στοά «Άρτεμις» υπ΄ 10, μέσω της Θησαυροφύλακός της, η οποία δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2016 από την Γ.Μ.Α.Τ.Ε. και τελεί υπό την Σκέπην της.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ο Σεβάσμιος της Ανεξάρτητης και Ερευνητικής Στοάς, «Χρυσούς Αιών» μέλος του AME και του CLIPSAS, Baudouin De Charneux, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από τις 9 Νοεμβρίου του 2015, φιλέλληνας, καθηγητής της ελληνικής φιλοσοφίας του πανεπιστημίου των Βρυξελλών υιοθετήθηκε, κατόπιν αιτήματός του στη στοά Ευρώπη Νο 9.

Αμέσως μετά το άνοιγμα των εργασιών τον λόγο έλαβε ο Εξοχότατος Μεγάλος Διδάσκαλος της Γ.Μ.Α.Τ.Ε., Αλέξανδρος Κουλιουμπής, ο οποίος ανέφερε τα εξής:


«Αδελφές και Αδελφοί μου, μέλη της Ανατολής με τους βαθμούς σας και τα αξιώματά σας. Αδελφές και Αδελφοί μου επισκέπτες, μέλη της Σεπτής στοάς ΕΥΡΩΠΗ.
Φίλτατε Αδελφέ Κραταιέ Δημήτρη Καλογερόπουλε
Φίλτατη Αδελφή, Μεγάλη Διδάσκαλος Claude Bran, 
Φίλτατε αδελφέ Μεγάλε Διδάσκαλε, Mark Menschaert,
Φίλτατε αδελφέ πρώην Μεγάλε Διδάσκαλε Pierre Klees.

Σας καλωσορίζω στην επέτειο των 205 ετών ύπαρξης του τάγματος της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Διονύσιο Ρώμα το 1811, στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και στην επέτειο των 20 ετών της Σεπτής στοάς ΕΥΡΩΠΗ ΝΟ 9.
Για εμάς είναι, όπως αντιλαμβάνεστε, διπλή χαρά.
Σας ευχαριστώ , εκ μέρους της Γ.Μ.Α.Τ.Ε. που ανταποκριθήκατε και μας τιμήσατε διά της παρουσίας σας, στο κάλεσμα της διπλής επετείου.
Σας καλωσορίζω επίσης και για τη νέα τεκτονική περίοδο και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, κάποιες σκέψεις - θέσεις.

Στις στοές μας εργαζόμαστε, για την εξάπλωση του φωτός. Διακηρύττουμε την αξία της αρετής, καλλιεργούμε το πνεύμα και την ψυχή μας και αναγνωρίζουμε την εργασία, σαν τον ευγενέστερο προορισμό του ανθρώπου.
Σαν νέοι Προμηθείς προσπαθούμε να διαδώσουμε τη φλόγα της γνώσης στους αμαθείς και στους ημιμαθείς.
Σε κάθε μας ενέργεια, προβάλουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Σφυρηλατούμε τα ανθρώπινα ιδεώδη, καταπολεμάμε την αλαζονεία, τις προκαταλήψεις, τους ψευτοιδεαλιστές, τους αριβίστες και τους δήθεν.
Σφυρηλατούμε την ελευθερία και όχι την ασυδοσία και την κατάχρηση της εξουσίας. Διότι η ελευθερία και η εξουσία διέπεται από κανόνες.
Το Τεκτονικό Σύστημα δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους, οι όποιοι δεν κατανοούν τους κανόνες της ελευθερίας, της εξουσίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το Τεκτονικό Σύστημα στο πέρασμα των αιώνων, έχει καταξιωθεί ανάμεσα στους συνειδητοποιημένους ανθρώπους - τέκτονες και τις φιλοσοφίες.
Αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι «τέκτονες» οι οποίοι μέσα από τα δικά τους θέλω και την ιδιοτέλειά τους, προσπαθούν να αλλοιώσουν αυτό που πρεσβεύει η Τεκτονική φιλοσοφία.
Μάταια προσπαθούν και ας βρίσκουν τρόπους και μεθόδους προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Η Τεκτονική μεθοδολογία, δυστυχώς για αυτούς, είναι θωρακισμένη και τους αποβάλλει αργά ή γρήγορα. Διότι πάντοτε υπήρξαν,  υπάρχουν και θα υπάρχουν τέκτονες  που φυλάσσουν Θερμοπύλες.

Εάν η κοινωνία συνεχίσει να ακολουθεί έναν πολυδιάστατο τρόπο έκφρασης και ζωής, το Τεκτονικό Σύστημα θα επιβιώσει εντός αυτής και θα διατηρηθεί ανεξαρτήτως της ποιότητάς του.
Ο άκρατος υλισμός και ο απλοϊκός ρεαλισμός του παρελθόντος, προκάλεσαν αλλαγές στη συνείδηση, το πνεύμα και την ψυχή του ανθρώπου. Ο οποίος στρέφεται τις τελευταίες δεκαετίες  με πραγματική δίψα και εν πολλοίς με απόγνωση, στην αναζήτηση παντός το οποίο δεν είναι κοινό και πασίδηλο.
Στο χρηματιστήριο των πνευματικών επαγγελιών,  η προσφορά και η ζήτηση, μιας νέας ευτυχίας έχει προκαλέσει αλλεπάλληλες ανατιμήσεις.

Η πραγματική επομένως αποστολή του Τεκτονικού Συστήματος, δεν είναι η λανθάνουσα επιβίωση του, αλλά η γενναία  και καθαρή συνέχιση της καταξίωσής του.
Πώς όμως θα επιτευχτεί αυτό;
Αυτό θα επιτευχτεί, μόνο εάν τα διδάγματα της Τεκτονικής φιλοσοφίας γίνουν βίωμα και κατ΄ επέκταση φυσικές πράξεις.

Αδελφές και Αδελφοί μου,
όπου αναλίσκεται η ενέργεια των τεκτόνων σε εξωτερικές και επιπόλαιες προσεγγίσεις, αυτοί παγιδεύονται στη δημιουργία ομάδων και φατριών, για τη δήθεν καταξίωσή τους και την προβολή τους.

Τότε τι γίνεται;

Η συντήρηση του Τεκτονικού Συστήματος στηρίζεται περισσότερο στη μαγεία που ασκεί η λέξη ¨τεκτονισμός¨ και το μυστήριο που δημιουργείται γύρω από αυτόν.
Από τα λαθρόβια έντυπα και τον φανατισμό των αμαθών και ημιμαθών, δήθεν τεκτόνων.
Τότε οι τάξεις του Τεκτονικού Συστήματος, γεμίζουν από ιδιοτελείς συνταξιούχους του πνεύματος και κοινωνικά υποπροϊόντα.
Όπου όμως οι τέκτονες επιτυγχάνουν να απαλλαγούν από αυτή την εύκολη εξωστρεφή τάση, καθίστανται οι ίδιοι ευτυχέστεροι και αγνότεροι.
Χαίρουν του σεβασμού  και της ελευθερίας, που οι ίδιοι με πόνο και ιδρώτα έχουν εξαγοράσει. Και επηρεάζουν αμέσως και θετικώς το κοινωνικό σύνολο, εντός του οποίου ζουν και αναπτύσσονται.

Αδελφές και αδελφοί μου,

στο Τεκτονικό Σύστημα γίναμε δεκτοί ως ελεύθεροι και χρηστοήθεις, δηλαδή ελεύθεροι από πάθη - ιδεοληψίες - και προλήψεις.
Εάν πράγματι είμαστε ελεύθεροι και χρηστοήθεις, αυτό από μόνο του συνιστά έναν τρόπο ζωής.
Είναι όμως αρκετά δύσκολο.
Αυτά λοιπόν τα υποτιθέμενα προσόντα, που μάλλον δεν υπάρχουν σε αρκετούς  «τέκτονες», αλλά με προθυμία και με ελαφρά τη καρδία τα δηλώνουν, πρέπει να αποκτηθούν.
Να λαξεύσουμε τον ακατέργαστο λίθο, να καταπολεμήσουμε την αμάθεια και κυρίως την ημιμάθεια, τη μισαλλοδοξία και άλλα…
Η αφομοίωση των εννοιών της ηθικής, της αρετής και του ορθού λόγου, είναι η τήρηση των κανόνων και του καθήκοντος που διέπει τον ΤΕΚΤΟΝΑ.
Δυστυχώς όμως , ο εγωισμός και οι ιδεοληψίες που φωλιάζουν σε ορισμένους  «τέκτονες», τους εμποδίζουν να αντιληφτούν την πραγματικότητα με αντικειμενική κρίση . Με αποτέλεσμα να μεροληπτούν έναντι του εαυτού τους.

Μια κινέζικη παροιμία λέει:

«Κυβέρνα τον εαυτό σου και θα κυβερνήσεις τον κόσμο».

Η εμπειρία αποδεικνύει ότι όσο καλύτερα γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τόσο καλύτερα γνωρίζουμε τους άλλους
Η γνώση του εαυτού μας, υπό το καθεστώς του ορθού λόγου, θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε αδυναμίες και ελαττώματα.
Να παραλεχθούμε ότι ισχύουν, να παραδεχτούμε ότι θέλουμε να τα εξαλείψουμε, για να μπορέσουμε να τα εξαλείψουμε.
Να αντιληφτούμε ότι η ηθική, δεν είναι ένα ευχολόγιο για να μην εμπλακούμε σε προβλήματα, αλλά ένας τρόπος ζωής , που μας κάνει να νιώθουμε και να είμαστε καλύτερα , με σαφείς επιπτώσεις στη ζωή μας.
Δύσκολα όλα τα παραπάνω , δύσκολα να τα πετύχουμε.

Οφείλουμε όμως να προσπαθήσουμε.

Μετά του Τριπλού Αδελφικού Ασπασμού, εύχομαι σε όλες και όλους τους απανταχού τέκτονες και με τη βοήθεια του Μ Α Τ Σ, υγεία και ευτυχία».

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο Ανθύπατος Μεγ. Ταξιάρχης και Αν. Μεγ. Διδάσκαλος της Γ.Μ.Α.Τ.Ε. , καθηγητής Κοινωνιολογίας και Εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος και  αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της Γαληνοτάτης, από ιδρύσεώς της έως και σήμερα.

Τέλος, απονεμήθηκε  εύσημο τιμής στον Δημήτρη Καλογερόπουλο, που… αλωνίζει την Ευρώπη για λογαριασμό της Γαληνοτάτης,  όπως και στον φίλτατο αδ. Σεβάσμιο της στοάς Μάνο Μαρκάκη,  που κάτω από αντίξοες συνθήκες κρατεί μια ελληνική στοά σύσσωμη στις Βρυξέλλες.


Νίκος Αναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος