Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΤΑΧΤΟΙΑς μην νομίζουν μερικοί ότι επειδή γράφουμε για το πλιάτσικο του Αχαρνείου, έχουμε ξεχάσει την άλλη επιφανέστατη οργάνωσή του, που κατοικοεδρεύει στο δεύτερο όροφο.

Απλά έχουμε εξαντλήσει τα θέματα του σκανδάλου στο ύπατο συμβούλιο και έχουμε παρουσιάσει κατ’ επανάληψη τις θέσεις μας γι’ αυτό.

Το γεγονός ότι τα ύπατα του Αχαρνείου σκοτώνονται μεταξύ τους αποτελεί επαλήθευση των προβλέψεων και δικαίωση των θέσεών μας για το κατάντημα στο οποίο έχουν περιέλθει όλες οι οργανώσεις του Αχαρνείου.

Ξεφτιλισθήκανε ανγκρό αμπσολούτελυ και τώρα τσακώνονται για το ποιος ξεφτιλίσθηκε περισσότερο απ’ τον άλλο.

Όλες αυτές οι οργανώσεις έχουν πάμπολλες αναγνωρίσεις, που τις χρησιμοποιούν οι ξεφτιλισμένοι σαν την σανίδα του Καρνεάδη.

Το επιχείρημα της αναγνώρισης χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη της οδού Αχαρνών για να πείσουν τους αδαείς και τους αφελείς ότι είναι πράγματι αυτό που δηλώνουν ότι είναι δηλ. τέκτονες και μάλιστα χρησιμοποιούν και το επίθετο κανονικοί δίπλα στο αναγνωρισμένοι για να επιδαψιλεύσουν επισημότητα και κύρος στις απάτες και στις αυταπάτες τους.

Σας είχα γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι 

«…Αυτά που λένε για κανονικότητες, αναγνωρίσεις κλπ είναι οι κανόνες που έχει ο κάθε τύπος η η κάθε τεκτονική οργάνωση.

Ιστορικά υπάρχουν γύρω στις τρείς χιλιάδες κανονικότητες και καμιά διακοσαριά χιλιάδες αναγνωρίσεις.

Σήμερα το πράμα έχει τυποποιηθεί κάπως και έχουμε λιγότερες….»

Σήμερα θα τα πω πιο χύμα για να τα πιάσουν και οι 33οι του Αχαρνείου, είτε είναι πάνω στην σανίδα του Καρνεάδη, είτε προσπαθούν να την αποσπάσουν από τον κατέχοντα συναυαγό τους.

Ξέρετε πως αποκαλεί η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ( στο κλίμα της οποίας ανήκε ο Ελληνικός Τεκτονισμός από το 1750 μέχρι το 1950) και οι απ’ αυτή «κανονικές και αναγνωρισμένες» Μεγάλες Στοές, τις τεκτονικές οργανώσεις σαν την σημερινή μστε και την ημστα? Δεν το λέω για να μην πληγωθούν τα φασιστάκια. Ψάξτε να το βρείτε.

Και το πανεπιστήμιο του Πούτσεστερ η της Μπουζουμπούρα είναι κανονικό και αναγνωρισμένο, αλλά δεν νομίζω ότι θα στέλνατε εκεί τον κανακάρη σας για σπουδές.

Μπουζουμπούρα τσε βάλε εκατήντησε το παντέρμο το Αχαρνείο, με τα συνεχή σχίσματα, τα σκάνδαλα, τα δικαστήρια, τις καταδίκες των ηγετών του, τις κλεψιές και την γελοιοποίηση.

Τι είδους άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτό τον κανονικό και αναγνωρισμένο χαβαλέ?

Μου θυμίζουνε τον αγράμματο βενζινοπώλη που μίλαγε για τον αδελφό Βολταίρο, λες και τα πίνανε μαζί το χθεσινό βράδυ στο καπηλειό.

Η επίκληση και η «οικειοποίηση» οποιοδήποτε πράγματος, ιδιότητας η έννοιας κλπ έχει μία και μόνο μία προϋπόθεση.

Να γίνεται από «οικείο».

Οι μουρλοί ομιλούντες περί λογικής, μόνον μουρλούς πείθουν.

Αντιλαμβάνεσθε ότι οι Αχαρνίτες, γελοιοποιούνται μιλώντας για πράγματα με τα οποία είναι τελείως άσχετοι και ξένοι.

Ένας απ’ τους οχτακόσους άσχετους 33ους του Αχαρνείου, που παριστάνει το σπεκουλαδόρο του δευτέρου ορόφου, προχθές έγραφε στο φέης  περί «οριοθεσίων του Α.Α.Σ.Τ., που στην Ελλάδα εκπροσωπείται επισήμως κλπ από το σωματείο ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.»

Μανάρι μου, ο όρος «οριοθέσια», καταδηλώνων θεμελιώδεις δογματικούς ορισμούς και περιορισμούς, ανήκει στο «αντίπαλο κλίμα», των Α.Ε.&Α.Τ. και είναι όψιμο εφεύρημα του Αγγλικού τεκτονικού πατερναλισμού, που δεν έχει υιοθετηθεί και μάλιστα αορίστως από καμία σοβαρή τεκτονική οργάνωση, αφού ουδείς συμφωνεί με ουδένα για το πόσα η για το ποιά είναι. Οι λίγες που τον χρησιμοποιούν, έχουν εκδώσει πράξη για το ποιά θεωρούν σαν τέτοια κι απ’ ότι ξέρω τέτοια πράξη δεν έχει εκδοθεί στην Ελλάδα από κτίσεως του πρώτου ναού.

Πολλώ μάλλον δεν υιοθετείται σαν όρος και σαν έννοια από τον Α.Α.Σ.Τ., που διαφοροποιείται μεγάλως από τους «Άγγλους» και  ορίζει τον Ελευθεροτεκτονισμό σαν θεσμό προοδευτικό.

Τι σημαίνουν οι λέξεις Ελευθεροτεκτονισμός και προοδευτικός, ρώτα τους καταδικασμένους και τους κλεφταράδες των οργανώσεών σας, να σου πούνε.

Τώρα αυτά για το σωματείο ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και το ΎΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, μου θυμίζουν, σε πιστό αντίγραφο, τις παπαριές που λέγανε οι αρχηγοί σου για το ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ και για την ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ.

Και επειδή είσαι 33ος (ότι πείτε παιδιά) και απ’ ότι είδα ξέρεις να διαβάζεις, διάβασε και το καταστατικό της ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, κι αν δεις πουθενά να γράφονται οι λέξεις τεκτονισμός η Α.Α.Σ.Τ. και επίσημης εκπροσώπησής του στην Ελλάδα, κλπ, να με πεις…. Κανονικό και Αναγνωρισμένο.


ΜΗΤΣΟΣ Ο ΑΤΑΧΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος