...................................................

...................................................

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ P-2Είναι κουραστικό τουλάχιστον να συζητάμε συνεχώς τα αυτονόητα, αλλά φαίνεται πως στους καιρούς μας και αυτά κινδυνεύουν να μην  είναι αυτονόητα.

Το άρθρο αυτό απαντά σε όλους εκείνους που μιλούν περί καταλλαγής, συμβιβασμών η κοκορομαχιών, επιδιώκοντας δήθεν το συμφέρον της μστε.

Τα γεγονότα είναι μια μεγάλη και χρόνια διαχειριστική και νομική παραβατικότητα, που καταλήγει στο σημερινό σκάνδαλο των τεραστίων χρηματικών ελλειμμάτων και υπεξαιρέσεων, καθώς και στην διαχείριση του ίδιου του σκανδάλου, που έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και έχουν δημοσιοποιηθεί ευρύτατα από τα ΜΜΕ, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν και άλλα παράπλευρα ζητήματα, αλλά το κεντρικό ζήτημα είναι το παραπάνω.

Η διαχειριστική και νομική παραβατικότητα καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ήδη έχει δημιουργήσει δύο μεγάλα σκάνδαλα, δηλ. της Ελευσίνας (1998-2003) και το πρόσφατο που αποκαλύφθηκε αρχές του 2016.

Αυτή η παραβατικότητα συντίθεται από παράνομες πράξεις και παράνομες παραλείψεις, μερικές από τις οποίες είναι ήδη γνωστές.

Η υπεξαίρεση είναι μια παράνομη πράξη και η παντελής έλλειψη συστήματος εσωτερικού ελέγχου είναι μια παράνομη παράλειψη.

Η μέχρι τώρα γνωστή εικόνα καθώς και το είδος και το μέγεθος του προβλήματος αποτελούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις κατά τις οποίες η ελεγκτική επιστήμη αποφαίνεται κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να διεξαχθούν εξονυχιστικοί-εγκληματολογικοί διαχειριστικοί έλεγχοι σε μεγάλο βάθος χρόνου, αρχής γενόμενης από το σκάνδαλο της Ελευσίνας.

Επειδή τότε όχι μόνο δεν έγινε σωστή δουλειά αλλά συγκαλύφθηκε το θέμα, φθάσαμε στην παραπάνω οικτρή κατάσταση.

Συγκάλυψη τώρα σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή και εξαφάνιση.

Το θέμα έχει φθάσει στην δικαιοσύνη και έχει καταστεί γνωστό στο πανελλήνιο.

Άπαντα τα μέλη των διοικήσεων από το 1998 μέχρι σήμερα θα πρέπει να απέλθουν από τις διοικήσεις και να διευκολύνουν τους παραπάνω εξονυχιστικούς ελέγχους, που θα οδηγήσουν σε εντοπισμό όλων των προβλημάτων και των υπευθύνων τους και θα ασκηθούν τα νόμιμα μέτρα.

Αυτό έπρεπε να έχει γίνει αμέσως με την αποκάλυψη των υπεξαιρέσεων και του γεγονότος ότι η παραβατικότητα και τα ελλείμματα κάλυπταν χρονικό διάστημα δεκαετίας.

Δυστυχώς δεν έγιναν τα παραπάνω απλά και νόμιμα και τούτο για τον εξής απλούστατο λόγο.

Η παραβατικότητα αυτή αφορά πολλούς εκ των διοικήσεων, οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους και να την διαχειρισθούν, αποδίδοντάς το γνωστό μέρος της στους «αντιπάλους» τους.

Αν κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε ιδιαιτέρως τον κάθε ένα από τους αρχηγούς της μστε αυτού του μεγάλου χρονικού διαστήματος για τις ευθύνες τους και για τις ευθύνες των μελών των διοικήσεών τους, θα γελάσετε με την καρδιά σας γιατί θα θυμηθείτε τα παιδικά παιχνίδια με την κολοκυθιά και το δαχτυλίδι.

Ουδείς έχει ουδεμία ευθύνη. Μόνα τους όλα έγιναν, όπως έγιναν  και "ο μόνος που φταίει είναι το FORUM", που έγραφε ότι θα συμβούν τα όσα πράγματι συνέβησαν.

Αντιλαμβάνονται ήδη ότι εκεί που έχουν φθάσει τα πράγματα, ουδείς εξ αυτών θα γλυτώσει και γι αυτό σπεύδουν όψιμα και απρόσφορα να καταδικάσουν τις «κοκορομαχίες και τις αντιδικίες, που θα καταστρέψουν τα ιερά και τα όσια».

Τα κεφάλια τους προσπαθούν να γλυτώσουν και όχι τα ιερά και τα όσια, που είχαν λησμονήσει τόσα χρόνια και άρχισαν να τα θυμούνται όταν η τσιμπίδα του νόμου πλησίασε.

Ουδείς θα γλυτώσει και να είναι βέβαιοι άπαντες, είτε ανήκουν στην μία παράταξη των «ανεύθυνων» η στην άλλη.

Το μήνυμα απευθύνεται και σ’ αυτούς που καπηλεύονται την παραβατικότητα για να έχουν διακεκριμένες θέσεις στις οργανώσεις αυτές.

Σ' αυτούς που ξέρανε και δεν μιλάγανε, ανταλάσσοντας την σιωπή τους με αξιώματα.

Δεν είναι τυχαίο πως ουδείς απ' όλους αυτούς, είτε ανήκει στην μια πλευρά, είτε στην αλλη η στην παράλλη, βγαίνει να ζητήσει επίσημα και δημόσια αυτό που ζητάμε εμείς εδώ και χρόνια, δηλ. εξονυχιστικούς, διαφανείς και αδιάβλητους ελέγχους. 

Ούτε αυτοί το ζητούν ούτε οι επικοινωνιακοί εκπρόσωποί τους, όπως το s.r. herald, οι γαλήνιες σκέψεις, ο χιράμ, κλπ που αναπαράγουν το παιχνίδι των αφεντικών τους για ίδιο όφελος και σε βάρος των οργανώσεων της οδού Αχαρνών.

Επιμένουν όλοι στην γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή της παρακμής συστήνοντας ηρεμία και καταλλαγή η σαλπίζοντας σαλπίσματα σωτηρίας προς όλους τους ευθυνόμενους.

Ουδείς εξ αυτών επιθυμεί την ριζική εκκαθάριση της παραβατικότητας αλλά να παραμείνουν στις θέσεις τους αλώβητοι.

Ο Τιτανικός βυθίζεται και αυτοί διαγκωνίζονται για το ποιός θα έχει την καλλίτερη θέση στο καράβι που βυθίζεται. 

Διαπραγματεύσεις για το μοίρασμα της πίττας των αξιωμάτων και συμψηφισμοί μεταξύ των μελών του ιερατείου της παρακμής, τέλος .

Δεν είναι δυνατόν πλέον ένας ολόκληρος θεσμός να είναι όμηρος πενήντα – εκατό παρανόμων και ιδιοτελών η ανόητων.

Οι οργανώσεις της οδού Αχαρνών έχουν τεράστιες δυνατότητες παραγωγής πολύτιμου έργου και η κοινωνία μας σήμερα έχει άμεση και επιτακτική ανάγκη αυτού του έργου.

Ταχύτατα θα πρέπει να εκκαθαρισθεί ριζικά η παραβατικότητα και το ιερατείο της, ώστε να απελευθερωθούν και να παράξουν έργο για την κοινωνία.

Αν δεν μπορέσουν να το κάνουν οι ίδιες, θα το κάνει η κοινωνία.

 P-2 δεν θα υπάρξει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος