Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΦΟΡ ΕΒΕΡΗ λαική σοφία λέει καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.

Αυτό λέω στους φίλους που με ρωτάνε για το μέγεθος της ζημιάς που έγινε από τους γκαβούς και τα ελλείμματά τους.

Ήτανε στραβό το κλήμα τόφαγε κι ο γάδαρος, θα συμπλήρωνε κάποιος αναφερόμενος στο γεγονός της κακής δημόσιας εικόνας που είχε για μας η κοινή γνώμη και που επιβεβαιώνεται από τα πρόσφατα σκάνδαλα.

Μαστόρια μου η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με όλους αυτούς τους γκαβούς, που επί δέκα χρόνια περίπου, δεν βλέπανε τα λεφτά που χανόσαντε.

Στο ερώτημα «ποιος φταίει γι αυτά», θα σας απαντήσω όπως πάντα. Όλες οι διοικήσεις.

Δεν θα τις βάλω στο καντάρι για να βρω τις ελάχιστες διαφορές που είχε η μια με την άλλη.

Αυτό το κάνουν εκεί μέσα οι συνδικαλιστές της καταστροφής για να παίρνουνε τα ψηφαλάκια των συνδρομητών.

Στο μέλλον τις ακριβείς ευθύνες θα τις καταλογίσουν τα δικαστήρια.

Χοντρικά, όλες οι διοικήσεις ήσαντε για κλωτσιές.

Τα μισά να είχανε κάνει απ’ αυτά που τους συμβούλευα, δεν θα είχανε φθάσει σ’ αυτό το κατάντημα.

Τα άρθρα μου εδώ είναι και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα διαβάσει για να διαπιστώσει το μέγεθος της μαλακίας που τους έδερνε.

Απ το 2009 τους έγραφα για το διαχειριστικό μπάχαλό τους και το 2013 τους έγραφα ακριβώς τι να προσέξουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

Λένε κάποιοι ότι έκλεισα το φόρουμ και να μείνει ο αρχιεπίτιμος στο απυρόβλητο. 

Ότι χαζομάρα τους κατέβει την πετάνε για να αποπροσανατολίζουν τους συνδρομητές τους.

Αν ωφελείται κάποιος από το κλείσιμο του φόρουμ αυτές είναι οι διοικήσεις και οι συνδικαλιστές γενικώς,  που γλυτώνουν το δημόσιο κράξιμο.

Το φορουμ το έκλεισα γιατί αηδίασα με τα χάλια τους.

Αν ήμουνα σαν την μούρη τους, τώρα που δικαιώθηκα και γίνανε μέχρι κεραίας όσα τους είπα ότι θα γίνουν,  θα καθόμουνα να πανηγυρίζω πάνω στα ερείπια, που αυτοί δημιούργησαν.

Το κακό της απαξίωσης του μασονείου ξεκινά απ’ τις πράξεις του αρχιεπίτιμου και οι ευθύνες του είναι τεράστιες, αλλά όπως και νάχει το πράμα ο άνθρωπος αυτός δεν κατηγορήθηκε για ελλείμματα κλπ.

Τι μέλλει γενέσθαι?

Ξέρω ότι μόνο τις δικές μου εκτιμήσεις εμπιστεύεσθε γιατί μόνο αυτές επαληθεύτηκαν.

Δεν είμαι προφήτης ούτε καφετζού. Την απλή λογική χρησιμοποιώ και θεωρώ πως όλοι μπορούμε να απαντήσουμε στο τι μέλλει γενέσθαι.

Το κατάστημα θα κλείσει μαστόρια μου. 

Δεν θα σας πω τις λεπτομέρειες γιατί θέλω να τις σκεφτείτε μόνοι σας και σας βεβαιώνω πως ξέρετε τα δεδομένα για να καταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα μ’ εμένα.

Θα πάνε φυλακή άνθρωποι και αυτό είναι θλιβερό.

Τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό να χάνεται σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου, μιλά από μόνο του.

Κάποιοι φταίνε λιγότερο η περισσότερο, που χάθηκαν αυτά τα χρήματα.

Τα χρήματα δεν χάθηκαν από μόνα τους.

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να μην θιγεί κανένας, αλλά το βλέπω δύσκολο έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα.

Το σοκ από αυτή την ιστορία είναι μέγα και θα παραλύσει το κατάστημα.

Ήδη στο σωματείο τοποθετήθηκε προσωρινή διοίκηση από το δικαστήριο και πιθανότατα θα γίνει το ίδιο και στους άλλους φορείς.

Διαβάζοντας τα χαρτιά της υπόθεσης για την προσωρινή διοίκηση, είδα αυτά που κάθε λογικός άνθρωπος βλέπει.

Η παρούσα διοίκηση πήγε και ζήτησε να τοποθετηθούν  πρόσωπα από αυτήν η πρόσωπα που υπεδείκνυε η ίδια και για να στηρίξει το αίτημά της αυτό επικαλέσθηκε χίλια δυο επιχειρήματα. Μάλιστα έβαλε και εκατό περίπου μέλη να υποστηρίξουν τις απόψεις και τα αιτήματά της.

Απ’ την άλλη μεριά υπήρχε και η αίτηση για προσωρινή διοίκηση, των μελών που αντιτίθενται στις πράξεις της διοίκησης και της προσάπτουν σοβαρές κατηγορίες.

Εσείς τι λέτε ότι έγινε?

Ποιους τοποθέτησε τελικά το δικαστήριο η μάλλον ποιους δεν τοποθέτησε το δικαστήριο, σαν προσωρινή διοίκηση?

Ουδείς από την παρούσα διοίκηση τοποθετήθηκε ως μέλος της προσωρινής διοίκησης και αυτό βοά από μόνο του.

Τα δικαστήρια όταν βλέπουν ότι υπάρχουν οικονομικά ελλείμματα δεν τα βάζουνε με τον άσχετο Μήτσο, αλλά με αυτούς που ασκούσαν διοίκηση όταν χάθηκαν τα λεφτά γιατί αυτοί είχαν την υποχρέωση να τα διαφυλάξουν, ώστε να μην χαθούνε.

Απλά πράγματα και λογικά. 

Μόνο οι μπαγάσηδες τα βάζουνε με τον άσχετο Μήτσο, που τους ξεφώνιζε ότι θα χάσουνε τα λεφτά και θα γίνουνε ρόμπες.

Προσωρινές διοικήσεις θα μπούνε και στους άλλους φορείς, αργά η γρήγορα.

Οι προσωρινές διοικήσεις που αναλαμβάνουν μέσα σε τέτοιο χαμό, δεν ρισκάρουν να βρεθούν και αυτές υπόλογες και γι αυτό είναι προσεκτικές στην άσκηση των έργων τους.

Αυτό μεταφράζεται σε κακά πράματα γι όσους ασκούσαν διοίκηση όταν χαθήκανε τα λεφτά και εδώ είναι το ποιντ, για το λωλοκαύτωμα, που θα επακολουθήσει.

Δεν θα υποδείξω στην προσωρινή διοίκηση τι να κάνει.

Δεν θα την συμβουλεύσω καν, όπως συμβούλευα τις παλιές διοικήσεις.

Μεγάλα παιδιά είμαστε και ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας.

Συνεπώς το πράγμα θα χειροτερεύει και μόλις σηκωθεί το χαλί θα βρεθούν και οι δεινόσαυροι.

Εκεί να δείτε εκπλήξεις και έκπληκτους.

Όλοι θα πέφτουνε απ’ τα σύννεφα και θα γυρνοβολάνε με ανοιχτά τα στόματα ενώ απ’ την άλλη τα μμε θα τους ξεφωνίζουνε.

Άντε μετά να σηκώσουνε κεφάλι για να δούνε θεού πρόσωπο.

Στο φτύσιμο θα τους έχει η κοινωνία τα επόμενα πενήντα χρόνια ότι και να κάνουν για να εξιλεωθούν. Δεν θα τους πιστεύει κανένας ότι και να γίνει.

Συνεπώς η υπόθεση τέλειωσε και γειά χαρά. 

ΜΗΤΣΟΣ ΦΟΡ ΕΒΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο ΟΡΚΟΣ

«Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της,.......


Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΝ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.


Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.


Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !


Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου.


Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε.


Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου.

Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου.
Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου.


Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας
ΕΔΩ.....ΚΟΤΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΛΙ

Διαδήλωση κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Το Σάββατο 3 Δεκ. 2011 πραγματοποιήθηκε στο Palais des Sports Murcel Cerdan συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μεγάλου Διδασκάλου της GLNF.

Οι περίπου 1200 παρευρισκόμενοι ζήτησαν την απομάκρυνση του Μ.Δ Francis Stefani κατηγορώντας τον για τον τρόπο που διοικεί την συντεχνία. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι των Παρτιζάνων (Marseillaise) και κατέθεσαν στεφάνι παραπέμποντας στο θάνατο της αδελφότητας.

Να σημειωθεί ότι η διαδήλωση καλύφθηκε από τον τύπο με εκτενή αναφορά από την LaParisien .


ΑΠΟ ΤΟ BLOG

http://tektonismos.blogspot.com/2011/12/blog-post_05.html?spref=fb

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ
Από το Freemasonry today (τεύχος Μαρτίου 2009). Ποιοί είναι οι εικονιζόμενοι ; Κάντε κλικ στη φωτογραφία και φουσκώστε από Εθνική Υπερηφάνεια

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ

Για πάνω από τέσσερα χρόνια καλούμε τη διοίκηση της Μεγ. Στοάς να κάνει έστω μια δήλωση για το όνομα της Μεγάλης Στοάς που φύτεψαν οι άγγλοι στην γειτονική χώρα που καπηλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Μακεδονίας αλλ' όλης της Ελλάδας.
Εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων έχουν αγανακτήσει με την θυελώδη σιωπή της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς, που περιφρονεί όχι μόνο τα Εθνικά μας θέματα αλλά και την μοναδική πατριωτική παράδοση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
Απευθυνόμενοι σ' αυτούς τους λέμε " ...το 1993 οι Άγγλοι σας απαναγνώρισαν γιατί ένας καλεσμένος σας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση για το Μακεδονικό και σε λίγα χρόνια σας φυτεύουν στα Σκόπια μιά Μεγάλη Στοά με το όνομα της Μακεδονίας που καπηλεύεται μέχρι και το σήμα σας (το Γ). Εσείς παρίστασθε σε κοινές διεθνείς εκδηλώσεις με τους Σκοπιανούς και δεν κάνετε ούτε μια απλή δήλωση, όπως ο τελευταίος μουσικοχορευτικός σύλλογός μας σε ανάλογες εκδηλώσεις . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΩΡΕ."

ΠΡΟΣΟΧΗ - attention -achtung-attenzione- ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν ιστολόγιον είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις στοάς υπό την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος, καθότι διάκειται εχθρικώς προς την παρούσα διοίκησή της (όπως ισχυρίζεται η ίδια )
Η δια του διαδικτύου διακίνηση του περιεχομένου του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, νομή δι' αντιφωνήσεως η μη , μετ' εκταξεως η μη , μίσθωση, δωρεά, δωρεά αιτία θανάτου, νέμηση ανιόντος, πώληση με αντιφώνηση νομής η μη, δάνειο , χρησιδάνειο, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (αρμόδιος κ. Τρουχίλο, οδός Ιεράς Εξετάσεως και Στάλιγκραντ 13, Τ.Κ. 666. Μεσαίωνας
Treblinka, 7ο Κρεματόριο δεξιά)


Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΑΛ -  ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
Εκείνα τα κόλπα με τις μεταχρονολογημένες πληρωμές και τις γυψοσανίδες πως μου ξέφυγαν ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ?
ΩΡΕ ΤΙ ΜΑΝΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?

ΠΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΛΗΡΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΑΡΓΑΡΑ

Ποίον αφορά η κατωτέρω περιγραφή του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Χρυσάνθου Κατσικοπούλου

“…..Εν γνώσει του ψευδολογών….εμφανίζεται ως τελείως αναξιόπιστος και κάθε άλλο Χριστός και ενάρετος , καθόσον προκειμένου να καταστή ενεργόν μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, απηλλωτρίωσε τον εαυτόν και την προσωπικότητά του, καταστάς πράγματι ΠΡΑΓΜΑ, RES, ΟΝΙΟΝ, διαπραγματευθείς την ψήφον του δια δολοπλοκιών και δια προσπαθειών όπως εξακριβώσει ποίος θα τον προέκρινεν ως Ανθύπατον, ίνα τον ψηφίση ως Ύπατον…ο πολέμιος του Σκωτικού Τεκτονισμού, ο υβριστής του Υπάτου Συμβουλίου, ο ανέντιμος και διαφθορεύς αφού εβολιδοσκόπει Κρ. Αδελφούς ους προσεπάθει να διαφθείρει ….έρπων και λίχων….εξακολουθών την επιδειξιομανίαν του…ως άλλος σατραπίσκος…μεθυσμένος με την πρόσκαιρον δόξαν του…”


ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ
Ο επίσκοπος Πειραιά εδώ και χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε υβριστική και συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής έχει ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή με την οποία επιδιώκει την διάλυση των Τεκτονικών στοών. Πρόσφατα και με αφορμή τις δηλώσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εμφανίσθηκε σε Τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και συνέχισε τις υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ελευθεροτεκτονισμού. Απ’ όσα γνωρίζουμε ουδεμία τεκτονική δύναμη αντέδρασε με οποιοδήποτε τρόπο. Η τεκτονική ιστορία μας πληροφορεί ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση οι τεκτονικές αρχές εκδήλωναν άμεσα σοβαρότατες αντιδράσεις προκειμένου όχι μόνο να παύσουν οι άδικοι επιθέσεις αλλά και δια να ενημερωθούν περί του Τεκτονισμού οι απληροφόρητοι πολίτες. Σήμερα που βρισκόμαστε σε εποχή γενικευμένης κρίσης, όπου εκκολάπτονται και εμφανίζονται συνεχώς αλυτρωτικές και συνομωσιολογικές θεωρίες αποδίδουσες στον Ελευθεροτεκτονισμό κάθε κακό, οι τεκτονικές διοικήσεις κοιμόνται μακαρίως τον ύπνο της εσωστρέφειας και της πρωτοφανούς ανικανότητας και δυστυχώς δικαιώνουν συνεχώς την αυστηρή κριτική μας. Δημοσιεύουμε τελείως ενδεικτικά απόκομμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της 1.3.1909 όπου περιέχεται άρθρο του τότε Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Εμμ. Γαλάνη, περί τεκτονισμού (χρησιμοποιεί τον σωστό όρο «ελευθεροτεκτονική»). Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε εξ αφορμής και σε απάντηση επιθέσεων όχι Επισκόπου μεγάλης πόλεως, αλλ’ ενός ιεροκήρυκα του Βόλου, το 1909 και όχι το 2010. Αθήνα Δεκέμβρης 2010 Καθηγητής Σπήλιος Αναγνωστόπουλος